Las Ramblas

10 x To Do - Barcelona

10 tips

Barcelona - de 10 to do's!

Barcelona, de stad met écht Spaans temperament. Volop cultuur, opkomende trendy wijken, zon- zee- strand, een geweldig nachtleven en lekkere tapas en sangria. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik het magische Barcelona heb mogen omarmen en verder heb kunnen kijken dan de populaire must sees. Het is een stad die ook jij moét beleven! Wat zijn de plekken die je niet mag missen?

1. Adembenemend uitzicht

Vergeet Park Güell, Las Arenas of het kasteel van Montjuïc. Het meest bijzondere uitzicht over Barcelona vind je ongetwijfeld vanaf de Bunkers del Carmel (Turó de la Rovira). Verrassend genoeg is dit uitkijkpunt nog niet door toeristen ontdekt! Vergeet niet een kleedje, bocadillos en sangria mee te nemen en geniet met een paar locals van de rust en het 360 graden uitzicht over de stad. De toegang is gratis.

Waar? De Bunkers del Carmel zijn gelegen in de wijk El Carmel.

Metro: Guinardó/ Hospital de Sant Pau of Alfons X.

2. Rondstruinen door El Raval

El Raval heeft zich ontwikkeld tot dé multiculti hipsterbuurt van de stad, vol smalle straatjes met trendy eettentjes en design- en vintagewinkeltjes. Onder de palmbomen aan de Rambla del Raval is het heerlijk vertoeven op één van de bankjes. Je vindt de meeste vintagewinkeltjes in de Carrer de la Riera Baixa. Verwen jezelf met een overheerlijke smoothie van Mother. Mijn favoriet is de Mono Loco, met amandelmelk, pindakaas, banaan, dadels en cacao. Need to say more? Verscholen tussen eeuwenoude architectuur vind je de Jardins de Rubió i Lluc, een kleine maar sprookjesachtige binnentuin. Een fonteintje en sinaasappelbomen maken het een oase van rust midden in de stad. Voor een heerlijke maaltijd ga je naar Juicy Jones. Dit kleurrijke restaurantje heeft een grote keuze aan juices en smoothies. Hier eet je een vegan dagmenu voor minder dan € 10,-

Waar? El Raval ligt naast de Ramblas, de oude haven en Plaça de Catalunya.– Mother: Carrer Joaquim Costa 26– Juicy Jones: Carrer de l’Hospital  74

Metro: De wijk wordt omringd door diverse metrostations: Drassanes, Liceu, Parallel, Universitat en Sant Antoni.

3. Vamos a la Playa!

Het fijne van Barcelona is dat deze stad ook een strand heeft. Een paar stappen uit het centrum ligt Barceloneta, het meest bekende en meest drukke strand. Waarom zou je hier in alle drukte een plekje tussen de toeristen zoeken? Ga liever, net zoals de locals, naar rustigere stranden zoals Nova Mar Bella en Llevant. Met de auto ben je ook binnen een uur in populaire badplaatsen zoals Blanes en Tossa del Mar.

Waar? Nova Mar Bella en Llevant

Metro: Selva de Mar en El Maresme

undefined

4. Brunch & cake: gezond en guilty pleasures

Brunch en Cake is met stip mijn favoriete adresje om te ontbijten, lunchen of brunchen. Je geniet hier van de perfecte combinatie tussen gezond & guilty pleasures. Deze populaire hotspot herken je in het weekend aan de lange rij. Laat je hierdoor niet afschrikken, het is het wachten waard. ’s Ochtends vroeg maak je de meeste kans op pancakes en bananenbrood. Op het menu staat ook een ruime keuze aan eggs benedics, bagels en salades. Echt alles smaakt goddelijk! Tip: vergeet de pancakes met salted caramel popcorn & hot chocolate niet.

Waar? Carrer Enric Granados, 19 (Eixample)

Metro: Universitat

5. Street art

In Barcelona hoef je niet naar een museum om kunst te zien. Je vindt het overal op straat. Vooral in de wijken Gracia, El Born en El Raval ligt op vele hoeken van de straat een creatieve verrassing op je te wachten. Let goed op gesloten rolluiken, verkeersborden en muurschilderingen. In El Raval worden de muren versierd met kleurrijke blikken met daarop positieve boodschappen, zoals ‘Be happy’, ‘Amor és la solució’ en ‘Tonight the streets are ours’. Super leuk!

6. De magische berg Tribidabo

Tijdens mijn eerste bezoek aan Barcelona, werd mijn aandacht steeds getrokken door de bijzondere kerk in de Collserola heuvels, rondom de stad. Tribidabo stond bovenaan mijn to-do lijstje en ik vind ‘de magische berg’ (zoals de locals het noemen) een aanrader. Het meest indrukwekkende van Tribidabo is de Iglesia del Sagrat Cor, een kerk in de neogotische stijl. Bijzonder is dat je hier met de lift naar boven kan om van het uitzicht te genieten.

Waar? Als je de metro neemt naar Avinguda Tibidabo, sta je nog niet bovenop de berg. Je kun hiervoor de bus nemen die je afzet bij de funicular. Je komt onderweg langs prachtige villa’s in allerlei verschillende bouwstijlen.

7. A day at the pool

Als je niet in een hotel verblijft, is het nog best lastig om een zwembad te vinden. Het trendy Purobeach Barcelona in Hilton Diagonal Mar is wel toegankelijk voor niet-gasten. Een dagje pure ontspanning is gegarandeerd. Het vriendelijke personeel zorgt voor de lekkerste lunch terwijl de DJ laat je genieten van heerlijke loungemuziek. Je waant je even op Ibiza! Entree is € 40,-. Vergeet niet vooraf te reserveren.

Waar? Passeig del Taulat 262-264

Metro: El Maresme-Forum

8. Sunset

Kan jij ook zo genieten van een ondergaande zon? Voor een prachtige zonsondergang ben je in Barcelona in de juiste stad. Mijn favoriete locaties zijn Palau Nacional bij Montjuïc en Barceloneta. Bij Grand Hotel Central geniet je vanaf het dak van de prachtige ondergaande zon over de stad.undefined

9. Cocktail-time!

Zin in een fancy cocktail? De Eclipse Bar van W Hotel is dan een echte must go! Het W Hotel (Hotel Vela) doet mij door de vorm en uitstraling denken aan Burj el Arab in Dubai. De Eclipse Bar is een club op de 26e etage van het hotel waar je kan genieten van cocktails en het mooie uitgedoste publiek. Salut!

Waar? Plaça Rosa dels Vents, 1

Metro: La Barceloneta

10. Omgeving Barcelona: Girona en Montserrat

In Barcelona hoef je je geen moment te vervelen. Maar wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Een dagje Girona is zeker een aanrader. Deze stad is op en top Catalaans met een middeleeuws centrum en historisch Joodse wijk. Ook Montserrat is een populaire dagtrip vanuit Barcelona. Montserrat heeft een indrukwekkend bergklooster met een prachtig uitzicht over de bergen.

Waar? Met de trein ben je vanaf Saints Train Station binnen 1 uur in Montserrat en 1,5 uur in Girona.  

Meer zien? Volg @DiaryofDi op Instagram! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. 10 x to do barcelona
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.