101 Krugertales

101 Krugertales

Kruger national park. Tot voor kort kende ik het enkel van de Halfuurnatuur-intermezzo's op zondagmiddag. Drie dagen geleden kwam daar verandering in, want ik vertrok op driedaagse trektocht midden in de bush. Denk: Indiana Jones en Out of Africa-taferelen in real life.

Inclusief houten toilethokjes, olielampen en douchen in open lucht. Voor dag en dauw vertrekken in de hoop de big five te zien: Ik stipte ondertussen al de Buffalo en olifant af. Later volgen eveneens luipaard, neushoorn en leeuw. Ook zebra's, nijlpaarden, zo'n 30-tal impala's en diersoorten waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken, kruisten reeds ons pad.

Ik kan associaties met into the wild niet onderdrukken, te meer omdat de plaatselijke ranger Christopher werd gedoopt. Ook mijn kindertijd steekt opnieuw de kop op: Samson en Gert spraken zo'n 15 jaar geleden meer dan de waarheid: "Met de Jeep door het oerwoud" is spannend, doch wonderbaarlijk en ยดs avonds bij het kampvuur, onder het toeziend oog van het Zuiderkruis vergezeld door 10.000 andere sterren, is "Vrolijke vrienden" nooit veraf.

Wifi alsook gsm-bereik klinken als once in a world far far away en het antivirus van het horen van dierengeluiden aan de waterkantvalt met niets te vergelijken. Biologie was nooit mijn sterkste vak, maar het Halfuurnatuur op zondagmiddag zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

kruger kruger-3 kruger-4 kruger-5 kruger-6

[adsense]

Mis nooit meer een topdeal!