Header afbeelding

Bacalar: Een absolute must-see bij een rondreis in Yucatàn

Bij velen onder jullie zal er niet meteen een belletje gaan rinkelen bij de naam Bacalar. Dat komt omdat het hier nog niet verzadigd is van het massatoerisme. Inderdaad! Dit maakt van deze plek net een heel bijzondere, unieke plaats.

Where are we?

We begeven ons op het schiereiland Yucatàn in Mexico. Ik deed hier een rondreis met een huurauto. Je kan dit ook makkelijk met de bus doen (Viazul) maar dan ben je telkens iets langer onderweg. Ik bezocht Playa del Carmen, het eiland Cozumel, Tulum, Valladolid en Bacalar. Als je meer tijd hebt zijn de plaatsen Mérida, Celestun en Isla Holbox ook absolute aanraders. Bacalar ligt op een goede 2u rijden vanuit Tulum.

Bacalar

La laguna de los siete colores

Bacalar heeft een prachtige lagune die bekend is om haar 7 verschillende kleuren blauw in het water (denk aan de Malediven). De foto's spreken voor zich. Ik verbleef in glamping Blue bird vlak aan de lagune, een echte aanrader! Je kan kiezen uit een cabane, een tent of een luxe-tent om in te overnachten. De glamping is ideaal gelegen omdat je van op de steiger recht in het water gaat en kan wandelen naar een eilandje. Je kan dus van dichtbij het prachtige water aanschouwen. Lekker luieren in een hangmat op het water of gratis kayakken? Het kan hier allemaal. Insmeren is de boodschap!

Where to eat?

Zoals ik al zei is Bacalar heel klein en pittoresk. Het is hier zo fijn om je onder de locals te begeven. Neem ontbijt of geniet van een lunch in 'Enamora', gelegen in het kleine centrum. Ze serveren hier heerlijk, gezond eten! 's Avonds is het zalig vertoeven in het sfeervol restaurant 'La Playita', aan de kant van de lagune. Nog andere restaurants die locals ons aanbevolen maar die we niet konden uitproberen, zijn: Los Bacalare en Pejelagarto.

Bacalar

What to do?

In Bacalar kom je vooral om te genieten van de prachtige lagune. In de straat naast de lagune bieden veel locals boottochten aan. Je kan kiezen uit een tocht met een zeilboot of een speedboot, privé of in groep. Bacalar Sailing is een aanrader maar wij boekten gewoon via onze glamping. De prijzen zijn ongeveer overal hetzelfde. Wij kozen voor een speedboot, dan ben je ongeveer 2 à 3 uur weg. Met een zeilboot 4 à 5 uur.

Tijdens de boottocht bezoek je prachtige plekken op de lagune waaronder de Cenote Negro, het kanaal van de piraten en verschillende eilanden. Je krijgt tijd om te zwemmen en te snorkelen. De meeste boottochten bieden ook water en fruit aan. Bij het kanaal van de piraten kan je je lichaam insmeren met het  zand. Het voelt heel speciaal aan omdat er zwavel inzit (dat ruik je). Heel goed om de conditie van je huid te verbeteren en irritaties te genezen. Genieten maar van die gratis en bovendien natuurlijke scrub!

Bacalar

'Bekijk meer gave plekken die ik heb bezocht op mijn instagram: @jasmin_worldwide'

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. bacalar een absolute must see bij een rondreis in yucatan
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.