Header afbeelding

Budget-citytrip in romantisch Rome

Kan het nog romantischer dan Valentijn doorbrengen in de meest romantische stad? Niet dus! Wat een heerlijk Italiaans Valentijnsweekend hadden we. Ik geef jullie graag enkele tips and tricks om net zo'n heerlijke citytrip te beleven.

Heerlijk en budgetvriendelijk verblijven

Ik hou ervan om op reis een verblijf te kiezen dat budgetvriendelijk is maar toch ook veel te bieden heeft. Zo kozen we om in Relais Monti te verblijven. Een heerlijk EN budgetvriendelijk hotelletje (recent gerenoveerd) in een typisch Italiaanse stijl.

Je verblijft op een plek waar boordevol heerlijke (en goedkope) restaurants gelegen zijn en waar je alle bezienswaardigheden op wandelafstand kan bereiken. Uiteraard hadden we wel wat kilometers in de benen. Je kan er ook voor kiezen om de metro te nemen, dit gaat heel vlot!

Where to eat?

Ik geef jullie enkele van onze restaurant-toppers: voor pizza moet je zeker in 'Il Brigantino' gaan eten. 'Noveunouno' is een typisch Italiaans, gezellig restaurantje. 'La Carbonara', hier kan je al raden wat je best kan eten, toch? In 'Non C'e trippa pe gatti' serveren ze heerlijke, vers gemaakte en goedkope pizza.

Zelfs in het centrum aan het Pantheon hebben we heerlijke pizza gegeten en een glaasje wijn gedronken. Dit was dan wel iets duurder maar het was het zo waard! Algemeen hebben we steeds gezocht naar een écht Italiaans restaurantje en zo vind je er ontzettend veel in Rome. Oh, vergeet zeker niet te proeven van de heerlijke gelato's (Italiaans ijs) die ze overal serveren.

Rome

Must-see's @ Rome

Nu jullie weten waar je kan genieten van de Italiaanse keuken, is het belangrijk om te weten wat je zeker niet mag missen in Rome. Enkele must-see's zijn natuurlijk: de Trevi-fontein, de Spaanse trappen (en Villa Borghese, een prachtig park bovenaan de Spaanse trappen naar links), het Pantheon, het forum Romanum, het Colloseum en last but not least: het Vaticaan.

Colosseum Rome

'Tipje' van de sluier

Enkele tips: boek je tickets voor het colloseum en het Vaticaan op voorhand, zo hoef je niet in de lange rij aan te schuiven. Van en naar de luchthaven geraak je gemakkelijk met de trein (tot aan Rome Termini. Ons hotelletje was op wandelafstand hiervan). Je kan ook kiezen voor een shuttlebus of een privé-taxi. Spreek goed op voorhand een prijs af en laat je niet zomaar overtuigen om (te) veel te betalen door de taxi-bedrijven op de luchthaven.

rome

Where to go?

Ga zeker ook een kijkje nemen in de wijk 'Trastevere', vlakbij het eiland op de Tiber. Deze wijk straalt pure Italiaanse charme uit en is minder toeristisch. We hebben een heerlijke aperitief gedronken op het plein in het centrum. Het was redelijk prijzig maar we hebben zo genoten met de muziek van een Italiaanse straatmuzikant op de achtergrond. Genieten jullie al mee?

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. blog rome
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.