Header afbeelding

Citytrip Antwerpen

In 48 uur!

Je hoeft niet áltijd ver van huis te reizen voor een geslaagde stedentrip. Ben je wel eens in Antwerpen geweest? Nee? Zonde, want Antwerpen has it all: hippe restaurantjes, mooie boetieks, een rijke historie, een prachtige ligging aan de Schelde en talrijke musea. En het allerleukste: je bent er met de auto heel snel. Vanuit Maastricht stonden wij binnen anderhalf uur in hartje Antwerpen.Lucky us. In deze blog deel ik een paar fijne tips met jullie.

Insiders tip voor het mooiste uitzicht Antwerpen

Het MAS (Museum Aan de Stroom) ligt midden in de nieuwe hippe wijk Het Eilandje. Helaas hadden wij te weinig tijd om de exposities te bekijken. Gelukkig wel nog net genoeg tijd voor dewandelboulevard. Doordat het museum voor een groot gedeelte uit glas bestaat, zijn de uitzichten tijdens de wandelroute langs de negen verdiepingen adembenemend. Op het dakterras word jevervolgens getrakteerd op een 360 graden view. Dit alles geheel gratis. Voor wie in stijl wilt eten, genieten van het mooiste uitzicht over Antwerpen en beschikt over een gevulde portemonnee: het MAS huisvest een heus sterrenrestaurant! ’t Zilte ontving in 2005 hun eerste Michelin ster. Twee jaar later mochten ze daar nog de tweede ster aan toevoegen.

MAS museum Antwerpen

Hapje eten met een klein budget

Ook dat kan in Antwerpen. Voor een gezonde lunch ga je naar “Pitten en bonen”. Hun menukaart bestaat uit panini’s, focaccia’s, salades, bokes en vers geperste sapjes. Ik bestelde een panini en een “Whatsap”, een sapje van appel, gember, citroen en kaneel. Aanrader!Een absolute verrassing is het Hawaiiaanse poké bowl restaurant aan de prachtige Nationalestraat. Ideaal voor na een dagje shoppen. Poké bowls zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen en ik snap waarom. Ze zijn gezond, lekker en je kunt eindeloos smaken combineren. Bij Hawaiian Poké Bowl stel je zelf je poké bowl samen. Er is keuze uit dertig dagverse ingrediënten, huisgemaakte sauzen en de lékkerste toppings. Puur genot! Als ik weer in Antwerpen ben, ga ik zeker terug.

Shop till you drop

In de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen (Meir) vind je alle bekende modeketens. Op zich niks mis mee, maar wil je een keer wat anders dan Zara, H&M of Primark? Breng dan eens een bezoekje aan de Nationalestraat. Je vindt er veel sfeervolle boetieks van lokale ontwerpers, zoals Toos Franken en Dries van Noten. Tip: voor de modeliefhebber zijn de omliggendestraten,  Burburestraat, Graanmarkt en de Schuttershofstraat, ook een must see. De Vogelenmarkt is ongetwijfeld de bekendste markt van Antwerpen. De naam doet vermoeden dat er vogels verkocht worden. Vroeger was dat ook zo. Het was een markt waar allerlei dieren verkocht werden. Tegenwoordig is het een markt waar locals en toeristen samenkomen. Wat je er kuntvinden: kleding, speelgoed, huishoudartikelen, lederwaren, tweedehands spullen en (helaas ook) dieren in soms iets te kleine kooitjes. De Vogelenmarkt is iedere zondagochtend geopend (ook opfeestdagen).

Muurschildering Antwerpen

Eens wat anders: het fotomuseum

In het FOMU (fotomuseum) bezochten wij twee expo’s: Maan/Moon en Rebel Lives. Waar Maan/Moon vooral mysterieus en ontastbaar blijft (ik dacht minutenlang naar een uitvergrote foto van de maan te kijken, wat een foto van een pannenkoek bleek te zijn), is Rebel Lives heel confronterend.Als deze blog online staat, zijn bovenstaande exposities helaas niet meer te bewonderen. Het museum zal tot 24 oktober gesloten zijn. Maar niet getreurd: achter de schermen wordt er heelhard gewerkt aan een gloednieuwe expositie die vanaf 25 oktober van start gaat: Stephen Vanfleteren. Deze Belgische fotograaf is vooral bekend om zijn zwart-witportretten en heeft al verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. Dit jaar won hij de World Press Photo Award voor zijn reeks “People of Mercy” (in de categorie Staged Portraits). Gaat dat zien! Gaat dat zien! De expositie loopt tot 1 maart 2020. In het FOMU is er ook aan de innerlijke mens gedacht. Is er namelijk een gezellig museumcafé met de ludieke naam “PIXEL”. Er worden aantrekkelijke gerechten geserveerd tegen een zacht prijsje.

Fotomuseum Antwerpen

Handig om te weten: de Antwerp city card & de Antwerp museum app

Met de Antwerp city card mag je gebruik maken van alle trams en bussen, krijg je gratis toegang tot musea en krijg je diverse kortingen.In de Antwerp museum app vind je alle Antwerpse musea. De app is gratis te downloaden en verkrijgbaar in verschillende talen, waaronder het Nederlands. In de app vind je rondleidingen in de musea en in de stad. Heel fijn: de app is ook offline te gebruiken.Extraatje: heb je even genoeg van de stedelijke drukte? De Antwerp museum app leidt je naar verschillende stilteplekken en biedt hierbij meditatie- en mindfulness oefeningen aan.Nog een laatste tip: boek een hotel of appartement in het charmantste deel van de stad: Antwerpen zuid. Het barst er van de hippe eettentjes en ook in het weekend is het er érg gezellig. Waar wacht je nog op? Boek je stedentrip naar Antwerpen!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. citytrip 48 uur in antwerpen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.