Header afbeelding

Citytrip Londen

De hoogtepunten

Londen is een van mijn favoriete steden in Europa. Het is een ontzettend grote stad die veelzijdig is en waar genoeg keuze is om iets te doen wat jij zelf leuk vindt. Ik vertel jou mijn favoriete plekken van Londen én waar je het lekkerste eten kan vinden in Londen. Wil je ook graag naar Londen op vakantie? Boek hier je voordelige vakantie.

Bezienswaardigheden Londen

De meeste mensen denken bij Londen aan een aantal ‘standaard’ plekken. Sowieso zijn de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Big Ben Londen
Big Ben Londen

Ik heb twee favoriete wijken in Londen. Dit zijn Notting Hill en Shoreditch. Notting Hill herken je misschien wel van de film. Een wijk met talloze kleurrijke huizen, restaurants en winkeltjes. De perfecte plek om een aantal uren doelloos rond te lopen en neer te ploffen bij verschillende cafés. Ben je hier op zaterdag? Loop dan ook zeker door naar Portobello Road. Dit is een lange straat die op zaterdag de gehele dag een markt heeft. De straat is aan beide kanten gevuld met marktkraampjes met antieke spullen en met eten. Je kan de gehele straat uitlopen en je ogen uitkijken met alle leuke spullen die verkocht worden.

Shoreditch is de plek waar ik áltijd kom wanneer ik in Londen ben. Het is tegenwoordig een echte hipsterwijk geworden maar het heeft zoveel karakter. Cafés met goede koffie, kleurrijke graffiti en vintage winkels, ze hebben het hier allemaal. Op zondag is op Brick Lane een markt waar je ook hier weer toffe vintage spullen, handgemaakte spullen en eten kan kopen. Je kan natuurlijk ook in een café zitten en mensen kijken.

Kom je om te winkelen raad ik Oxfort Street aan. Een eindeloos lange winkelstraat met veel verschillende soorten winkels. Ga vooral ook de zijstraatjes in, hier vind je vaak wat kleine boetiekjes. Loop je via Regent Street, waar meer de highstreet winkels zitten, kom je uiteindelijk uit bij Piccadilly Circus.

Londen Eye
Londen Eye

Musicals Londen

Eén van de beste beslissingen die ik ook heb gemaakt, is om last minute een kaartje te kopen voor een musical op West End. Dit is dé plek voor musicals en deze worden vaak in ontzettend mooie en oude theaters gehouden. Natuurlijk kan je van te voren een kaartje kopen. Maar wat ook wordt gedaan, is dat één avond van te voren, de laatste kaarten voor een hele lage prijs worden verkocht. Dit wordt dan beschreven als de ‘slechtere’ plaatsen in de zaal, maar vaak zijn dit alsnog top plaatsen. Zo bespaar je een hoop geld maar heb je een geweldige avond uit!

Parken Londen

Wil je na een dagje winkelen een wandeling maken en genieten van de natuur? Dan zit je in London zeker goed. Londen heeft namelijk ontzettend veel parken waar je ook nog verschillende activiteiten kan doen.

Hyde park is een van de grootste en wat mij betreft ook het mooiste park van London. Mocht je toevallig bij de verkeerde metro halte uitstappen, ben je aardig lang onderweg naar de goede kant van het park. Het is een heerlijk park om op je gemak door heen te wandelen. Er zijn hardlopers, mensen die eendjes voeren of bootje varen. Je kan ook op meerdere plekken iets drinken of een ijsje kopen.

Kew Gardens ligt net buiten centraal Londen maar is zeer gemakkelijk te bereiken met de metro. Dit is een prachtige botanische tuin waar je gemakkelijk uren kan besteden. Let op, je moet wel entree betalen voor dit park maar dat is meer dan de moeite waard.

Pimrose Hill is een prachtig park met uitzicht over heel Londen. Het is vlakbij Camden en in het park bevindt zich ook London Zoo. Het is een aanrader om hier einde van de middag heen te gaan met iets te eten en drinken mee en lekker op een kleedje te zitten. Met het uitzicht over Londen kan je dag niet meer stuk.

Eten in Londen

Doordat er veel verschillende culturen in Londen zijn, is er dan ook ontzettend veel verschillend eten. Er zijn eindeloos veel restaurants, pubs en cafés waar je kan eten, maar mijn favoriete plekken om te eten zijn de foodmarkets. Foodmarkets zijn een groot ding in Londen en je vindt deze dan ook op meerdere plekken verspreid over de hele stad.

Brick Lane is mijn favoriete markt in Londen. Op zondag loop ik het liefst de gehele dag in Shoreditch en kom dan meerdere malen terug op Brick Lane voor iets te eten. Van fish and chips tot curry en scones, je vindt het hier allemaal.

Borough Market is de bekendste food market in Londen. Tijdens lunchtijd is het hier dan vaak ook bizar druk. Het is hier dan ook wel aan de meer prijzige kant, maar het eten is heerlijk. Je kan ook een stukje verder lopen richting Southwark, hier is het eten een stuk goedkoper en is het rustiger.

Wil je typisch Engels eten proeven? Ga dan naar een van de vele pubs. Wetherspoons is een van de bekendste pubs in Engeland. Hier kan je voor een betaalbare prijs typisch Engels eten proeven en een gezellig drankje drinken.

Eten in Londen
Eten in Londen

Vervoer in Londen

Londen is een miljoenen stad maar het is ook zeer gemakkelijk om van plek naar plek te gaan. Neem een weekend of weekabonnement en je kan met de metro of bus door heel Londen reizen. Het verbaasd je misschien, maar er zitten ook een hele hoop bezienswaardigheden bij elkaar dus je komt ook gemakkelijk met de voet bij een hoop plekken. Is openbaar vervoer niet je ding? Kan je uiteraard ook een typisch Engelse taxi te nemen. Je kan ook de hop-on hop-off bus nemen. Deze bus rijdt door heel centraal Londen en je kan uitstappen waar je maar wilt en ook zeer gemakkelijk weer opstappen.

Ondanks dat Londen zo’n grote en drukke stad is, kom ik er elke keer weer met veel plezier. Geniet vooral van de goede koffie, thee, scones en fish and chips. Engelser kan je weekend niet worden!
 

  1. Home
  2. blog
  3. citytrip londen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.