Header afbeelding

Stedentrip naar Londen

De absolute hoogtepunten van deze wereldstad!

Als je aan Londen denkt, dan denk je vast aan de rode dubbeldekkers, de gele taxi’s, de vele bezienswaardigheden, de leuke pubs en de veelzijdige winkels die er te vinden zijn. Dit straatbeeld maakt de stad een unieke bestemming voor een stedentrip. Of je er nu al bent geweest of niet, er is altijd wel weer een reden om er heen te gaan. Het is namelijk een grote stad en er is genoeg te zien. Voor de afstand hoef je het ook niet te laten, want Londen is namelijk nog geen uurtje vliegen vanuit Nederland. Check hier goedkope vliegtickets naar Londen

In deze blog wil ik een aantal bezienswaardigheden van Londen gaan bespreken, om je zo wat tips en adviezen mee te geven voor een leuke stedentrip naar Londen.

Tip: boek je hotel  hier eenvoudig en voordelig!

Buckingham Palace

Buckingham Palace is zonder twijfel een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Het is de officiële residentie van de koningin van Engeland.

Ieder jaar komen miljoenen toeristen hier op af. Al deze mensen hopen dan een glimp op te vangen van de koningin en de wisseling van de wacht. Van april tot en met juli is deze dagelijks te zien. Buiten deze maanden is het om de dag. Deze ceremonie is zeker de moeite waard. Leuk detail is dat als de koningin aanwezig is, de koninklijke vlag op de vlaggenstok hangt. Is ze er niet, dan is de Union Jack te zien.

buckingham palace londen

Het paleis ligt ten westen van het centrum van Londen en is eenvoudig te bereiken met zowel de metro als de bus. Delen van het paleis zijn te bezoeken. Van 30 juli tot en met 25 september kun je deze delen dagelijks bezoeken. Er zijn dan rondleidingen waar je aan kunt deelnemen. Hiervoor moet je wel van te voren kaartjes aanschaffen. In deze maanden zijn er geen plechtigheden in het kasteel, de royal family viert dan vakantie op hun kasteel in Schotland.

Naast deze rondleidingen kun je ook de State Rooms bezoeken. Deze rooms zijn ook maar twee maanden te bezoeken. Verder zijn er ook nog twee delen van het paleis het hele jaar door te bezoeken, waaronder Queen’s Gallery. Hier zie je onder andere één van de meest kostbare kunstverzamelingen van de wereld die de Koninklijke familie van Engeland bezit. Naast de Gallery zijn ook de stallen van Buckingham Palace het hele jaar door te bezoeken. Deze stallen worden nog steeds gebruikt.

Boek je tickets voor de State Rooms hier!

Al met al is er dus altijd wel een reden om Buckingham Palace te bezoeken en mag je dit paleis niet missen als je in Londen bent. Zeker in de maanden die aangegeven staan is het erg leuk om deel te nemen aan een rondleiding.

De Big Ben

Deze bekende toren is gelegen aan de Theems en staat vlakbij het London Eye reuzenrad (later hier meer informatie over). De naam Big Ben wordt vaak voor de toren gebruikt maar is feitelijk de klok die in de toren hangt. Het is een van de zwaarste klokken ter wereld. De klok hangt in de Elizabeth toren, die weer deel uit maakt van het Palace of Westminister. Dit is het gebouw waar het parlement van Engeland dagelijks bijeenkomt.

londen big ben

De klok slaat alleen op de volle uren, de andere momenten in het uur luiden de vier kleinere klokken rondom de Big Ben. Alleen met speciale gelegenheden doet deze dienst als luidklok. Bijvoorbeeld de uitvaart van een Koning of Koningin.

De toren staat niet meer helemaal recht. Vanwege bouwwerkzaamheden in Londen is de Big Ben in de loop der tijd gaan overhellen. Dit kun je ook al zien met het blote oog.

Je kunt de Big Ben niet in, hij is alleen te bekijken van buitenaf. Alleen als inwoner van het Verenigd Koninkrijk is het mogelijk de toren in te gaan. Hij is te bereiken met de metro, de halte van Westminister bevindt zich naast de Big Ben.

Deze toren moet je dan ook zeker gaan bekijken. Mocht je met oud en nieuw in Londen zijn, dan staat deze toren helemaal in het middelpunt. Erg mooi om te zien!

London Eye

De London Eye is het grote reuzenrad in Londen. In 2000 is het geopend en is het erg populair onder toeristen. Het is destijds gebouwd ter ere van de millenniumwisseling. Het wordt ook wel het Millennium Wheel genoemd. Helaas was het op dat moment nog niet helemaal klaar.

Het reuzenrad staat naast de rivier Theems. Het rad is 135 meter hoog en daarmee het grootste in Europa. Jaarlijks komen er meer dan 3,5 miljoen bezoekers op af. Een rondje in het rad duurt 30 minuten. Voor het bezoeken van het rad heb je een ticket nodig. Het kan handig zijn om deze van te voren (online) te kopen. Zo heb je geen wachtrijen en kan het je korting opleveren. Ook kun je combitickets of tickets voor speciale gelegenheden kopen.

London eye

Het uitzicht wat je hebt vanuit het rad is prachtig, je kijkt je ogen uit. Mocht het helder weer zijn, dan krijg je ook drie luchthavens, dertien voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems te zien. Je kunt dan 40 km ver kijken. In de avond is heb je ook een erg mooi uitzicht, je ziet dan hoe mooi Londen is verlicht. Ook de London Eye mag dus niet ontbreken tijdens je bezoek. Iedereen zal zijn ogen uitkijken!

Bestel je tickets voor London Eye hier!

China Town

Bij een bezoekje aan China Town waan je je even in een andere wereld dan Londen. Het is een exotisch stukje Engeland en een welkome stop op je honger, dorst en reislust. China Town is vooral bekend vanwege haar Aziatische sfeer, verrassende restaurants en leuke winkels.

Het lijkt wel of je in China rond struint. Dit komt door de standbeelden van Chinese draken en leeuwen en de vier toegangspoorten. De ervaring wordt compleet gemaakt door de pagodes en de aangepaste telefooncellen. Verder kun je goed kennis maken met de Chinese keuken door de vele exotische restaurantjes die er te vinden zijn.

china town london

Ook voor de shopliefhebbers is het bezoeken van deze straat een genoegen. Er is een wirwar van aparte, kleurrijke zaken. Hierbij kun je denken aan immense snoepwinkels, Chinese apotheken en peperdure juwelierszaken.

In China Town is er dus voor iedereen wat wils. Een goede reden om ook deze straat niet over te slaan in Londen.

Notting Hill & Portobello Road

Notting Hill is een van de bekendste wijken van Londen en is natuurlijk ook bekend geworden door de gelijknamige film Notting Hill uit 1999.

In de wijk is genoeg te zien en je kunt je hier dan ook gemakkelijk een dag vermaken. Het is de perfecte mix tussen shabby, chic en high end met een vleugje trendy. Je kunt er lekker struinen langs de lanen met kleurrijke huisjes en vintage winkels, brunchen in een van de vele cafeetjes of lekker een kop koffie gaan drinken. De wijk is voor toeristen en Londenaren zelf een place to be. Het is een dorp op zich.

In de wijk vind je Portobello Road. Dit is de hoofdstraat. Vanuit deze straat kun je de meeste belangrijke bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken.

portobello road

Hier vindt ’s werelds grootste antiekmarkt plaats genaamd: De Portobello Road Market. Dit is een markt die bestaat uit meerdere kleine markten die in elkaar overlopen. Samen vormen ze een grote markt. Zaterdag is de drukste dag. Dan zijn er meer dan 100 marktkramen waar bijvoorbeeld eten, vintage mode, accessoires en huiswaren zijn te vinden. Alleen op zondag is er geen markt op de doorgaande weg.

In deze straat is ook een van Londens oudste bioscopen te zien; Portobello Road Electric Cinema. Dit is een prachtig gerenoveerde bioscoop. Vaak is het mogelijk om hier even binnen te kijken ook al ga je niet naar de film hier. Zeker erg leuk om te zien!

Ook de pastelkleurige huizen zijn te vinden in Portobello Road. De huizen trekken veel bekijks en het is hier dan ook ook vaak erg druk. Als je de drukte liever wat wilt vermijden dan kun je een bezoekje brengen aan Hillgate Place. Dit is een net zo mooie straat met pastelkleurige huizen, alleen wat minder bekend en daarom dus stukken rustiger.

Ben je kunstliefhebber? Dan is Notting Hill ook zeker de moeite waard. Er zijn vele leuke galerietjes te bezoeken. Dit is bijvoorbeeld in Pembridge Road. Deze straat ligt iets voorbij Portobello Road, maar zit vol met kunstgalerijen

In de wijk Notting Hill is voor iedereen wel iets te zien of te beleven. Het is dus zeker een uitstapje die niet mag ontbreken bij een bezoek aan Londen! 

Buiten de bezienswaardigheden die hierboven zijn is er nog veel meer te beleven in Londen. Of je houdt van geschiedenis, cultuur, shoppen, kunst, eten of gewoon lekker rustig aan. In Londen is het allemaal mogelijk. Er is altijd wel weer een nieuwe reden om naar Londen te gaan!

  1. Home
  2. blog
  3. de absolute hoogtepunten van deze wereldstad
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.