Header afbeelding

De mooiste vakantiebestemmingen van 2024

Onze 25 favorieten!

1. Mahé - de Seychellen 🇸🇨

De Seychellen, een eilandengroep behorend tot Afrika, vormen een waar paradijs met hun witte stranden, indrukwekkende rotsformaties en kristalhelder water vol kleurrijke koralen en vissen.

Natuurliefhebbers kunnen genieten van beschermde natuurreservaten en zeldzame diersoorten, zoals de zwarte papegaai, terwijl de eilanden ook unieke flora bevatten, met 81 plantensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Bezoek Beau Vallon Beach op Mahé, een van de mooiste stranden van de Seychellen, en ervaar de ultieme droomervaring op deze bountybestemming.

👉 Vakantie Seychellen bij TUI

👉 Vakantie Seychellen bij Prijsvrij

👉 Vakantie Seychellen bij de VakantieDiscounter

mooiste vakantiebestemmingen - seychellen

2. Halong Bay - Vietnam 🇻🇳

Vietnam is een land vol natuurlijke schoonheid, met een adembenemende kustlijn, weelderige bergen en betoverende nationale parken.

De bruisende steden, bekend om hun uitstekende keukens, belichamen de rijke cultuur van het land. Of je nu de majestueuze Halong Bay wilt bewonderen, de historische Cu Chi-tunnels wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen op de prachtige stranden van Whale Island, Vietnam biedt een onvergetelijke ervaring met zijn gastvrije bevolking en schitterende bezienswaardigheden.

👉 Vakantie Vietnam bij Sawadee

👉 Vakantie Vietnam bij TUI

👉 Vakantie Vietnam bij Schoestring

mooiste vakantiebestemmingen - vietnam

3. Reykjavik - IJsland 🇮🇸

IJsland is een prachtig land dat zich onderscheidt van alle andere! Dit land heeft een buitenaardse schoonheid met gletsjers, warmwaterbronnen en bergen. Bewonder het spectaculaire Noorderlicht, bezoek de Blue Lagoon en maak een Golden Circle tour langs geisers en watervallen. Ook de hoofdstad Reykjavik is zeker een bezoekje waard. En bonus! Vanaf Amsterdam ben je al binnen 3,5 uur in dit bijzondere land. IJsland hoort gewoon op jouw travellist!

👉 Vakantie IJsland bij Prijsvrij

👉 Vakantie IJsland bij Bebsy

👉 Vakantie IJsland bij de VakantieDiscounter

mooiste vakantiebestemmingen - ijsland

4. Ambergris Caye - Belize 🇧🇿

Belize is zo'n pareltje dat veel mensen nog niet kennen. Prachtige stranden met kleurrijke koraalriffen, avontuur, Maya-ruïnes en een waanzinnige natuur. Dit kan je allemaal verwachten als je op vakantie gaat naar Belize. Vooral het grootste eiland van Belize, Ambergris Caye, is bij ons groot favoriet! Dit bijzondere land, gelegen in Centraal Amerika, is de ideale bestemming voor jouw volgende vakantie.

👉 Vakantie Belize bij TUI

👉 Vakantie Belize bij Sawadee

mooiste vakantiebestemmingen - belize

5. Mallorca - Spanje 🇪🇸

Geniet van een veelzijdige vakantie op het prachtige Spaanse eiland Mallorca. Met zonovergoten stranden, een indrukwekkend berglandschap en levendige uitgaansgelegenheden, is er voor ieder wat wils.

Verken historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal 'La Seu' en ontdek waarom Mallorca een geliefde bestemming is onder zowel natuurliefhebbers als feestgangers.

TIP! Mallorca is ook erg geschikt voor een roadtrip. Huur een auto en ontdek al het moois wat Mallorca te bieden heeft!

👉 Vakantie Mallorca bij SUNtip

👉 Vakantie Mallorca bij Corendon

👉 Vakantie Mallorca bij Sunweb

mooiste vakantiebestemmingen - mallorca

6. Krabi - Thailand 🇹🇭

Thailand is een veelzijdige vakantiebestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. In bruisend Bangkok kun je uitstekend winkelen, genieten van het prachtige Grand Palace, het bruisende nachtleven ervaren en je verbazen over de indrukwekkende skyline.

Voor natuurliefhebbers is het noorden van Thailand een must: ontmoet bergvolkeren, verken de weelderige jungle en bewonder de schitterende watervallen.

Vooral het zuiden van Thailand is een waar paradijs met zijn idyllische eilanden, waar je kunt genieten van zon, zee en strand en de onderwaterwereld kunt ontdekken tijdens snorkel- en duikavonturen. Vooral Krabi en de bijbehorende Phi Phi-eilanden staan bij ons hoog op het lijstje van mooiste vakantiebestemmingen!

👉 Vakantie Thailand bij Prijsvrij

👉 Vakantie Thailand bij Corendon

👉 Vakantie Thailand bij de VakantieDiscounter

mooiste vakantiebestemmingen - thailand

7. Andros - de Bahama's 🇧🇸

De Bahama's staan bekend als de ideale vakantiebestemming met zonovergoten stranden en een helderblauwe zee. Of je nu op huwelijksreis bent of gewoon van een geweldige vakantie wilt genieten, het hele jaar door schijnt de zon en zorgt de verfrissende zeewind voor een aangenaam klimaat.

Duikers worden aangetrokken door de diverse vissoorten en prachtige koraalriffen, terwijl boottochten naar Salt Cay, culinaire ontdekkingstochten in Nassau, zwemmen met de beroemde varkentjes en een bezoek aan een chocolatier een onvergetelijke ervaring bieden.

Vooral het eiland Andros is erg populair bij vakantiegangers en duikliefhebbers en hoort dan ook zeker op dit lijstje!

👉 Vakantie Bahama's bij TUI

👉 Vakantie Bahama's bij Prijsvrij

mooiste vakantiebestemmingen - bahama's

8. Moraine Lake - Canada 🇨🇦

Een vakantie naar Moraine Lake in Canada is een betoverende ervaring die je niet mag missen. Gelegen in de adembenemende Rocky Mountains, biedt het turkooisblauwe water en de omliggende bergen een spectaculair uitzicht.

Verken de omgeving tijdens wandelingen langs kronkelende paden en bewonder de reflectie van de bergen in het kristalheldere meer. Breng een bezoek aan de iconische Valley of the Ten Peaks en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van dit magische juweeltje in de Canadese wildernis.

👉 Vakantie Canada bij TUI

👉 Vakantie Canada bij Prijsvrij

👉 Vliegtickets Canada bij KLM

mooiste vakantiebestemmingen - Moraine Lake Canada

9. Kaapstad - Zuid-Afrika 🇿🇦

Kaapstad, oftewel 'The Mother City', is een van de mooiste steden ter wereld vanwege zijn adembenemende Tafelberg.

Met een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden, zoals een bezoek aan Robbeneiland en Cape of Good Hope, surfen in Muizenberg en het verkennen van Bo-Kaap, biedt de stad genoeg om je twee weken lang te vermaken.

Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder de Tafelberg te beklimmen, pinguïns te spotten op Boulders Beach en te genieten van het heerlijke eten. Het is een bestemming die je absoluut niet mag missen!

👉 Vakantie Kaapstad bij TUI

👉 Vakantie Kaapstad bij Prijsvrij

👉 Vliegtickets Kaapstad bij KLM

mooiste vakantiebestemmingen - kaapstad

10. Cinque Terre - Italië 🇮🇹

Cinque Terre, gelegen aan de westkust van Italië, is een adembenemende bestemming met zijn pittoreske schoonheid en kenmerkende kleurrijke huisjes.

De indrukwekkende rotsachtige omgeving en charmante smalle straatjes zullen je versteld doen staan.

Bovendien biedt de omgeving talloze bezienswaardigheden, zoals de sfeervolle haven van Vernazza, het prachtige zandstrand van Monterosso Al Mara, uitgestrekte wijnvelden, olijfgaarden en kristalhelder blauw water.

Er valt nog zoveel meer te ontdekken. Ervaar het zelf!

👉 Vakantie Cinque Terre bij TUI

👉 Vakantie Cinque Terre bij Prijsvrij

👉 Vakantie Cinque Terre bij Sunweb

mooiste vakantiebestemmingen - cinque terre

11. Bali - Indonesië 🇮🇩

Bali, het droomeiland van Indonesië, is een populaire bestemming vol prachtige natuur, een rijke cultuur, groene rijstvelden en betoverende tempels.

Het eiland biedt talloze hoogtepunten, zoals surfen in Kuta, het bewonderen van de Tanah Lot-tempel bij zonsondergang, een bezoek aan Monkey Forest in Ubud, het verkennen van de Gitgit-waterval en het spotten van dolfijnen in Lovina.

Daarnaast zijn de omliggende eilanden, zoals Nusa Lembongan, Lombok en de Gili-eilanden, ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Bali is een veelzijdige bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Pak je koffers maar vast in en vertrek naar het paradijs!

👉 Vakantie Bali bij Corendon

👉 Vakantie Bali bij de VakantieDiscounter

👉 Vakantie Bali bij TUI

mooiste vakantiebestemmingen - bali

12. Azoren - Portugal 🇵🇹

De Azoren bestaan uit 9 eilandjes midden in de Atlantische Oceaan. De Azoren vallen onder de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten!

Ook is het de ideale locatie voor een ontspannen natuurvakantie; erg toeristisch is het hier namelijk niet.

Op de Azoren vind je niet veel stranden maar wel kun je er bijvoorbeeld terecht voor allerlei buiten- en watersporten zoals zeilen, surfen en duiken. Bovendien is de natuur op de eilanden prachtig. Een echte must-visit dus!

👉 Vakantie Azoren bij Sunweb

👉 Vakantie Azoren bij Eliza was here

👉 Vakantie Azoren bij Prijsvrij

13. Montego Bay - Jamaica 🇯🇲

Jamaica is echt een droombestemming! Denk aan relaxen op het prachtige strand van Montego Bay, genieten van de natuur en een praatje maken met de super vriendelijke locals op de levendige marktjes. En vergeet niet een beetje rum te proeven en je heupjes los te gooien op de vrolijke reggae beats van Bob Marley. Happy vibes overload!

👉 Vakantie Jamaica bij de VakantieDiscounter

👉 Vakantie Jamaica bij Prijsvrij

👉 Vakantie Jamaica bij TUI

14. Kefalonia - Griekenland 🇬🇷

Kefalonia is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Hoge bergen, olijfboomvalleien, leuke dorpjes en een geweldige kustlijn met turquoise water. Dit allemaal vind je op dit prachtige Griekse eiland!

Ook is het er niet zo bomvol met toeristen, dus je waant je echt tussen de locals. Check vooral de haven Fiskardo, druipsteengrotten en spot wat reuzenschildpadden. En, nog een tip, de lokale wijntjes zijn waanzinnig – niks beters dan sippen aan een glaasje terwijl je geniet van de zon en de sfeer op dit paradijselijke eiland!

👉 Vakantie Kefalonia bij Sunweb

👉 Vakantie Kefalonia bij Eliza was here

👉 Vakantie Kefalonia bij Ross Holidays

15. Bora Bora - Frans-Polynesië 🇵🇫

Heb je zin om ultiem te relaxen? Boek dan een vakantie naar het paradijselijke Bora Bora. Op het eiland vind je hagelwitte stranden, een onwerkelijk blauwe lagune en luxe bungalows op het water.

Ga duiken tussen de kleurrijke vissen, geniet van een zomerse cocktail tijdens een onvergetelijke zonsondergang, of kom gewoon even helemaal tot rust in een hangmat. Bora Bora is als een hemel op aarde!

👉 Vakantie Bora Bora bij Booking

👉 Vliegtickets Bora Bora bij Skyscanner

16. Marrakech - Marokko 🇲🇦

Marrakech is een stad die je echt eens moet ervaren! Verken de bruisende souks, met al die geurige specerijen en mooie handgemaakte spullen. Vergeet ook zeker niet een ritje te maken op een kameel in de woestijn en relax daarna met een verse muntthee op een gezellig dakterras. Een vakantie in Marrakech is een bijzonder avontuur dat je niet wilt missen!

👉 Vakantie Marrakech bij SUNtip

👉 Vakantie Marrakech bij Prijsvrij

👉 Vakantie Marrakech bij TUI

17. Whitehaven Beach - Australië 🇦🇺

Whitehaven Beach in Australië is gewoonweg insane! Denk aan het kilometerslange witte zandstrand en het ongekende turquoise water. Dit is een tropisch paradijs dat je gewoon niet kunt weerstaan. Relaxen op het strand, snorkelen met kleurrijke vissen en gewoon genieten van deze adembenemende bestemming.

👉 Vakantie Whitehaven Beach bij Booking

👉 Vliegtickets Whitehaven Beach bij Skyscanner

18. Cappadocië - Turkije 🇹🇷

Cappadocië is een betoverende plek vol met luchtballonnen zwevend boven magische rotsformaties, grotwoningen en oude schuilkerkjes. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten en cultuurfreaks.

Een rondreis door Cappadocië biedt ook de kans om andere schatten van Turkije te ontdekken, zoals de antieke stad Perge, het Romeinse theater Aspendos, de ondergrondse stad Kaymakli en het mystieke Dal van de monniken. Met zijn plekje op de werelderfgoedlijst is Cappadocië een absolute must-visit!

👉 Vakantie Cappadocië bij Corendon

👉 Vakantie Cappadocië bij TUI

19. Udawalawe National Park - Sri Lanka 🇱🇰

Sri Lanka is een paradijselijk land met theeplantages, groene heuvels, tempels en nationale parken vol olifanten.

Het biedt een perfecte mix van natuur, eeuwenoude cultuur en heerlijke gerechten. Met een brede kustlijn, zandstranden, duikmogelijkheden en een aangenaam tropisch klimaat, is het een ideale bestemming.

Hoogtepunten zoals de hoofdstad Polonnaruwa, de Leeuwenrots, Ceylon theeplantages en het Udawalawe National Park mogen niet ontbreken op je reisroute door dit prachtige land!

👉 Vakantie Sri Lanka bij TUI

👉 Vakantie Sri Lanka bij de VakantieDiscounter

👉 Vakantie Sri Lanka bij Prijsvrij

20. Krk - Kroatië 🇭🇷

Wil jij op een zonovergoten vakantie in Europa? Misschien is een vakantie naar het Kroatische eiland Krk dan wel iets voor jou!

Met zijn adembenemende stranden, azuurblauwe water en charmante stadjes is dit eiland een echt pareltje in de Adriatische Zee.

Verken historische bezienswaardigheden, geniet van de lokale keuken en maak onvergetelijke herinneringen op dit prachtige eiland!

👉 Vakantie Krk bij de VakantieDiscounter

👉 Vakantie Krk bij Prijsvrij

21. La Fortuna - Costa Rica 🇨🇷

Costa Rica is dé bestemming voor de avontuurlijke reizigers onder ons! Verken dichte regenwouden, ontdek verborgen watervallen en spot exotische dieren zoals luiaards en toekans tijdens een unieke rondreis.

Vooral het dorpje La Fortuna is een unieke vakantiebestemming, omdat het een van de mooiste bestemmingen is om de weelderige jungle van Costa Rica te verkennen. Dit kleine stadje bevindt zich in de buurt van de actieve vulkaan Arenal, die voor het laatst in het jaar 2000 een aanzienlijke uitbarsting heeft gehad.

Met zijn adembenemende stranden en bruisende surfspots is Costa Rica ook een paradijs voor strandliefhebbers. Laat je betoveren door de prachtige natuur en levendige cultuur van dit fantastische land!

👉 Vakantie Costa Rica bij TUI

👉 Vakantie Costa Rica bij Prijsvrij

👉 Vakantie Costa Rica bij Sawadee

22. Algarve - Portugal 🇵🇹

De Portugese Algarve is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de 170 kilometer lange kustlijn met goudgele stranden, indrukwekkende rotsformaties en pittoreske baaitjes.

Naast de prachtige stranden zijn er ook levendige badplaatsen en charmante stadjes waar je kunt winkelen en ontspannen. Het binnenland van de Algarve heeft oude dorpjes, heuvels bedekt met pijnbomen en lavendel, en is ideaal voor het verkennen van de natuur en cultuur van het gebied.

👉 Vakantie Algarve bij SUNtip

👉 Vakantie Algarve bij Corendon

👉 Vakantie Algarve bij Sunweb

23. Nalaguraidhoo Island - de Malediven 🇲🇻

De Malediven, ook wel het 'paradijs op aarde' genoemd. Hagelwitte zandstranden, kristalheldere zee, luxe watervilla's en adembenemende koraalriffen. Alles wat je nodig hebt voor een relaxte honeymoon vakantie!

Nalaguraidhoo Island wordt door veel mensen beschouwd als een van de meest betoverende eilanden van de Malediven. Het eiland herken je aan zijn parelwitte zandstranden, kristalheldere turquoise water en eindeloze mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Een echt paradijs dus!

Naast relaxen, kun je ook genieten van activiteiten zoals duiken, snorkelen en het verkennen van de lokale marktjes en de bijzondere architectuur in de stad. De Malediven zijn een droombestemming waar je nooit meer weg wilt!

👉 Vakantie Malediven bij TUI

👉 Vakantie Malediven bij SUNtip

👉 Vakantie Malediven bij Prijsvrij

24. Petra - Jordanië 🇯🇴

Petra in Jordanië hoort echt op jouw bucketlist! Deze historische stad, uitgehouwen in rotsen, is een ware schat uit de oudheid en behoort tot de 7 moderne wereldwonderen.

Verken de beroemde roze-rode rotstempel, de adembenemende kloof en bewonder de indrukwekkende architectuur. Een bezoek aan Petra is een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur!

👉 Vakantie Petra bij TUI

👉 Vakantie Petra Sawadee

25. Tokio - Japan 🇯🇵

Tokio is een bruisende en fascinerende bestemming die ook zeker niet mag missen in deze top 25 mooiste vakantiebestemmingen.

Deze moderne metropool biedt een mix van traditionele cultuur en super moderne technologie.

Verken de kleurrijke wijken, proef de heerlijke sushi, bewonder de indrukwekkende skyline en bezoek traditionele tempels. Een reis naar Tokio is gerandeerd een onvergetelijke ervaring!

👉 Vliegtickets Tokio bij Skyscanner

👉 Vakantie Tokio bij Booking

Jullie meest gestelde vragen

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen?

Wat zijn populaire vakantiebestemmingen?

  1. Home
  2. blog
  3. mooiste vakantiebestemmingen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.