Header afbeelding

Wat te doen in Valencia?

15 bezienswaardigheden in Valencia

Vraag jij je af wat te doen in Valencia? Wij hebben een lijstje met 15 bezienswaardigheden in Valencia voor jou. Van fietsen door de oude stad tot het bezoeken van een natuurpark in de buurt. En van een bezoekje aan Marina Beach Club tot aan de kathedraal van Valencia. Have fun! 

De leukste bezienswaardigheden in Valencia - top 15

  1. Fietsen door Valencia
  2. Ciudad de las Artes y las Ciencias
  3. Paella eten
  4. Naar het strand
  5. Marina Beach Club
  6. Mercado Central
  7. Avondje in de wijk Ruzafa
  8. Het oude centrum ontdekken
  9. Proef Agua de Valencia
  10. La Lonja
  11. Catedral de Valencia y el Miguelete
  12. Wandelen door Turia Park
  13. Uitstapje naar Montanejos
  14. Wijnproeverij in Valencia
  15. Natuurpark Albufera

👉 Check alle Valencia deals

1. Fietsen door Valencia

Valencia staat bekend om hoe goed je er kunt fietsen. Er zijn (bijna) overal fietspaden en er is veel fietsverhuur. Doe dit het liefst aan het begin van je citytrip in Valencia, zo krijg je gelijk een indruk van heel de stad en weet je een beetje waar alles te vinden is. Zo kun je daarna gemakkelijk een fiets huren en zelf op pad gaan! 

Je kunt er heerlijk verdwalen door de smalle straatjes met pastelkleurige huizen of je gaat on tour door het park Jardín del Turia. Dit is een parkgebied van 9 kilometer lang die dwars door het centrum van Valencia gelegen is. Het park heeft aan beide kanten één fietspad wat het onmogelijk maakt om hier te verdwalen. 

Als het zonnetje schijnt is het park is druk bezocht met joggende, picknickende en wandelende mensen. Super gezellig! Terwijl je fietst tussen de palmbonen, sinaasappelbomen en verschillende sportvelden kom je aan het einde van het park vanzelf bij Ciudad de las Artes y las Ciencias uit. Echt een route die je moet fietsen dus als je in Valencia bent!

💰 Vanaf €10,- per dag

👉 

2. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Als je aan Valencia denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan dat grote ronde futuristische gebouw, gelegen aan helderblauw water. Dit gebouw is onderdeel van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel: stad van kunst en wetenschap. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid van Valencia en mag daarom zeker niet ontbreken tijdens jouw stedentrip

Het gebouwencomplex bestaat uit zes gebouwen en valt op door zijn futuristische uitstraling. Het complex is ontworpen door de architect Santiago Calatrava en de bouw heeft maar liefst twintig jaar geduurd. Toeristen kunnen hier lekker wandelen door de stadstuinen, een terrasje pakken of een bezoekje brengen aan het wetenschapsmuseum. Als je helemaal into wetenschap bent dan kan het ook heel leuk zijn om naar binnen te gaan.

💰 Het complex is gratis te bezoeken. Een entreeticket voor het wetenschapsmuseum kost €8,70

👉 

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

3. Paella eten

Als je in Valencia bent, moet je minstens een keer paella bestellen. Paella komt namelijk oorspronkelijk uit Valencia. Dit rijstgerecht kun je bestellen met schelpdieren of op z’n Valenciaans: met konijn en kip! Je kunt gewoon lekker wandelen door de stad en overal kom je wel tentjes tegen waar er paella wordt geserveerd. Gepaard met een flinke kan Sangria wordt het leven toch niet veel beter. En vergeet niet om te genieten van de sociale ervaring van het delen van een grote pan paella met vrienden of familie!

Tip: volg een paella workshop en maak samen met je vrienden of familie een overheerlijke paella.

Andere aanraders om te bestellen zijn: Manchegokaas, patatas bravas, een Spaanse serranoham, berenjenas (gefrituurde aubergine met honing), empanada’s en tostada’s.

💰 +/- €15,- per portie

👉 Boek een paella workshop

4. Naar het strand

Valencia is gelegen aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee. Valencia heeft het beste klimaat van Spanje, dus grote kans dat je lekker op het strand kan liggen! Zo kun je er voor kiezen om een fiets te huren of om met de metro naar het strand te gaan. 

Het populairste strand van Valencia is het "Playa de la Malvarrosa", dat op slechts enkele minuten van het stadscentrum ligt en bekend staat om zijn lengte van meer dan 1 km en brede promenade met tal van restaurants, bars en winkels. 

Een andere populaire optie is het "Playa de las Arenas", dat ook gemakkelijk te bereiken is vanuit het stadscentrum en bekend staat om zijn fijne zand en ondiepe wateren, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast is er ook het "Playa de Pinedo", dat iets verder van het stadscentrum ligt en een meer ontspannen en rustige sfeer biedt dan de andere stranden. 

Tot slot is er het "Playa del Saler", dat verder naar het zuiden ligt en bekend staat om zijn ongerepte duinen en rustige omgeving, omringd door natuurlijke parken en bossen.

💰 GRATIS

👉 Bekijk de stranden op Google Maps

Strand Valencia

5. Marina Beach Club

Aan het strand vind je allemaal leuke tentjes maar de meest opvallende is toch wel de Marina Beach Club. Marina Beach Club is een openluchtdiscotheek waar je overdag lekker kunt eten, chillen en zwemmen. ’s Avonds verandert het in een club met allerlei VIP-lounges en kun je er goed dansen! 

Het biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en beschikt over een zwembad, een restaurant en verschillende bars waar je kunt genieten van verfrissende cocktails en heerlijke gerechten. Marina Beach Club is een must-visit voor toeristen die op zoek zijn naar een fancy en ontspannen dag of avond aan het strand in Valencia.

💰 Je kunt een bedje huren vanaf €20,- per dag

6. Mercado Central

Mercado Central is een grote overdekte markthal waar je allerlei leuke lokale producten kan kopen. De markthal is gelegen in het hart van het historisch centrum, vlakbij de Kathedraal van Valencia. 

In de markt vind je meer dan 300 kraampjes die een grote verscheidenheid aan verse en lokale producten verkopen, zoals groenten, fruit, vlees, vis, kruiden en specerijen. De sfeer in de markt is levendig en kleurrijk, met een mix van lokale bewoners en toeristen die de drukte van de markt ervaren en de lokale lekkernijen proeven. 

De markthal is ontworpen door Francisco Guardia en Alejandro Soler en bevat een grote koepel die bestaat uit kristal, keramiek en ijzer. Het is echt dé plek om een leuk souvenirtje mee te nemen voor mee naar huis zoals een lekkere ham of olijven! Of je nu op zoek bent naar ingrediënten om zelf te koken of gewoon wilt genieten van de sfeer en de heerlijke geuren van de lokale producten, een bezoek aan Mercado Central is een echte aanrader voor iedereen die Valencia bezoekt.

💰 GRATIS

Mercado Central Valencia

7. Avondje in de wijk Ruzafa

Op elke hoek van de straat kun je terecht voor een drankje en een hapje. Als je wil, kun je deelnemen aan een georganiseerde kroegentocht in Valencia. Voor een drankje kun je terecht bij ieder willekeurig tentje uit om een Agua de Valencia of een ‘normale’ sangria te drinken. Voor het diner hebben we wél een aantal favorieten:

  • Canalla Bistro is een absolute favoriet. Je kunt hier een shared menu nemen, zodat je alles kan proeven. Het is een populair restaurant, dus zeker in het weekend moet je even reserveren.

  • La Flaca de Ruzafa heeft een terrasje op de hoek van de straat. Ook hier kun je lekker tapas delen. De tapas zijn net iets ongewoner dan wat er standaard op het menu staat.

  • Lambrusqueria Conde Altea zit ietsje buiten Ruzafa, maar dit Italiaanse restaurant is super! Ook hier lekker het tafelmenu nemen.

💰 De kroegentocht is te boeken vanaf €23,- p.p.

👉 

8. Het oude centrum ontdekken

Vanaf Ruzafa loop je gemakkelijk, via de metrohalte waar je bent uitgestapt, richting het oude centrum. Je loopt dan via Plaza de Toros, plein van de stieren, en de stierenvechtersarena. In de arena worden nog steeds stierengevechten gehouden, een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. 

Als je de weg volgt kom je in Ciutat Vella terecht. In het oude centrum kun je een aantal historische plekken bezichtigen zoals de Torres de Serranos. Dit was vroeger een stadswal met 12 torens, waarvan er nog 2 over zijn. Klim voor een mooi uitzicht in één van de torens. 

Ook de klokkentoren El Miguelete is een aanrader voor een spectaculair uitzicht. Wel even ruim 200 treden beklimmen. Andere bezienswaardigheden in Ciutat Vella:

  • Kathedraal van Valencia

  • 14e eeuwse klokkentoren El Miguelete

  • Oude stadswal Torres de Serranos

  • Mercado Central

  • Lonja de la Seda

  • De kerk van San Nicolás

Tip: de oude binnenstad is ook weer opgedeeld in verschillende wijkjes. Eén hiervan is El Carmen. Deze wijk ligt in het noorden van het centrum en begint nu pas in trek te komen. Spot hier toffe streetart!

Ook voor een tapa zit je goed in El Carmen. Het stikt hier van de leuke tapastentjes in de smalle straatjes. Na een eerste dag in het oude centrum en een goede siesta, is het een aanrader om in El Carmen te eten en om de rest van de avond in Ruzafa door te brengen.

Tip: blijf je wel in de oude binnenstad? Zoek dan het dakterras van Le Petit Bistro op. Ideaal voor een drankje en een hapje tijdens zonsondergang.

💰 GRATIS

9. Proef Agua de Valencia

Agua de Valencia is een smaakvol drankje dat oorspronkelijk uit Valencia komt. Het werd voor het eerst gemaakt in de jaren '50 door een groep vrienden in een bar genaamd "Cervecería Madrid" in het centrum van Valencia. Het drankje bestaat uit een mix van cava (Spaanse mousserende wijn), sinaasappelsap, gin en suiker.

Het verhaal gaat dat de vriendengroep de cocktail creëerde als een eerbetoon aan Valencia en zijn beroemde sinaasappels, die een essentieel ingrediënt zijn in het drankje. De naam "Agua de Valencia" betekent letterlijk "water van Valencia" en verwijst naar de verfrissende en fruitige smaak van de cocktail.

Sindsdien is Agua de Valencia een populair drankje geworden in Valencia en is het een must-try drankje voor bezoekers van de stad. Het wordt vaak geserveerd in bars en restaurants in Valencia en is een geweldige manier om te genieten van de lokale cultuur en tradities van de stad.

💰 Een halve liter kost gemiddeld €10,-

Aqua de Valencia

10. La Lonja

La Lonja is eigenlijk een super oud, maar prachtig gebouw in Valencia. Het is gebouwd in de late 15e eeuw en was vroeger de plek waar handelaren elkaar ontmoetten om te praten over de zijdehandel. Tegenwoordig is het een soort museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Valencia. 

Wat zo cool is aan La Lonja, is dat het een heel indrukwekkende gevel heeft met allerlei torens en beeldhouwwerken. Binnenin vind je een grote hal, genaamd Sala de Contratación, met mega hoge zuilen en gewelven. Het is echt een bijzondere plek en het is niet voor niets dat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat!

Dus als je in Valencia bent en je houdt van geschiedenis, kunst of architectuur, dan is La Lonja een must-see attractie!

💰 €2,-

11. Catedral de Valencia y el Miguelete

De Catedral de Valencia y el Miguelete is een prachtige kathedraal in het centrum van Valencia en verdient zeker een plekje op de lijst met meest bezochte bezienswaardigheden in Valencia. 

Hij werd bijna 200 jaar geleden gebouwd, dus er zit ontzettend veel historie in deze kerk. Het coolste deel van de kerk is toch wel de El Miguelete toren, die meer dan 50 meter hoog is. Vanuit de toren heb je een geweldig uitzicht over de stad! Maar eerst moet je 207 treden omhoog.

De binnenkant van de kathedraal is ook echt een bezoekje waard. Je vindt er allerlei mooie schilderijen, gewelven en natuurlijk de Heilige Graal (ja, die uit de Indiana Jones film), die wordt gezien als de beker waar Jezus uit dronk tijdens het laatste avondmaal.

Als je dus in Valencia bent, mag je deze twee gebouwen absoluut niet missen! Ze zijn een perfect voorbeeld van de prachtige geschiedenis en architectuur van de stad.

💰 €9,-

12. Wandelen door Turia Park

Het Turia Park is een van de grootste en meest populaire openbare parken in Valencia. Het park bestaat uit maar liefst 110 hectare en loopt door het hele centrum van de stad. Het is het resultaat van een ambitieus stadsvernieuwingsproject dat in de jaren '60 werd gestart. Het project had tot doel de rivier de Turia te verleggen, die vaak overstroomde, en in plaats daarvan een groot park aan te leggen.

Vandaag de dag is het Turia Park een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen. In het park vind je sportvelden, speeltuinen, fiets- en wandelpaden en zelfs een botanische tuin. Er zijn ook verschillende bruggen en fonteinen in het park, evenals een grote vijver waar je bootjes kunt huren en rond kunt varen.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Turia Park is de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Dit is een complex van futuristische gebouwen ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava.

Als je in Valencia bent, is het Turia Park zeker een must-visit. Het is een prachtige plek om te ontspannen, te sporten of gewoon te genieten van de natuur en de bezienswaardigheden.

💰 GRATIS

Turia Park Valencia

13. Maak een uitstapje naar Montanejos

Een uitstapje naar de warmwaterbronnen in het plaatsje Montanejos is zeker de moeite waard. Montanejos ligt in de bergen en staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, kristalheldere rivieren en adembenemende uitzichten. 

Montanejos is een populaire bestemming voor outdoor- en avontuursporten, zoals hiken, klimmen en kajakken. Ook heb je er prachtige beekjes met indrukwekkende rotsen. Sommige mensen zwemmen achter de rotsen om een prachtig natuurgebied te ontdekken. 

De stad ligt in een vallei omringd door bergen en wordt doorkruist door de Montanejos rivier, die kristalhelder water heeft. Bezoekers kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht over de bergen en de rivier vanuit verschillende uitzichtpunten, waaronder de Mirador de la Cruz en de Mirador de la Muela.

Om er te komen moet je wel een auto huren, maar het is een heel mooi gebied, met prachtige uitzichtpunten. Daarnaast zijn de wegen goed te bereiden. 

💰 +/- €25,- voor een retourtje met het OV (trein/bus)

👉 

Montanejos Valencia

14. Wijnproeverij in Valencia

De regio van Valencia staat bekend om haar heerlijke wijnen. De locals vertellen je er graag alles over. Er worden daarom tal van wijnproeverijen georganiseerd. En hoe leer je nou meer over de wijnen van Valencia dan tijdens een wijnproeverij, georganiseerd door een local?

Er zijn veel lokale wijnhuizen en wijngaarden die rondleidingen en proeverijen aanbieden, waarbij je meer te weten kunt komen over het wijnproductieproces en de verschillende druivensoorten die in de regio groeien.

Tijdens een wijnproeverij in Valencia krijg je de kans om verschillende wijnen te proeven, waaronder de beroemde wijnen uit de regio's van Utiel-Requena en Valencia. Je kunt genieten van een selectie van witte, rode en roséwijnen, evenals de beroemde cava's (mousserende wijnen) uit de regio.

Naast het proeven van wijn, kun je ook meer te weten komen over de lokale gastronomie en de combinatie van wijn en eten. Sommige wijnproeverijen bieden bijpassende tapas of gerechten aan om te proeven, die perfect zijn om te combineren met de verschillende wijnen die worden aangeboden.

💰 Vanaf €55,-

👉 Boek een wijnproeverij

15. Natuurpark Albufera

Na ongeveer 45 minuten fietsen bereik je Natuurpark Albufera. Natuurpark Albufera is een van de meest bekende en geliefde natuurgebieden in de regio Valencia. Het park is genoemd naar het gelijknamige Albufera-meer, dat een belangrijk gebied is voor vogels en andere wilde dieren.

Het natuurpark Albufera is een belangrijk wetland-ecosysteem, dat bestaat uit zoetwaterlagunes, moerassen, zandduinen, rijstvelden en mediterrane bossen. Het park biedt een unieke en diverse omgeving, met veel verschillende soorten flora en fauna.

Het Albufera-meer is een van de belangrijkste onderdelen van het natuurpark. Het meer is omringd door een prachtig landschap van rijstvelden, zandduinen en mediterrane bossen, en is een ideale plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Ook om te vissen, zeilen en kanoën is het meer populair.

💰 GRATIS

Natuurpark Albufera Valencia

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in valencia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.