Header afbeelding

Mijn Frankrijk top 5

Mijn Frankrijk top 5

Mooie reizen hoeven niet altijd naar verre exotische bestemmingen te zijn. Soms is slechts 1 grens oversteken al genoeg, zoals naar Frankrijk. Na al mijn omzwervingen blijft Frankrijk nog steeds een van mijn favoriete vakantielanden. Aangezien het land zoveel te bieden heeft, besloot ik om mijn 5 favoriete Franse plekken met jullie te delen. Na véééél wikken en wegen presenteer ik dan ook met trots mijn ultieme Frankrijk top 5!

1. Provence

Om mijn eigen moeder even te quoten: ‘Ik kan ieder jaar naar de Provence gaan, zelfs meerdere keren.’ Ik kan haar alleen maar gelijk geven. Maar wat maakt de Provence nu zo speciaal? Is het de geur van lavendel, de tsjirpende krekels, de lekkere wijn of de – bijna altijd – stralende zon? Van steden zoals Avignon en Arles tot kleine pittoreske dorpjes, deze streek is zonder twijfel mijn absolute favoriet.

Provence

2. Parijs

Ah, Paris… Als setting voor honderden films en boeken kan de lichtstad niet in mijn lijst ontbreken. Parijs heeft dan ook alles wat een wereldstad nodig heeft: prachtige winkels (Oooh, Champs Elysées), heerlijke culinaire verwennerijen (des macarons, s’il vous plaît!) en de crème de la crème op het vlak van cultuur, kunst, architectuur… Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op deze stad!

Parijs

3. Avoriaz

Al zeker tien jaar trek ik iedere winter voor een weekje skipret naar het dorpje Avoriaz in de Franse Alpen. Avoriaz bevindt zich in het skigebied Portes du Soleil, dat met 650 km (!) piste het grootste skigebied ter wereld is. In Avoriaz is het precies altijd Kerstmis dankzij de mooi verlichte huizen en bomen. Absolute luxe is dat het skistation volledig autovrij is en je echt overal naartoe kunt skiën. Je kan je natuurlijk ook laten vervoeren door de  paardensleeën die de gezelligheid van het dorpje alleen maar bevorderen. Het is werkelijk een magische plek die ik nog steeds niet beu ben!

Avoriaz

4. Normandië

De regio Normandië is misschien minder zomers en warm dan de Provence, qua schoonheid moet ze zeker niet onderdoen. Zo zijn de kliffen en krijtrotsen van Etretat ontzettend mooi. Ook herbergt Normandië een rijk oorlogsverleden. Je kan er verschillende stranden en musea over WOII bezoeken. Mijn favoriet? Omaha Beach, waar je kan ronddwalen in de verlaten bunkers die zich nog in de duinen bevinden. Het meest indrukwekkende vond ik het Normandy American Cemetery and Memorial met zijn bijna 10.000 witte kruisjes. Het absolute toppunt van Normandië blijft echter wel Le Mont St. Michel. Op het prachtige en wereldberoemde getijdeneilandje word je terug in de tijd gekatapulteerd. Bezoek zeker de middeleeuwse abdij voor een adembenemend uitzicht!

 normandie

5. De kastelen van de Loire

Langs de Franse rivier de Loire liggen maar liefst negentien kastelen die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Ik verkende de streek enkele jaren geleden met de fiets. Je rijdt er langs het water voorbij zonnebloemvelden en passeert de vele typische Franse dorpjes en de beroemde kastelen. Ik was meteen fan van het Château de Chambord, dat ontworpen werd door onder meer Leonardo da Vinci. Ook Château de Cheverny is zeker de moeite. Je zal het zeker herkennen uit de strips van Kuifje.

Loire

La douce France, je t’aime!

[adsense]

  1. Home
  2. blog
  3. frankrijk top 5
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.