Header afbeelding

5x tips voor het vinden van een unieke accommodatie

Origineel, maar betaalbaar!

Er bestaan zóveel accommodaties op de wereld en dat maakt het zoeken naar een uniek verblijf echt niet makkelijker! Voordat je zoekt naar accommodaties, is het misschien handig om voor jezelf te besluiten wat voor soort accommodatie je wilt boeken; ga jij voor luxe in een groot hotel op een prachtige locatie of ben jij bijvoorbeeld graag dichterbij de locale bevolking en kies je voor een guesthouse? Hieronder enkele tips hoe je zoekt naar een betaalbare accommodatie van goede kwaliteit en tóch uniek.

  1. Airbnb

Airbnb is en soort online platform waar mensen hun eigen accommodatie aanbieden: zie het als marktplaats, maar dan voor accommodaties! Dit platform wordt over de hele wereld gebruikt. Er wordt van alles aangeboden, van een extra bed bij iemand thuis, tot een heel kasteel en van een appartementje midden in Manhattan tot een zalig houten hutje aan een strand in Bali.

Een groot voordeel van deze website is dat je eenvoudig kunt zoeken (je kiest bijvoorbeeld voor ‘gehele woning’, ‘privé kamer’ of ‘gedeelde kamer’) en de omschrijvingen van elke slaapplek is super gedetailleerd! Zo weet je van te voren wat je kunt verwachten, maar ook vind je er reviews over de verhuurder zelf en hoe reizigers deze accommodatie zelf hebben ervaren. Veel hosts geven bijvoorbeeld ook gratis stadstours op helpen je een eindje op weg, niets is natuurlijk beter dan gratis insider tips!

Airbnb

2. Couchsurfing

Klinkt cool he? ‘banken surfen’. Dat is ook eigenlijk het principe. Perfect geschikt wanneer je alleen bent en je bijvoorbeeld een rondreis maakt. Via deze website surf je dus eigenlijk van bank naar bank. Geen zorgen trouwens, meestal betreft het gewoon een extra bed die een aanbieder over heeft.

Couchsurfing is een online community waar je je aanmeldt en zo in contact kan komen met bevolking over de hele wereld. Je plant je reis en je zoekt hier naar een geschikte ‘bank’. Je slaapt in een privékamer of je deelt bijvoorbeeld de studio met de host, dit staat altijd duidelijk omschreven in de advertentie. Een groot voordeel is dat ondanks je bijvoorbeeld alleen reist, je op deze manier niet alleen bent. Vaak laat de host je ‘zijn’ stad zien, je waant je dus echt onder de lokale bevolking. Oja, couchsurfing is gratis!

3. Wimdu

Wimdu is erg interessant: het is namelijk het grootste online platform dat privéwoningen verhuurd. Dit zijn bijvoorbeeld vakantiewoningen van mensen of mensen die een volledig appartementen complex hebben en de appartementen zijn in veel gevallen echt belachelijk goedkoop. Iets minder avontuurlijk dan de vorige tips, dus wellicht meer geschikt voor bijvoorbeeld families en je zo bespaar je dus een hoop geld. 

4. Huizenruil

Heb je ooit wel eens de film ‘The Holiday’ gezien? Waar Amanda (Cameron Diaz) haar prachtige huis in California tijdens de kerstdagen ruilt met het kleine, schattige huisje van Iris (Kate Winslet) in Engeland? Dit is dus ook in het echte leven mogelijk. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij HomeExchange waar je je huis voor een bepaalde periode kunt ‘ruilen’ met het huis van iemand anders. Er zijn ruim 65.000 huizen aangesloten bij HomeExchange: op kleine eilandjes, wereldsteden, een rustig plekje ver van de bewoonde wereld. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is er te vinden! Zie je een huis naar interesse, dan stuur je eenvoudig een mailtje naar de eigenaar en zo maak jij je afspraken. Ook kun je via deze site ervaringen van eerdere ruilingen lezen, ik kan me voorstellen dat zulke ervaringen je enigszins geruststellen. Je betaalt £100,- per jaar. De ruil zelf is gratis.

5. Natuurhuisje.nl

Ben jij een echte natuurliefhebber of vind je het belangrijk dat jouw accommodatie duurzaam is? Neem dan een kijkje op natuurhuisje.nl! Deze boekingssite heeft een groot aanbod aan unieke verblijven, middenin de natuur. Overnacht bijvoorbeeld in een boomhut in de Ardennen of boek een luxe villa nabij een natuurpark in Drenthe. Op Natuurhuisje.nl vind je de perfecte accommodatie voor jouw vakantie of weekendje weg in Europa!

  1. Home
  2. blog
  3. goedkope originele accommodaties
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.