Header afbeelding

Wat te doen in Praag?

15 bezienswaardigheden in Praag!

Heb jij een stedentrip naar Praag gepland en wil je weten wat je allemaal kan doen in deze stad? Er zijn talloze bezienswaardigheden in deze prachtige historische stad. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet! Van hoogtepunten in de oude binnenstad tot de leukste parken in Praag!

De 15 leukste bezienswaardigheden in Praag! 

  1. Bezoek het Oude Stadsplein
  2. Het Wenceslasplein
  3. Verken de Praagse Burcht!
  4. De Karelsbrug
  5. Kunst Hotspot: John Lennon wall
  6. Shop till you drop @ Praag
  7. Ontdek de Joodse Wijk
  8. Náplavaka markt
  9. Relax aan de Moldau
  10. Doe een lekker biertje bij Letná Beer Garden
  11. Bezoek het stadsstrand van Praag
  12. Prachtig uitzicht vanaf de Petrin Toren
  13. Ontdek het nachtleven van Praag in Dlouha straat
  14. Food hotspot: Chimney Rolls!
  15. Het rustgevende Kampa Eiland

1. Bezoek het Oude Stadsplein

Het oude stadsplein mag zeker niet ontbreken op jouw to-do lijstje, want dit is dé populairste trekpleister van Praag! Het is een levendige en bruisende plek, gelegen in het hart van de oude stad, waar geschiedenis, cultuur en entertainment samenkomen. Het plein wordt omringd door historische gebouwen, met als absolute hoogtepunt de Astronomische Klok. Hier verzamelen zich elk uur mensen bij de klok voor een unieke show! 

Er zijn vele restaurants, cafés en terrassen waar je heerlijk kunt eten en drinken, terwijl je geniet van het uitzicht op de prachtige oude gebouwen in het hartje van Praag. Houd er overigens wel rekening mee dat het er ontzettend toeristisch is. 

TIP: Voor een prachtig uitzicht vanuit de hoogte op het Oude stadsplein is een bezoek aan Prince U Terrase een must! Vanaf het dakteras heb jij dan prachtig uitzicht op het plein! 

💰Gratis 

Old Town Square Praag

Het oude stadsplein, Praag

2. Het Wenceslasplein

Een van de meest bruisende bezienswaardigheden in Praag is het Wenceslasplein! Dit is de ideale plek voor als je even wilt winkelen of lekker wilt eten! Het plein functioneert ook als een belangrijk ontmoetingspunt voor zowel inwoners van Praag als toeristen. Op het plein vinden regelmatig diverse evenementen plaats, zoals concerten. Kortom, hier valt altijd wat te beleven!

💰Gratis 

Wat te doen in Praag - wencelasplein

Wenceslasplein, Praag

3. Verken de Praagse Burcht! 

De Praagse Burcht is het ultieme hoogtepunt van Praag, en het is een must-visit voor iedereen die de stad bezoekt. Het is een enorm complex van oude paleizen, kathedralen, kerken en tuinen, dat op een heuvel aan de westelijke oever van de Moldau ligt.

De burcht heeft een ongelooflijke geschiedenis en is al meer dan 1000 jaar een belangrijk centrum van macht en religie in Tsjechië. Het heeft ook een paar supercoole bezienswaardigheden, zoals de indrukwekkende Sint-Vituskathedraal, het prachtige Oude Koninklijk Paleis en de geheimzinnige Gouden Straat.

Om de hele Praagse Burcht te bekijken, kun je een kaartje kopen, maar veel is ook gratis te bezichtigen met een fantastisch uitzicht op de stad! Een populaire hotspot, het Gouden Straatje van Praag, bevindt zich ook binnen de muren van de Praagse Burcht. Je kunt deze echter alleen bezoeken als je entreegeld betaalt.

💰Entree voor volledige toegang is vanaf €18

👉 Haal hier je tickets!

Uitzicht op de Praagse burcht

De Praagse Brucht, Praag

4. De Karelsbrug

Als je een citytrip naar Praag op de planning hebt staan, kun je niet om de Karelsbrug heen. Dit is de oudste brug van Praag en is echt een toeristische trekpleister. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid toeristen die over de brug lopen. 

De Karelsbrug is een drukke plek vol met artiesten, muzikanten en verkopers. We raden aan om hier rustig te wandelen, omdat het vaak te druk is om te fietsen.

Tip: wil je de brug wel bezoeken als het rustig is? Ga dan vroeg je bed uit. Ook mooi is om de brug ’s avonds te zien met de Praagse burcht op de achtergrond! 

💰Gratis 

wat te doen in praag - karelsbrug

De Karelsbrug, Praag

5. Kunst Hotspot: John Lennon wall 

Een hidden gem in Praag is de John Lennon wall. Je moet even goed zoeken, maar als je hem hebt gevonden is het de perfecte hotspot voor een kleurrijke foto. Deze kleurrijke muur zit vol met graffiti en iedereen is vrij om hier zijn of haar kunstwerk aan toe te voegen. De muur is dus nooit hetzelfde. 

Het begon in de jaren tachtig met grafitti geïnspireerd op John Lennon en the Beatles. Kort na de moord op Lennon werd deze muur een symbool. Ondanks dat er niets meer te zien is van de originele grafitti , staat het nog steeds symbool voor vrede en vrijheid, en vreedzame protesten.

John Lennon Wall

De John Lennon wall, Praag

6. Shop till you drop @ Praag

Shopaholics opgelet! Misschien heb je het al vaker gehoord, maar Praag is de ideale stad om te shoppen, iets dat echt niet mag ontbreken op je lijstje met geweldige activiteiten. De stad biedt talloze winkelmogelijkheden, van luxe boetieks tot vintage winkels; er is voor ieder wat wils! 

Een van de beste plekken om te winkelen tijdens jouw stedentrip in Praag is Josefov. Deze wijk staat bekend om zijn exclusieve boetieks en designerwinkels. Hier vind je ook de beroemde Pařížská-straat, waar je de meest luxe merken vindt. 

Laat jouw budget de luxe merken niet helemaal toe of is vintage gewoon wat meer jouw ding? Dan moet je naar Vinohrady. Hier vind je veel tweedehands kledingwinkels en markten, waar je authentieke souvenirs vindt. 

Ook de wijk Nové Mêsto is een populaire plek onder de shopaholics. Hier vind je allerlei leuke winkels én een overdekt winkelcentrum genaamd Palladium. Palladium beschikt over zo’n 150 winkels. Ideaal als het een dagje regent. De tram en metro stoppen pal voor het winkelcentrum. 

wat te doen in praag - praag

Praag

7. Ontdek de Joodse Wijk 

De Joodse Wijk is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden. Niet voor niks, want het is alsof je een ander tijdperk in loopt! Elke synagoge heeft weer zijn eigen verhaal waar je uren naar kan luisteren! Kies voor avontuur en verken op eigen houtje met een ticket voor het Joodse Museum, dat je toegang geeft tot verschillende juweeltjes in de wijk. Of duik dieper in de verhalen en mysteries met een rondleiding!

💰De wijk is gratis te bezoeken, maar toegang voor het museum is vanaf €28

👉 Haal hier je tickets voor het Joodse Museum!

wat te doen in praag- joodse wijk

Joodse begraafplaats, Joodse Wijk, Praag

8. Náplavaka markt 

Náplavka is een populaire trekpleister in Praag. Langs de rivier de Moldau vind je er een gezellige markt waar het lokale leven van Praag samenkomt. Op zaterdagochtend (niet tijdens de koude wintermaanden) stallen de locals hun producten uit in hun kraampjes. Het is een van de grootste markten in de stad en biedt een breed scala aan lokale producten, eten, drinken en ambachten. Van fruit tot keramiek is hier alles te vinden. 

Er heerst een gezellige sfeer op de markt. Je vindt er livemuziek en straatartiesten die de bezoekers voorzien van live optredens.

Tip: scoor een ontbijtje en eet hem op in het zonnetje aan de oevers van de Moldau.

9. Relax aan de Moldau 

Rondom de Moldau bevinden zich talloze bezienswaardigheden en activiteiten, wat het een uitgestrekte hotspot in Praag maakt. Naast de vele hippe restaurants en cafés aan de rivier, kun je bij goed weer ook een waterfiets huren of genieten van een fantastische rondvaart! Voor een unieke ervaring is het zelfs mogelijk om te dineren tijdens een rondvaart; dat is een uitje dat je niet snel zal vergeten!

💰Entree voor volledige toegang is vanaf €18

👉 Haal hier je tickets voor een rondvaart!

wat te doen in praag - moldau

De Moldau, Praag

10. Doe een lekker biertje bij Letná Beer Garden

Met een kleine wandeling de heuvel op kom je terecht bij de populairste biertuin van Praag: Letná Beer Garden. En hij is niet voor niets een van de leukste plekken om te bezoeken in Praag.. Vanaf Letná Beer Garden heb je een te gek uitzicht over Praag. Overal staan lange picknicktafels waar je kunt aanschuiven. De biergarten biedt een breed scala aan bieren, zowel lokale als internationale. Er zijn een aantal kraampjes en tentjes waar je een biertje of een traditionele Tsjechische snack kunt halen. 

Vooral de lokale bevolking weet de biergarten te vinden op de zwoele zomerdagen. Het is echter ook een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar authentieke en ontspannen hotspots in Praag. 

TIPS: Ten eerste, mocht je tijdens een warme dag de heuvel op willen gaan, doe dit dan niet op het heetste moment van de dag. En neem altijd een flesje water mee onderweg. Het is namelijk een flinke klim. Ten tweede, Neem contact geld mee omdat de meeste geen pinpas accepteren, zo kan je ongestoord genieten van een heerlijk biertje! 

 💰Gratis toegang en 0.5 liter bier vanaf €1,60!

Letná Beer Garden

Uitzicht vanuit Letná Beer Garden, Praag

11. Bezoek het stadsstrand van Praag

Praag is ingesloten door land, waardoor een zeestrand ver te zoeken in. Daarom heeft de stad in de zomer de gezelligste hotspot, namelijk een urban beach! ‘s Zomers is dit de een van de gezelligste activiteiten in Praag! Zlute Lazne is gratis toegankelijk en ligt aan de oever van de rivier de Moldau en biedt een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. 

Het stadsstrand heeft een aantal faciliteiten, waaronder een tof programma met muziek en activiteiten. Soms is er zelfs een kunstmatig zwembad. Er zijn ook ligstoelen en parasols beschikbaar voor de mensen die willen zonnebaden. ‘s Zomers is het dé plek om te genieten van live muziek, feestjes en andere evenementen die worden georganiseerd. 

 💰Gratis toegang

12. Prachtig uitzicht vanaf de Petrin Toren

De Petrin Toren is een van de tofste attracties van Praag als je van heel mooi uitzicht houdt! De Petrin Toren bevindt zich op de top van de Petrin Heuvel. Vanaf de heuvel heb je al fantastisch uitzicht dus moet je je voorstellen als je nog met een extra 60 meter vanuit de toren op de prachtige stad uitkijkt! De Petrin Toren is echt een must-visit voor je stedentrip naar Praag! 

 💰 Entree prijzen voor de Petrin Toren zijn vanaf €11 

👉 Haal hier je tickets!

wat te doen in praag - petrin toren

13. Ontdek het nachtleven van Praag in Dlouha straat

Dlouha is een van de gezellige hotspots van Praag! Overdag is Dlouha straat een straat met de fijnste eettentjes, ‘s nachts is het een groot feest met alle cafés en clubs. Dlouha straat is een bruisende straat in het hart van de oude binnenstad van Praag waar je terecht kan voor gezelligheid en goed eten. De bruisende straat staat namelijk bekend om het culinaire aanbod en de bars en clubs. 

Dlouha straat is ook een goede plek om te winkelen. Je vindt er tal van boetieks en winkels die kleding en souvenirs verkopen. Of je nou op zoek bent naar een plek om te eten, te drinken, te winkelen of om gewoon rond te hangen, Dlouha Street is dé plek! 

💰Gratis

14. Foodhoptspot: Chimney Rolls! 

Naast talloze bezienswaardigheden heeft Praag ook heel lekker eten! Met als icoon de Chimney rolls oftewel: Trdelník. Al kijk je links, al kijk je rechts, recht voor je of achterom, je wordt overspoeld met deze lekkernij. Het zijn zoete deegrollen, gemaakt van een licht, luchtig deeg dat om een kegelvormige staaf wordt gewikkeld en vervolgens gegrild en bestrooid met suiker en kaneel.

💰Verschilt per verkooppunt

wat te doen in praag - chimney roll

Trdelník

15. Het rustgevende Kampa Eiland 

Kampa Eiland is een unieke hotspot! Dit eilandje in de rivier de Moldau is een oase van rust en groen in het midden van de stad. Het is minder bekend dan de Karelsbrug, maar minstens zo mooi en biedt een aantal interessante bezienswaardigheden. Het eilandje is verbonden met de rest van de stad door middel van verschillende bruggen, waaronder de beroemde Karelsbrug.

Kampa-eiland is vooral bekend om zijn schilderachtige omgeving met oude gebouwen, gezellige pleinen, groene parken en mooie waterpartijen. Het is een prachtige plek om te wandelen, te ontspannen of te picknicken, en biedt een aantal interessante bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kortom, Kampa-eiland is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rustige sfeer, de mooie architectuur en de prachtige natuur. Het is een must-see voor iedereen die Praag bezoekt.

wat te doen in praag- kampa eiland

Kampa Eiland, Praag

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in praag
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.