Header afbeelding

Kerstsfeerproeven in Dublin

8 tips

In Nederland zijn we vrij nuchter ingesteld. Vandaar dat ik graag al in november de over-de-top-kerstsfeer wil opsnuiven… in Dublin. Op elke hoek van de straat staat wel een koor of een straatartiest, zijn auto’s versierd met grote rendierneuzen en val je echt op zónder die foute kersttrui. Wat een gave stedentrip! Je zult je niet vervelen hier. Er is een gezellig klein centrum met mooie parken, de mensen zijn vrolijk & vriendelijk én er zijn meer dan 800 pubs! We love the Irish!

Ierland
Kerstoutfit Ierland

Hier onze top 8 om een echte Dublin-lover en kerstsavvy te worden!

8 tips voor stedentrip naar Dublin

1. Temple Bar

De populaire en altijd drukke Temple bar met live muziek móet je gewoon bezocht hebben. Er is hier veel internationaal gezelschap en je hebt snel een leuk gesprek. Veel verschillende biertjes op de tap, dus ga er maar even goed voor zitten. Het hele Temple Bar District is heerlijk om doorheen te slenteren, dus proef de sfeer en bezoek verschillende pubs. Vooral overdag is dit heerlijk, ‘s avonds is er meer uitgaanspubliek en stukken drukker. Het is dus net wat je leuk vindt.

Temple Bar Dublin
Temple Bar Dublin

2. Bezoek de Guinness brouwerij of Jameson Distillery

Guinness Storehouse, waar al sinds 1759 het beroemde bruine Guinness bier wordt gebrouwen, vind je bij de St. James Gate Brewery. Met de bus ga je een stukje de stad uit, richting de brouwerij. Lekker toeristisch, maar een gave ervaring!

Je krijgt eerst interactief inzicht in het brouwproces. Met je entreekaartje krijgt je een gratis drankje, dus geniet van de tapkunsten of het uitzicht over de stad. Als je niet zo van Guinness houdt, kun je ook andere soorten biertjes bestellen. Via hun eigen website betaal je minder, dus koop je kaartje vooraf! Wij zijn na ons bezoek lekker terug gewandeld. Even die frisse neus halen.

Houd je meer van whiskey? Dan kun je bij de Jameson Distillery terecht met rondleidingen waar je alles leert over de Ierse whiskey traditie. Ik vond whiskey altijd erg sterk, maar wat een verschillende soorten en smaken zijn er!

Guinness brouwerij
Guinness brouwerij

3. Fietstocht door de stad - U2 Tour

Via Bajabikes ben je altijd zeker van een goed georganiseerde fietstocht, maar als grote U2 fans hebben we in Dublin de U2 fietstour gedaan. De gids wist veel van Dublin én van U2. Helaas wonen de leden van U2 er al een tijdje niet meer, maar we zijn wel even langs de nog steeds gebruikte U2 recording studio gefietst. De drummer, Larry Mullen, woont wel nog vlakbij Dublin.

4. Shoppen in Dublin Creative Quarter

Wat een feest is winkelen hier met die lange winkelstraten en grote warenhuizen. Het Creative Quarter, een erg populair gedeelte, ligt tussen South William Street, George’s Street, Lower Stephen’s Street en Exchequer Street. Naast de overdekte Georges Street Arcade, zijn er ook allerlei losse winkels, naast de grote merken. Vooral tijdens de feestdagen zijn de straten mooi versierd en verlicht. Wat een feest als het donker wordt.

Dublin Creative Quarter
Dublin Creative Quarter

5. Trinity College

De mooiste bibliotheek van Europa staat op het terrein van het Trinity College. The Long Room is een bibliotheek zoals je die ziet in de films: een gigantische ruimte met stoffige boekenkasten tot aan het plafond. Zo gaaf! Ook is daar het beroemde Book of Kells te bewonderen. Eentje voor de boekenwormen onder ons….ik dus.

6. Kilmainham Gaol

Deze oude gevangenis is bepalend voor de geschiedenis van Dublin. Het is nu een museum, maar deze gevangenis stond symbool voor de Ierse opstand van 1798 en de Ierse Burgeroorlog. Binnen zijn alle indrukwekkende verhalen van vroeger te lezen, het verzet tegen de Engelsen en wat dat deed met Ierland. De rondleiding is ook zeker een aanrader. Oren open, want het dialect is pittig!
» Tip: Koop kaartjes via hun officiële website

7. Dagtrip naar Howth

Dit dorpje bereik je via de trein met een reis die iets meer dan een half uur duurt. Het is een klein pittoresk vissersdorpje (waar de drummer van U2, Larry Mullen, woont). Je kunt hier heel mooi wandelen, uitwaaien en zeehonden spotten. Dit is ook de beste plek om fish & chips te eten. Dat kan in een van de restaurantjes in de karakteristieke haven. Let wel op, dat zijn er maar een paar, maar ze zijn wel gezellig ingericht!

Zin om te wandelen? Er loopt een leuke route via de kust, de Howth Cliff Walk. Je ziet daar typisch Ierse tafereeltjes. Er zijn verschillende routes die je kan volgen: van 6 kilometer tot 16 kilometer lang. Houd wel even de tijd in de gaten met wandelen. Het is in de winter sneller donker en dan zie je daar echt helemaal niets meer!

Howth Ierland
Howth Ierland

8. Vier Saint Patrick’s Day

Als je geen genoeg kunt krijgen van Ierland, moet je echt eens terug tijdens Sint Patrick’s Day op 17 maart. Op deze nationale feestdag van Ierland is alles groen en gaan de Ieren los op hun “Koningsdag” meets “Carnaval”. Je kunt de dag beginnen met het kijken naar de parade en daarna door naar het Temple Bar district, waar de kroegen vol zitten met verklede feestgangers.

Overnachten

Wij zoeken voor een stedentrip altijd via booking.com om een leuke B&B te vinden. In het centrum zijn er veel betaalbare locaties. Wij zaten in het Maldron hotel net buiten het centrum, maar op loopafstand!

Overnachten in Dublin is niet goedkoop. De bus naar het centrum stopte echter voor de deur (kunt gewoon met de pin/contactloos een kaartje kopen) en in de omgeving zitten verrassend veel leuke restaurantjes waar je lekker kan ontbijten.

Even wat leuke nabranders…

  • Let tijdens het slenteren ook eens op de mooie Streetart waar Dublin ook bekend om is.
  • Dublin heeft een haat-liefde met Engeland. Het vrijvechten van het juk van het koninkrijk heeft de hele historie van Ierland flink gevormd.

Goedkope vliegtickets

Mocht je nu ook naar Dublin op vakantie willen maar je hebt nog geen vliegtickets dan vind je hier goedkope vliegtickets naar Dublin.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. kerstsfeerproeven in dublin
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.