Header afbeelding

Verliefd op Ibiza? Mwahhh ik niet!

Verliefd op Ibiza? Mwahhh ik niet!

What the hell is the fuzz all about?

Je kan niet om Ibiza heen. Tegenwoordig gaat echt iedereen op vakantie naar Ibiza. Van losgeslagen jongeren op zoek naar wilde feesten tot dertigers in een identiteitscrisis die er met behulp van yoga en meditatie op zoek gaan naar zichzelf. Als je de verhalen moet geloven is het er dan ook fan-tas-tisch.

Het eiland zou prachtig zijn, de party’s fenomenaal, de mensen vriendelijk en het eten delicious. Nu ben ik altijd wat op mijn hoede wanneer mensen dit soort verhalen vertellen. Praten ze elkaar nu alleen maar na, of is het er echt zo bijzonder? Tijd om de proef op de som te nemen. What the hell is the fuzz all about? In deze blog lees je meer over mijn dagen op dit eiland.

Betoverende baaien

In tegenstelling tot mijn vrienden wilde ik graag meer van de natuur zien, dus besloot ik de tweede dag in mijn eentje met de scooter op pad te gaan terwijl de mannen zich gingen bezatten bij BoraBora en de vrouwen gingen chillen op het strand. Mijn missie: met de Lonely Planet in de hand op zoek naar mooie strandjes en gezellige hippieplaatsjes. Ibiza is maar een klein eiland, maar zodra je op de scooter stapt valt de reisafstand toch best tegen. Wij logeerden op de zuidkant van het eiland aan de baai Figueretas en het was mijn plan om de strandjes aan de noordkant alleen te ontdekken.

Echter toen ik na twee uur in mijn eentje op de scooter bijna vergast werd door alle medeweggebruikers en eindelijk uitkwam bij een strand dat volgens de Lonely Planet een van de mooiste stranden van het eiland was, kon ik een kleine teleurstelling niet onderdrukken. Het strand was best mooi hoor, maar ongeveer net zo mooi als het strand vlakbij ons hotel waarop mijn vriendinnen gezellig lagen te chillen, dus ik besloot na een duik in zee meteen rechtsomkeert te maken. Als ik dan toch op een mooi strand wil liggen, dan liever in goed gezelschap!

I took a pill in Ibiza…

Die avond was het dan ein-de-lijk tijd voor een feestje. Ik ga al zeventien jaar naar houseparty’s en heb inmiddels het nodige gezien en beleefd, maar een feest op Ibiza stond hoog op mijn bucket-list. Iedere partyganger weet dat ‘ie kan kiezen tussen de volgende opties: Space, Ushuaia, Pascha, Amnesia of Privelege. Wij besloten te gaan voor Ushuaia. Wat volgde was een leuk feestje op een mooie locatie, maar als je Nederlandse feesten en festivals bent gewend valt het toch al gauw een beetje tegen.

Er liep veel jong spul dat duidelijk in de veronderstelling was dat ze hier zouden meemaken wat feesten is, dus die stonden constant om zich heen te koekeloeren om te zien of het feest al begonnen was in plaats van daar zelf een actieve bijdrage aan te leveren. Een beginnersfoutje, kan gebeuren, maar mensen: een feest maak je echt zelf, hoe vet de DJ of locatie ook is. Bij voorkeur door te dansen en te lachen en niet de hele tijd om je heen te kijken of mensen wel opmerken hoe mooi de bloemetjes staan die je voor de gelegenheid op je hoofd hebt gezet.

Gelukkig was er een groepje Poolse mannen die duidelijk een pilletje (of een paar pilletjes) op hadden en die keken zeer blij en dansten al even uitbundig, dus daar zijn wij dankbaar naast gaan staan dansen. Zo hadden we alsnog een hele leuke nacht, maar had je ons op de campingdisco van Terschelling gezet hadden we net zoveel plezier gehad.

Uitzicht op het dakterras

Als je dan toch bij Ushuaia bent raad ik je aan om stiekem de lift in te glippen naar het dakterras. Eigenlijk is dat bedoeld voor hotelgasten, maar als je geen 500 euro per nacht wil betalen voor een kamer kan je ook gewoon voor dertien euro een colaatje bestellen op het dakterras, dan kijken ze nergens meer naar. Zo konden wij arme sloebers ook genieten van het uitzicht op de baai van Figueretas, een top afsluiting van de avond!

De dag erna kwamen we niet veel verder dan onze kater uitzitten op het strand en een veel te duur dinertje in de stad, toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar wat vind ik er nu eigenlijk zelf van? Is het hier nou echt zo bijzonder? Al met al heb ik me hier een paar dagen kostelijk weten te vermaken, maar had je me op het vliegtuig naar Kreta gezet of een andere Mediterrane bestemming, dan had ik het waarschijnlijk net zo leuk gehad.

Het eten was best lekker, maar zeker niet lekkerder dan op Kreta. De strandjes waren best mooi, maar zeker niet de mooiste die ik ooit heb gezien. Het feestje was gezellig, maar eigenlijk vooral omdat we zelf met sfeer verhogende mensen waren. Ibiza onderscheidt zich denk ik nog het meest van andere bestemmingen door de mythen, legendes en grote verhalen die we er met zijn allen over in stand houden…

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. verliefd op ibiza mwahhh
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.