visum turkije in een paar minuten geregeld

Het visum Turkije: in een paar minuten geregeld!

Het visum Turkije: in een paar minuten geregeld!

Belangrijk, maar supereenvoudig: het visum Turkije aanvragen!

Op vakantie naar Turkije; heerlijk! Dat wordt genieten. En waar heb je na aankomst in je korte broek met slippers en zonnebril op je hoofd helemaal geen zin in? Gedoe met de immigratiedienst. En juist daarom is het zo belangrijk om voor vertrek even snel het benodigde visum van Turkije aan te vragen. Dat kost gelukkig slechts een paar minuten.

Online aanvraagprocedure van het Turkse visum

De aanvraagprocedure van het Turkse visum bestaat uit een paar eenvoudige stappen. Je kunt dit geheel doen op je smartphone of pc, je hoeft er dus de deur niet voor uit.

  1. Ga naar de aanvraagwebsite van het Turkse visum
  2. Vul het visumformulier in voor jezelf en je medereizigers
  3. Vergeet niet dat je kinderen ook een eigen visum nodig hebben!
  4. Betaal de aanvraagkosten (met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard)
  5. Ontvang het visum per e-mail

Na het ontvangen kun je het visum printen. Maar bij de paspoortcontrole in Turkije accepteren ze het ook als je het visum op het scherm van je telefoon kan laten zien.

De visumregels van Turkije

Turkije staat niet bekend als het moeilijkste land als het gaat om visums. Zoals hierboven uitgelegd stelt het aanvragen weinig voor. Ook worden aanvragen vrijwel nooit afgekeurd. Het visum voor Turkije is dan ook met name bedoeld als verkapte toeristenbelasting. Leuk feitje: onze oosterburen, de Duitsers, hebben niet eens een visum nodig om Turkije in te mogen reizen. Nederlanders die naar Turkije willen reizen, voor zaken of vakantie, moeten echter wel aan een aantal visumregels voldoen, de belangrijkste zijn:

  • Je mag maximaal 90 dagen in Turkije blijven
  • Je mag niet voor een Turkse baas gaan werken
  • Je mag niet gaan studeren tijdens je verblijf
  • Je mag met één visum meerdere keren naar Turkije*

* Let op: het Turkse visum is 180 dagen geldig, nadat het is verlopen mag je uiteraard niet meer in Turkije zijn. Je mag die 90 dagen dus uitsmeren over meerdere vakanties.

Voor vrachtwagenchauffeurs, journalisten en archeologen gelden trouwens andere voorwaarden; hen wordt aangeraden contact op te nemen met het consulaat om te checken welk speciaal visumtype benodigd is.

Hoe lang voor vertrek aanvragen?

Normaal gesproken wordt elke aanvraag vrijwel direct goedgekeurd, maar het is verstandig om even wat minder risico te nemen door je visum voor Turkije een aantal dagen of weken voor vertrek aan te vragen.

Heb ik een paspoort nodig, of volstaat een ID-kaart?

Je mag zowel een paspoort als een ID-kaart gebruiken om je visum mee aan te vragen. Maar let op: een visum voor Turkije is altijd gekoppeld aan één document (paspoort óf ID-kaart). Als je het visum aanvraagt met je paspoort moet je dus ook je paspoort meenemen op reis. En andersom; als je je ID-kaart gebruikt bij het invullen van het visumformulier, moet je die ook meenemen naar Turkije. Elke Nederlandse (of Belgische) ID-kaart die geldig is, voldoet aan de voorwaarden. Maar pas op: als je met een paspoort reist dient die nog minimaal 150 dagen geldig te zijn.

Mijn reisplannen zijn nog niet bekend, of zijn veranderd, wat nu?

Heb je nog geen idee wanneer je precies naar Turkije gaat, maar wil je je visum vast regelen? Dat kan gewoon. In het aanvraagformulier wordt gevraagd wanneer je verwacht aan te komen, maar die datum is niet bindend. Zo lang het visum geldig is mag je naar Turkije reizen, zo vaak je wilt, en die datums hoef je niet telkens door te geven. Twijfel je of je wel een visum zult krijgen? Vraag dan eerst je Turkse visum aan, en boek daarna pas je vlucht (hoewel de kans op afwijzing van je aanvraag erg klein is).

Bestemmingen

Waanzinnige Turkije deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!