Weense pracht en praal

Als er een stad is die me echt verrast heeft, dan is het Wenen wel. Tussen alle prachtige klassieke gebouwen waande ik me haast Sisi, de beroemde keizerin van Oostenrijk. Ben je op zoek naar een citytrip en mag het eens wat anders zijn dan Parijs, London, Berlijn of Barcelona? Dan is Wenen mijn absolute aanrader!

wenen-4

Schoon Schönbrunn

Het centrum van Wenen staat vol prachtige gebouwen en monumenten die je het gevoel geven in Parijs rond te wandelen. Een van de mooiste is ongetwijfeld het Hofburg paleis. Naast de prachtige paleiskamers krijg je er ook een kijk op het leven van Sisi, de keizerin van Oostenrijk. Haar kennen  we vooral uit de filmklassiekers die met Kerstmis steevast op de buis zijn.

Het waarschijnlijk meest bekende gebouw van Wenen bevindt zich echter net buiten het centrum. Schloss Schönbrunn is de zomerresidentie van de keizerlijke familie en een van de populairste bezienswaardigheden van Oostenrijk. We bezochten het paleis niet vanbinnen maar genoten vooral van de gi-ga-ntische tuinen die achter het paleis liggen. Er bevindt zich ook de oudste dierentuin ter wereld, de Tiergarten Schönbrunn.

wenen

Tijdenlang verhaald…

Aan de Hofburg in het centrum van Wenen bevindt zich de Österreichische Nationalbibliothek. De bibliotheek is niet alleen een must see voor boekenwurmen zoals ik, maar ook voor mensen die graag het gevoel hebben in een sprookje rond te lopen. De bibliotheek deed me immers meteen denken aan de Disney klassieker Belle & het Beest. Een pareltje! Ook het operagebouw van Wenen is – net zoals al die andere gebouwen – indrukwekkend en een bezoekje waard!

Weense koffiehuizen, een terechte traditie

Om tot rust te komen tijdens het citytrippen, heeft Wenen een perfecte traditie die zich hiertoe leent: de Weense koffiehuizen. De Weense koffiehuizencultuur is zo befaamd dat het zelfs UNESCO cultureel erfgoed is.

Ik bezocht Café Central, een van de meest bekende koffiehuizen en proefde er een Sacher Torte, de typische Weense chocoladecake. Jummy in my tummy! Ook ontbijten is mogelijk in vele koffiehuizen. Hiervoor kozen mijn gezelschap en ik voor Demel, een befaamde patisserie en chocolatier dat het label ‘hofleverancier’ draagt. Beide plekken hadden hun eigen charme en als je genoeg tijd heb kan ik dan ook alleen maar dit zeggen: kiezen is verliezen. 😉

wenen-2

wenen-5

Widgets Magazine