Ooit slechte verhalen over Australië gehoord? Nee, wij ook niet! Het is een prachtig divers land dat extreem veel te bieden heeft en perfect is voor een rondreis door Australië. Grote steden, veel bounty stranden, prachtige natuur en een unieke wildlife met kangoeroes die voor je neus wegspringen en schattige koala’s in de bomen. Hier wil je toch heen?!

Funfact:

De beste reistijd voor Australië is het hele jaar door

Rondreis Australië

Als je naar Australië gaat, moet je haast wel rondreizen, omdat er zo veel te zien is in dit land. Heel veel organisaties bieden verschillende rondreizen aan, maar het is ook super leuk om je hele weg zelf uit te stippelen. Natuurlijk moet je in Sydney zijn geweest om onder andere een kijkje te nemen bij het Opera House. Ook Melbourne is een prachtige stad. Hier kun je met het eeuwenoude volk, de Aboriginals, praten. Hoe vet is dat? Daarnaast heb je het beroemde Great Barrier reef, het grootste koraalrif ter wereld. Dit is echt een unieke ervaring en zeker een must do. Verder zijn er nog heel veel meer prachtige steden, stranden en natuur pronkstukken waar je heen kunt gaan. Wij kunnen nu al niet wachten om een rondreis door Australië te maken!

Funfact:

De hoofdstad van Australië is niet Sydney, maar Canberra

australie

Sydney

Sydney, wie kent deze stad niet? Sydney wordt ook wel één van de meest levendige steden ter wereld genoemd en het is de poort naar de rest van Australië. Er zijn natuurlijk een aantal must do’s als je in Sydney bent, zoals het beroemde fotogenieke Bondi Beach waar je heerlijk kan relaxen en chillen. Verder, zoals net al benoemd, het Opera House en natuurlijk de Sydney Harbour Bridge, één van Australië’s grootste technologische prestaties. Op ongeveer 2 uur rijden heb je het Blue Mountains National Park, ook wel bekend als de ”Three Sisters”. Neem de schoonheid van dit prachtige natuurgebied met bossen, watervallen, rotswanden en meren in je op. Hier kom je perfect tot rust. De mensen in Sydney nemen eten heel serieus, dat is terug te zien aan de vele restaurants in iedere straat. En het is nog lekker ook, dus smullen maar! Er is gewoon te veel om op te noemen, en dit is alleen nog maar Sydney…

Funfact:

Probeer het lokale gerecht de ”chicken parma”, kipschnitzel met ham, Napolitaanse saus en gesmolten kaas

sydney

Vliegtickets Australië

Als je naar Australië wilt, dan wil je daar natuurlijk zo goedkoop naartoe vliegen. Vaak is het apart boeken van vliegtickets naar Australië goedkoper dan het boeken van een pakketreis, vooral als je gaat rondreizen. Als je goed blijft rondkijken en niet in het hoogseizoen gaat, kan je geluk hebben met goedkope vliegtickets. Hoe dan ook, jij gaat hier de reis van je leven beleven!

Wil jij goedkoop naar Australië? Kijk dan hier voor goedkope vliegtickets.

Funfact:

De vliegtijd naar Sydney is ongeveer 24 uur

Widgets Magazine