Veelzijdig, zonnig, super in trek, bruisend en culinair… Slechts een paar woorden die deze bijzondere Spaanse costa omschrijven. En wist je dat de Costa Dorada ook wel de ‘Gouden kust’ wordt genoemd? Met lange stroken gouden stranden die grenzen aan het ondiepe en helderblauwe water, is het hier werkelijk een waar paradijsje…

Funfact:

de Costa Dorada heeft een kustlijn van maar liefst 216 kilometer

Costa Dorada

Ontdek Costa Dorada in Catalonië

Je vindt de Costa Dorada in Catalonië: een bijzonder mooi deel van Spanje. De costa strekt zich uit over ruim 200 kilometer, wat het bijzonder goed geschikt maakt voor een tour langs de vele stadjes die deze streek rijk is. Neem nou Salou, een stad die je waarschijnlijk kent van de feestverhalen? Toch is het tegenovergestelde óók waar en kun je hier uitstekend terecht voor je rust.

En breng je liever een dagje door aan het strand? Dan zit je hier ook goed. Met de vele baaitjes en knusse strandjes, kun je hier in alle rust zonnebaden en genieten van een goed boek en die o zo fijne zonnestralen.

Funfact:

deze zonnige costa ontvangt jaarlijks zo’n 3,5 miljoen toeristen

Costa Dorada

Tip: maak lange wandelingen over het strand tijdens zonsopgang of -ondergang, kom cultuur snuiven en verorber vele lekkere tapas.

Funfact:

een wedstrijd van F.C. Barcelona bijwonen is vanaf hier gemakkelijk te regelen

Costa Dorada: culinaire hoogstandjes

En over waanzinnig lekker eten gesproken: de Costa Dorada staat bekend om haar lokale lekkernijen. Op deze plek in Spanje neem je een kijkje in de keuken van het traditionele Spanje. Wil je jezelf echt even optimaal verwennen met waanzinnige gerechten? Dan kunnen we een bezoekje aan Cambrils aanraden. Deze badplaats wordt ook wel de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. En dat is natuurlijk niet voor niets…

Tip: in het stadje Cambrils ontdek je een stukje geschiedenis bij de Romeinse villa van La Llosa. En wil je culinair genieten (wat wij natuurlijk goed begrijpen!), dan kun je perfect terecht in het oude centrum bij een van de vele restaurants die het stadje rijk is.

1

Wil jij ook naar de Costa Dorada reizen? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!