Er schijnt altijd wel ergens de zon op de Canarische Eilanden en de temperatuur komt niet vaak onder de 20 graden. Je vindt hier bovendien prachtige natuur, zandstranden, duinen, vulkanen en veel toeristische activiteiten. Jij gaat je gegarandeerd niet vervelen op deze prachtige eilanden!

Funfact:

Deze eilanden zijn qua temperatuur het hele jaar door te bezoeken

Op vakantie naar de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaan uit 13 eilanden, waarvan 7 bewoond en 6 onbewoond. De eilanden zijn ontstaan zijn door vulkaanuitbarstingen. Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife, La Gomera, La Palma, Lanzarote en El Hierro zijn de eilanden die bewoond zijn en dus ook geschikt zijn voor een super zalige vakantie naar de Canarische Eilanden! Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Zo staat Fuerteventura bekend om de vele prachtige zandstranden, Gran Canaria om de bruisende hoofdstad ‘Las Palmas’ en Lanzarote om het indrukwekkende, groene kratermeer. Bovendien is er op ieder eiland een verschillende keuken, die je absoluut stuk voor stuk geprobeerd moet hebben!

Funfact:

De Canarische Eilanden hebben veel verborgen ”Natural Pools”

Vakantie Gran Canaria

Grootste eiland van de Canarische Eilanden

Tenerife is een prachtig eiland en tevens het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Hier vind je de hoogste berg van heel Spanje: De Pico del Teide. Deze berg staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard! Je kunt met een kabelbaan naar boven voor een adembenemend uitzicht. De echte waaghalzen kunnen zelfs helemaal naar de top klimmen om de binnenkant van de vulkaan te zien.

Voor de gezelligheid ga je naar de hoofdstad Santa Cruz of naar de parelwitte zandstranden in het zuiden van Tenerife. Leg je handdoekje uit en relax op het strand of beoefen één van de vele watersporten. Ben je juist op zoek naar de echte locals? Dan is het noorden voor jou bestemd! Hier heb je schitterende zwarte zandstranden en Guachinches, dit zijn restaurantjes bij locals in de garage, waar je voor weinig geld veel en goed eten krijgt. Kortom, overal op het eiland is genoeg te doen, dus pak je huurauto of reis met het openbaar vervoer en ga roadtrippen door het prachtige Tenerife!

Funfact:

De vlag van het eiland Tenerife is hetzelfde als die van Schotland

Topdeals Tenerife

Canarische tradities

Ondanks dat de Canarische Eilanden onder Spanje vallen, zal bijna elke inwoner zeggen dat hij of zij Canarische is en niet Spaans. Ook hebben Canariërs zo hun eigen gerechten en drankjes die verschillend zijn van het vasteland, zoals patatas fritas, een bocadillo de pollo of een cortado leche leche. Daarnaast wordt carnaval hier als geen ander gevierd met veel pracht en praal. Het is de op 2 na grootste carnaval van de wereld, naast Rio de Janeiro. Maar nog steeds komt elke Canariër, net als iedere Spanjaard, minstens een half uur te laat.

Funfact:

Ze zeggen dat de gastvrijheid van de Canariër even warm is als het klimaat

Wil jij ook naar de Canarische Eilanden? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine