De Verenigde Staten van Amerika, bestaande uit 50 staten in totaal, behoren tot één van de meest gevarieerde landen op de wereld door de verscheidenheid aan gewoontes en culturen. Van fastfoodketens tot culinaire hoogstandjes en van Florida tot de hoofdstad Washington. Er is van alles te beleven en te doen in de Amerika!

Funfact:

De VS is qua temperatuur het hele jaar door te bezoeken

Reizen naar Amerika

Vanaf Brussel is het gemiddeld 9,5 uur vliegen naar de Verenigde Staten van Amerika, afhankelijk van de staat waar je naartoe reist. Als je gaat reizen naar Amerika zie je op elke hoek wel een McDonalds of een Starbucks waar je snel een hamburger of een koffie kan scoren voor on the road. Daarnaast hebben de staten van Amerika een paar hele bekende warenhuizen, zoals Macy’s. Hier kun je al bijna een hele dag doorbrengen. Dit warenhuis is reusachtig en je vindt er van alles en nog wat! Verder zijn ook de verschillende Walmart winkels niet te missen, die al sinds 1961 bestaan en vanaf toen tot en met nu een enorm succes zijn.

Funfact:

Elke Walmartwinkel heeft een ‘greeter’ (begroeter) in dienst

Verenigde Staten

Rondreis langs de westkust van Amerika

Je kunt op verschillende manieren een rondreis maken langs de westkust van Amerika. Het meest voor de hand liggend is met de auto of met een camper. Dit zijn de beste en snelste manieren om zoveel mogelijk van de prachtige westkust te zien. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Los Angeles langs San Diego en Phoenix naar de Grand Canyon rijden en via daar door naar Las Vegas en San Francisco om vervolgens via Highway 101 weer in Los Angeles te eindigen. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden om een te gekke roadtrip langs de westkust Amerika te maken. Het is wel van belang dat je een  ESTA-reistoestemming hebt om Amerika binnen te komen. Een ESTA-reistoestemming is maximaal 90 dagen geldig. Als je deze in de pocket hebt, kan jouw droomreis door West-Amerika beginnen!

Funfact:

De langste kustlijn van de Verenigde Staten is 6640 mijl (10686 km)

Verenigde Staten

Must do’s tijdens je citytrip New York 

New York City, ook wel ‘’the big apple’’ of ‘’the city that never sleeps’’ genoemd. Dit is de stad waar dromen werkelijkheid worden. Op zoek naar een leuke citytrip naar New York? Daar is deze stad perfect voor! In een aantal dagen kun je al heel veel gezien en gedaan hebben. Wat absoluut niet te missen is tijdens een citytrip naar New York City, is een bezoek aan de beroemde Empire State Building. Maar er zijn ook nog heel veel andere must do’s tijdens je citytrip in New York. De musical The Lion King op Broadway is bijvoorbeeld een unieke ervaring om mee te maken, maar ook fietsen in Central Park of een basketbalwedstrijd meemaken van de New York Knicks zijn ervaringen om nooit te vergeten. Al deze activiteiten zijn typisch Amerikaans en hebben een sfeer die je geproefd moet hebben. Daarnaast zijn er overal veel straatmuzikanten en foodtrucks te vinden, die de sfeer op iedere hoek van de straat bevorderen. Genoeg te zien en te doen dus in de levendige straten van New York City. Dit is gegarandeerd één van de vetste citytrips in de Verenigde Staten!

Funfact:

Een Amerikaan eet gemiddeld 3 hamburgers per week

Wil jij ook naar droombestemming Amerika? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou! 

Widgets Magazine