Egypte is een prachtig land om te bezoeken. Er is gegarandeerd zon tijdens jouw vakantie naar Egypte en het wordt dus de perfecte zonvakantie! Daarnaast kun je prachtig duiken in de Rode Zee. Weinig landen zijn zowel boven als onder water zo indrukwekkend als Egypte. Als je wilt, kun je zelfs speciale duikreizen boeken. Egypte is van alle markten thuis!

Funfact:

De beste reistijd voor Egypte is februari t/m mei en oktober t/m december

15-Daagse vakantie Egypte

Over Egypte

Egypte is een land met veel historie. Al 20.000 jaar geleden veranderde Egypte in een droge vlakte en vanaf toen heeft dit land grote veranderingen ondergaan. Ook vandaag de dag is Egypte een land dat nog altijd in beweging is. Het land heeft veel verschillende heersers, geloven, dynastieën en hoofdsteden gekend. Door de jaren heen hebben de Egyptenaren vaste gerechten ontwikkeld waar de inwoners vandaag de dag nog steeds van smullen. Een voorbeeld hiervan is ‘Aisj Sjami’, dit is een volkoren of wit pitabroodje met fava bonen. Dit is zeker de moeite waard om te proeven tijdens je vakantie in Egypte. Wil je een goedkope warme lunch? Bestel dan ‘Koesjari’. Dit bestaat uit een mengeling van rijst, macaroni, linzen, uitjes en kikkererwten.

Funfact:

Er valt slechts tussen de 20 en 200 millimeter per jaar

Egypte reizen

Er zijn hele gave hotspots die je gezien moet hebben tijdens je vakantie naar Egypte, zoals de grote piramide van Giza. Dit is de oudste en grootste piramide van het Giza piramide complex. Daarnaast is het een echte ervaring om op woestijnsafari te gaan met een quad of een kameel. Zo kun je ultiem genieten van de prachtige natuur die dit land typeert. Ook de rivier de Nijl is prachtig om op de varen en tot rust te komen. Daarnaast zijn er nog leuke steden zoals Cairo, met toffe musea en Griekse tempels om te bezoeken. Genoeg te doen dus tijdens je vakantie naar Egypte!

Funfact:

Egyptenaren zijn de uitvinders van de 365 dagen kalender

Egypte

Een vakantie naar Egypte

Als je op vakantie naar Egypte gaat zal je waarschijnlijk in één van de vele luxe resorts verblijven. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hier een paar prachtige resorts in Egypte voor jou! Er is veel keuze van cheap naar prijzig en van basic naar extreem veel luxe. Dus voor iedereen wat wils op een vakantie naar Egypte!

Funfact:

De vliegtijd naar Egypte is 7 uur

Wil jij ook naar Egypte? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine