Bij Griekenland denk je meteen aan de zon, zee en schitterende stranden, maar Griekenland heeft nog veel meer te bieden! Denk aan een rijke historie, eeuwenoude cultuur en heerlijk eten. Dit land is al jarenlang een populaire zonbestemming voor veel toeristen, vanwege haar kilometerslange zandstranden waar je heerlijk kan zonnen en afkoelen in de zee. En dat ook nog eens voor niet al te veel geld. Heerlijk!

Funfact:

De beste reistijd voor Griekenland is mei, juni en september

Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland heeft een rijke historie en daarmee tal van fraaie bezienswaardigheden. Als je op vakantie gaat naar Griekenland vind je overal overblijfselen van verschillende culturen. Bijvoorbeeld de eerste olijfboom die geïntroduceerd werd in Kreta en nu de meest voorkomende boom in Griekenland is. Of de bekende, veelbezochte bezienswaardigheid: ‘de Akropolis’ tempel, in de hoofdstad van Griekenland. Uiteraard is er nog veel meer mooie bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je op vakantie gaat naar Griekenland, waaronder een aantal prachtige eilanden!

Funfact:

De gemiddelde vliegtijd naar Griekenland is 3 uur

1

De Griekse Eilanden

Griekenland bestaat onder andere uit de Ionische Eilanden, Egeïsche Eilanden, Cycladen en Dodekanesos met vele eilanden. Griekenland bestaat uit ongeveer 6.000 Griekse Eilanden, die verspreid om het vasteland heen liggen. Elk Grieks eiland heeft z’n eigen charme. Kreta is het grootste Griekse eiland en staat bekend om de afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de grote toeristenplaatsen, de gezellige haventjes en als feestbestemming. Maar naast Kreta heb je nog meer prachtige eilanden, zoals Santorini. Dit eiland is door de vulkaanuitbarsting voor een deel verdwenen in de zee. De bewoners hebben huizen gebouwd tegen de kraters die hierdoor zijn ontstaan, waardoor ze nu op 300 meter hoogte wonen en een onbeschrijfelijk uitzicht hebben over de zee. Zakynthos is ook een enorm geliefd eiland. Veel toeristen denken bij dit eiland meteen aan een azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Maar Zakynthos heeft nog meer te bieden! Denk aan de blauwe grotten waar je met een bootje kan komen, het scheepswrak (een van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland) en de Caretta-Caretta, een van de belangrijkste plekken ter wereld, waar de schildpadden hun eieren leggen. En er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige Griekse eilanden!

Funfact:

Griekenland ontvangt jaarlijks 300.000 Belgische toeristen

Vroegboek Vakantie Zakynthos

De Griekse keuken

Grieken hebben zo hun tradities bij het eten. Zo drinken ze vaak voor het eten een glaasje Ouzo, tijdens het eten een flesje Griekse wijn en na het eten een glaasje Metaxa. Als de Grieken eten koken, gebruiken ze voornamelijk Griekse olijfolie, die volgens hun de beste olijfolie van de wereld is. Daarnaast hebben ze heerlijke lokale gerechten, waaronder heel veel vleesgerechten, zoals Moussaka, Bifteki en Gyros. Dit wordt vaak geserveerd met een lekkere salade met feta en Tzatziki saus. En als afsluiter heerlijke Griekse yoghurt. De Griekse keuken is zeer gevarieerd en heerlijk om te eten!

Funfact:

Grieken consumeren meer olijfolie dan welk ander volk ter wereld

Wil jij ook naar Griekenland? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine