Zoek jij een unieke vakantiebestemming, maar je weet niet wat? Ga naar het wonderschone IJsland. Je zal gegarandeerd versteld staan van de prachtige, onaangetaste natuur. De inwoners ontvangen jou met open armen en jij gaat de vakantie van je leven beleven als je naar IJsland gaat reizen!

Funfact:

De beste reistijd voor IJsland is mei of september

IJsland vakantie?

Ja zeker! IJsland is de bestemming van het moment. Dit land heeft iets magisch en dat trekt veel toeristen. Er komen zelfs meer toeristen dan dat er inwoners zijn. Wat je zeker moet doen tijdens je vakantie in IJsland, is lekker en goed eten. In IJsland worden gerechten over het algemeen klaargemaakt met lokale producten. Je zal veel lamsvlees, schapenvlees en vis zien, maar niet alle gerechten zijn lekker. Zo heb je ook het beruchte gerecht ‘gefermenteerde haai’. Dus pas maar op met wat je bestelt ;).

Funfact:

De vliegtijd van Amsterdam naar IJsland is ongeveer 3,5 uur

IJsland

Rondreis IJsland

IJsland is een groot land en daarom perfect voor een rondreis. IJsland heeft zoals eerder gezegd een prachtige natuur en vele verborgen schatten. Één van de bekendste plekken is natuurlijk de Blue Lagoon. Als je nog stress hebt, dan is dit de perfect plek om te ontspannen en het ligt ook nog eens dicht bij het vliegveld. Daarnaast is IJsland één van de beste plekken om walvissen te spotten en dit is dan ook zeker een must tijdens je vakantie! De Dettifoss (één van de meest indrukwekkende watervallen), Landmannalaugar, (rhyoliet gebergte met allerlei verschillende kleuren, maar ook uitgebreide lavavelden) en de Snaefellsness (schiereiland) zijn ook bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben tijdens je rondreis door IJsland. Tip: huur een auto zodat je makkelijk op verschillende plekken kan komen.

Funfact:

De IJslandse politie draagt geen wapens bij zich. Misdaad is hier zeer laag.

IJsland

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Hier woont het grootste gedeelte van de bevolking. Reykjavik is een moderne stad, maar de traditie en historie is nog steeds overal zichtbaar. Dat maakt deze stad ook zo bijzonder. De visserij en Reykjavik zijn al lang geleden met elkaar verbonden geraakt. Dus heb jij trek in een lekker visje? Vooral proberen, want die smaken hier heel goed! Ook kun je vanuit Reykjavik het noorderlicht bewonderen. Streep die maar van je bucketlist af tijdens jouw reis naar IJsland!

Funfact:

60% Van de bevolking van IJsland leeft in Reykjavik

IJsland

Wil jij ook reizen naar IJsland? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine