Kaapverdië bestaat uit 10 prachtige vulkanische eilanden met de mooiste witte stranden. Deze stranden staan zelfs in de de top 10 ter wereld! Doordat Kaapverdië ten hoogte van de Sahara ligt, is het bijna altijd warm en droog weer. De eilanden liggen zelfs zo dichtbij de Sahara dat er periodes zijn dat er zand van de woestijn overwaait! Naast de prachtige, oneindige stranden en de eeuwige zon kunnen de echte waterratten hier ook perfect verschillende watersporten beoefenen. Ook voor de luxe-liefhebbers is Kaapverdië de perfecte vakantiebestemming. Je kan hier in een zalig resort tot rust komen en in de watten gelegd worden door de vriendelijke, lokale bevolking.

Funfact:

De beste reistijd is april, mei, juni, oktober en november

 

Vakantie Kaapverdië            

Vanaf Brussel ben je al binnen 7 uur vliegen in Kaapverdië, goed te doen dus! De meest geschikte maanden voor een vakantie naar Kaapverdië zijn augustus en september. In september is de meeste kans neerslag, maar het kan ook zijn dat er een jaar lang geen regen valt. De populairste eilanden van Kaapverdië zijn Boa Vista, Sal en Santiago, waar je leuke bezienswaardigheden hebt en heerlijk kan relaxen!Naast al deze leuke dingen is veiligheid natuurlijk ook belangrijk tijdens je vakantie op Kaapverdië. Het is handig om een aantal vaccinaties te nemen om eventuele ziektes te voorkomen zodat je een geweldige vakantie tegemoet gaat! Neem hiervoor contact op met een vaccinatie instantie. 

Het hele jaar door is het lekker weer in Kaapverdië. De temperaturen liggen tussen de 20 en 30 graden, heerlijk toch?    

Funfact:

Het regent maar ongeveer 12 dagen per jaar in Kaapverdië

         

Kaapverdië                                                                                                                                                                                       

Kaapverdië reizen

Kaapverdië heeft een ruime, maar toch ook onbekende geschiedenis. Het is één van de meest politieke en economisch stabiele landen van Afrika. Perfect dus om door Kaapverdië te reizen! Tot de 15e eeuw zijn er geen vaste bewoners geweest op de eilanden van Kaapverdië. Daarna waren het de Portugezen die voet aan wal plaatsten. Inmiddels is Kaapverdië nu onafhankelijk van Portugal, maar de hoofdtaal is nog steeds Portugees. Dus mocht je naar Kaapverdië gaan reizen, leer dan van tevoren wat Portugese woordjes uit je hoofd! Op dit moment wonen er meer Kaapverdiërs buiten Kaapverdië: 500.000 Kaapverdiërs wonen in de VS, 150.000 wonen in Portugal en meer dan 30.000 wonen in Nederland, terwijl er in Kaapverdië slechts 500.000 wonen!  

Funfact:

Charles Darwin heeft de flora en fauna op Kaapverdië in 1832 bestudeerd

Sal, Kaapverdië

Sal is één van de bekendste eilanden van Kaapverdië en je kunt hier niet anders dan tot rust komen. Je kan op Sal gave dingen doen, zoals de bekende schildpadden spotten! De actievelingen kunnen op Sal watersporten beoefenen, zoals surfen en kitesurfen. De leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes in het centrum Santa Maria van Sal zijn niet te missen. Ook kun je prachtige boottochten maken rond de andere Kaapverdische eilanden en ondertussen snorkelen en zwemmen. Alleen maar genieten dus!

Funfact:

Er mag geen flits gebruikt worden bij het fotograferen van de schildpadden

Vakantie Kaapverdië

De keuken van Kaapverdië

Kaapverdië heeft een aparte, gevarieerde keuken. Het bekendste gerecht is Cachupa. Het grappige is dat dit gerecht niet altijd dezelfde ingrediënten heeft. Dit hangt af van wat er verkrijgbaar is op het eiland! De economie draait, naast toerisme, grotendeels op de landbouw. En dat terwijl maar 10% van het eten op eigen land verbouwd wordt en maar liefst 90% wordt geïmporteerd uit andere landen!

Alles wat uit de zee komt, wordt op Kaapverdië gegeten. Maar dan ook echt alles! Voor de echte visliefhebbers is Kaapverdië dus de perfecte vakantiebestemming. Van tonijnsteak tot inktvis en van zwaardvis tot kreeft: allemaal specialiteiten van de Kaapverdische keuken.

Funfact:

Het is in Kaapverdië ongepast om in het openbaar te eten, zonder het eten te delen

Tradities van de bevolking van Kaapverdië

Het levensmotto van de Kaapverdiërs is ‘’no stress’’ en dit is ook precies hoe jij deze vakantie zal brengen. Kaapverdiërs zijn erg hartelijk en sociaal. Een begroeting gaat gepaard met heel wat handen schudden en kussen voor de vrouwen. Het is ook niet ongewoon dat veel mannen hand in hand lopen.

Er zijn ook allerlei soorten feestdagen op de Kaapverdische eilanden. Een belangrijke dag voor de Kaapverdiërs is de onafhankelijkheidsdag in juli, maar ook het ‘’Festival da Musica’’, waar allerlei muzikanten van alle eilanden naar Sao Vicente komen om daar hun talent te laten zien. Daarnaast is voetbal een belangrijke sport. Ze noemen zichzelf ook wel de ‘’blue sharks’’.

Funfact:

Er is één geit voor elke 2 personen op de eilanden

Wil jij ook naar bounty Kaapverdië? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine