Viva la Mexico! Het land met de uitgestrekte natuur en overbevolkte steden waar de rijke geschiedenis nog goed terug te zien en te voelen is. De invloeden van de Spanjaarden zijn nog duidelijk aanwezig in het geloof en de tradities. Deze geschiedenis begon al 20.000 jaar voor Christus… Wow! Geen twijfel over mogelijk, jij gaat op vakantie naar Mexico.

Funfact:

Slechts 10 landen in de wereld hebben meer inwoners dan Mexico

Vakantie naar Mexico

Wil je ook al zo graag op vakantie naar Mexico? Wij ook! Dit land is enorm fascinerend door de verschillende culturen, de overvriendelijke bevolking en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar ook de prachtige parelwitte stranden en de azuurblauwe zee maken Mexico uniek. Kom je voor het laatste? Dan moet je naar de badplaatsen Playa del Carmen, Cancun en Puerto Vallarta gaan. Dit zijn ook wel dé hotspots voor toeristen in Mexico. Wat ook zeker een must do voor je vakantie in Mexico, is de onderwaterwereld verkennen. Dit kun je doen op het populaire schiereiland Yucatan. Je kijkt er je ogen uit, zo mooi!

Funfact:

Naast taco’s en tortillas is chilli con carne ook een beroemd lokaal gerecht

mexico

Rondreis Mexico

Doordat Mexico al eeuwenlang bewoond is geweest, is er nog veel te zien van de imposante geschiedenis, zoals prachtige ruïnes en tempels. De bekende bevolkingsgroep, de Maya’s, zijn nog steeds in sommige delen van Mexico woonachtig. Hier kun jij je rondreis door Mexico op baseren door het te combineren met Belize en Guatemala, buurlanden van Mexico. Ontdek de indrukwekkende indianendorpen en duik de ruige jungles in.

De beste reistijd voor Mexico zijn de maanden februari, maart en april. In deze maanden heb je gegarandeerd zon en is er weinig kans op regen. Zorg dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer in België. Als je 90 dagen of korter verblijft, hoef je geen visum aan te vragen en krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum bij je paspoort. Ideaal! Zorg dat je alvast wat Peso op zak hebt, zodat je de eerste uitgaven in Mexico zonder problemen kan maken. Ga jij dit avontuur aan?

Funfact:

De Chichen Itza Piramide behoort tot één van de zeven wereldwonderen

mexico

All inclusive Mexico

Mexico, het land met de vele all inclusive resorts en dan vooral in de kustplaats Cancun. Deze resorts beschikken over heerlijke restaurants, wellness, zwembaden en nog veel meer. Eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens een relax vakantie. Één ding dat zeker is, is dat je hier de mooiste stranden van Mexico gaat vinden. Het is net een plaatje. Maar naast zon, zee en strand kun je in Cancun ook nog verschillende musea en historische bezienswaardigheden bezoeken van de Maya’s. En houd jij van actie? Dan kun je naar verschillende vette waterparken, zoals het Ventura Park. Hoe dan ook, een all inclusive vakantie naar Mexico gaat onvergetelijk worden!

Funfact:

De vliegtijd naar Cancun, Mexico, is ongeveer 13,5 uur.

Wil jij ook op vakantie naar Mexico? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine