Een vakantie naar Portugal is de perfecte getaway voor als je er even tussenuit wilt! Geniet van zon, zee en strand in de Algarve, maak een roadtrip of ga op citytrip naar één van de gave steden van dit land. Geniet van een Portugees wijntje op het terras of drink Port tijdens een Port proeverij. Portugal is een land waar je een keer geweest moet zijn!

Funfact:

De beste reistijd voor Portugal is van april t/m oktober

Reizen naar Portugal

Op vakantie naar Portugal? Binnen 3 uur vliegen vanaf Amsterdam ben je al in het warme en zonnige Portugal. Portugal is een land met een rijke geschiedenis. In dit land is bijvoorbeeld als eerste de slavernij afgeschaft. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een prachtige, oude stad met indrukwekkende architectuur. Het is één van de oudste steden van Europa en daarom een must als je gaat reizen naar Portugal. Naast Lissabon zijn er in Portugal hele mooie en schattige, kleine steden, maar ook enorme, grote bergen die zo hoog zijn dat je de top niet ziet. Plaatsen die je zeker moet bezoeken, zijn het stadje Porto en de badplaats Albufeira. Portugal is bovendien perfect voor surfers. Met de heerlijke, goudgele stranden en de blauwe zee met hoge golven, kan iedere surfer hier zijn ei kwijt. Surf je niet? Dan is het zeker eens de moeite waard om te proberen tijdens jouw reis door Portugal.

Funfact:

Portugees is de officiële taal in maar liefst 9 landen

Portugal

Naar Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland. Er is een rijke plantengroei en daarom wordt Madeira ook wel “het bloemeneiland” genoemd. Madeira is een eilandengroep bestaande uit verschillende kleine eilanden, waarvan er maar 2 bewoond zijn. De nationale feestdag van Madeira is ”De dag van Madeira” op 1 juli. Op deze dag viert iedereen de verjaardag van de politieke autonomie van Madeira. Naast de prachtige bloemen heeft Madeira ook prachtige Natural Pools waar je in kunt zwemmen. Ook dolfijnen spotten is een super leuke must do tijdens je vakantie op Madeira. Al met al een pracht plek om naar toe te gaan!

Funfact:

In Portugal is de grootste omelet ooit gemaakt

Portugal

Tradities in Portugal

De Portugezen zijn heel erg trots op hun cultuur en dan vooral op de Fado en het volksdansen. De Fado is het Portugese levenslied. Deze zangkunst wordt nog steeds zeer gewaardeerd in Portugal. Verder zijn er ‘Pousadas’ in Portugal. Dit waren vroeger kastelen en kloosters, maar nu zijn daar charmante en luxe hotels van gemaakt. Het is zeker de moeite waard om hier een nachtje te verblijven. Er zijn een aantal Pousadas die nog helemaal in stand zijn gebleven. Een typische Portugese traditie is het eten van vis. Portugal is van vroeger uit een echt vissenland en je kunt er dan ook de lekkerste vis van de grill eten. Heerlijk!

Funfact:

Een gemiddelde Portugees eet 57 kilo vis per jaar

Wil jij ook naar Portugal? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine