Header afbeelding

Bezienswaardigheden in de Azoren

YES! Er is zoveel te doen in de Azoren

Wauw! Deze eilandengroep in Portugal is echt prachtig. Er is dan ook genoeg te doen wanneer je vertrekt op vakantie of rondreis naar de Azoren. Ontdek ook het vaste land van Portugal tijdens een rondreis.

Een paar hotspots van deze droombestemming mag je echt niet overslaan! Daarom hebben wij 10 van de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Waar wacht je nog op? Vertrek naar deze oh zo mooie plek. 

Reizen naar de Azoren

1. Caldeira Velha (São Miguel)

Dit is echt een plaatje! Caldeira Velha is een natuurreservaat op het eiland São Miguel. Je vindt er warmwaterbronnen, watervallen en tropische planten, kortom echt een paradijsje. De warmwaterbronnen worden door de natuur zelf verwarmd en kunnen daardoor erg warm worden. Hier kun je heerlijk ontspannen en dat terwijl je je waant tussen de palmen en varens! 

Caldeira Velha São Miguel Azoren Portugal

2. Algar do Carvão (Terceira) 

Ontdek deze sprookjesachtige vulkaan! Je daalt bij Algar do Carvão 90 meter af door een lavatunnel. De muren zijn bedekt met groene planten en mos wat er magisch uit ziet! Vooraf heb je geen idee wat je te wachten staat, zo goed is de grot verstopt! Door de mond van de lavatunnel valt er licht naar binnen wat een prachtig effect geeft! Dit is echt zo bijzonder! Helemaal beneden in de grot vind je bijzondere rotsformaties, stalactieten en meer. 

Ontdek Algar do Carvão op Terceira

Algar do Carvão Terceira Azoren Portugal

3. Capelinhos (Faial)

Voel je net een echte astronaut en ontdek het maanachtige landschap in Capelinhos! Dit bijzondere landschap is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Wanneer je in Capelinhos aankomt zie je het landschap abrupt veranderen van groene natuur naar grijs maanlandschap. Echt uniek! Beklim de trappen van de vuurtoren en bekijk het prachtige uitzicht of ontdek het museum die in de vuurtoren zelf is gevestigd. Natuurlijk kun je er ook heerlijk wandelen! 

Capelinhos Faial Azoren Portugal

4. Theeplantage van Gorreana (São Miguel)

De oudste theeplantage van Europa wil je bezocht hebben! De mooie groene plantage is gelegen op het eiland São Miguel. De thee wordt volledig biologisch geproduceerd. Je kan het hele proces ervaren tijdens je bezoekje aan de plantage. Hoe cool! Wandel door de theevelden en ontdek het process in de fabriek. Natuurlijk moet je ook de heerlijke thee geprobeerd hebben! 

Bezoek de theeplantage & meer op São Miguel

Theeplantage van Gorreana São Miguel Azoren Portugal

5. Montanha do Pico (Pico)

Zin in een echte uitdaging? Beklim de Montanha do Pico vulkaan op het eiland Pico. De vulkaan is de hoogste berg van Portugal! Tijdens de klim kom je mooie en bijzondere natuur tegen. Helemaal op de top kom je uit bij de krater en vanaf daar heb je echt een prachtig uitzicht. Zelfs als je niet van een goede wandeling houdt dan is de vulkaan ook zeker mooi om te zien van een afstandje! Echt een must see in de Azoren! 

Montanha do Pico Pico Azoren Portugal

6. Walvissen spotten

De Azoren is één van de beste plekken om walvissen te spotten in de Atlantische Oceaan. Je kan vanaf verschillende eilanden vertrekken. Ideaal! Wist je dat er wel 25 verschillende soorten walvissen rondom de Azoren leven? Misschien spot je ook nog andere wildlife zoals dolfijnen. De zee is vaak wel erg wild! Dus houd daar rekening mee als je snel zeeziek wordt! 

Ga walvissen spotten op de Azoren

Walvissen spotten Azoren Portugal

7. Angra do Heroísmo (Terceira)

De hoofdstad van het eiland Terceira is zeker een bezoekje waard. Deze mooie stad staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Wandel door het oude centrum en de gezellige straatjes, ontdek de kathedraal en het museum of kijk je ogen uit in de prachtige botanische tuinen. De architectuur in de stad is geweldig. Even uitrusten? Er is ook een mooi zandstrand. Hier wil je geweest zijn!

Angra do heroísmo Terceira Azoren Portugal

8. Meer Sete Cidades (São Miguel)

Dit prachtige meer Sete Cidades is echt een plaatje! Het meer bestaat uit twee delen. Een groen en blauw gekleurd meer. Wandel vooral naar één van de vele uitzichtpunten zoals Miradouro da Boca do Inferno. Vanuit hier heb je zo’n mooi uitzicht! Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om te gaan kajakken op het meer! Deze omgeving is zo prachtig en er is genoeg te doen! 

Tour naar Sete Cidades op São Miguel

Meer Sete Cidades São Miguel Azoren Portugal

9. Velas (São Jorge) 

Velas is een schattig dorpje en de hoofdstad van het kleine maar mooie eiland São Jorge. De Havenstad ligt op de rug van een berg waardoor je een fantastisch uitzicht hebt op de oceaan. In Velas vind je veel mooie architectuur. Bekijk de oude kerk met gouden altaar, wandel door de stadspoort, bezoek het museum en ontdek de straatjes met mozaïek stenen. Verder zit het dorpje vol met leuke winkeltjes en restaurantjes. Let’s go! 

Velas São Jorge Azoren Portugal

10. Watervallen

Op vrijwel alle eilanden in de Azoren zijn indrukwekkende watervallen te vinden. Zo bezoek je op São Miguel de watervallen Cascata do Homem, Cascata do Téofilo en Cascata da Gruta. Op het eiland Flores heb je de mooie waterval Cascata do Poço do Bacalhau en zo zijn er nog veel meer watervallen te vinden. Ben je dus een liefhebber van wandelen en natuur dan ben je in de Azoren op het juiste adres! 

Watervallen Azoren Portugal

  1. Home
  2. blog
  3. bezienswaardigheden in de azoren
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.