Header afbeelding

Vakantie Waddeneilanden

De waddeneilanden: de perfecte locatie voor een heerlijke vakantie in eigen land!

Voor een heerlijke vakantie hoef jij helemaal niet in het vliegtuig te stappen: bezoek de Waddeneilanden! Ga lekker uitwaaien aan zee, maak mooie fietstochten door de duinen en bovenal, geniet van de rust! Stap op de boot naar een van de Waddeneilanden en je vakantie kan beginnen. Of je nou naar Texel, Terschelling, Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog gaat, hier ga jij een relaxte vakantie beleven! Boek een vakantiehuis Waddeneilanden, verblijf in een hotel of slaap in een tent. Op de Waddeneilanden is er voor ieder wat wils. In deze blog hebben wij de Waddeneilanden voor jou op een rij gezet en wie weet sta jij deze zomer wel op een van deze prachtige eilanden!

Tip: Vertrek last minute naar de waddeneilanden en je bent nog goedkoper uit! Vertrek bijvoorbeeld last minute naar Ameland of Terschelling.

Vakantie Texel, het grootste Waddeneiland

Texel is het grootste eiland van Nederland met ongeveer 13.5 duizend inwoners. Het eilandgevoel gaat hier dan ook wel een beetje verloren. Je kunt het Waddeneiland bereiken met de veerboot en vanaf Den Helder is het ongeveer 20 minuten varen. Naast wandelen en fietsen heeft Texel een groot aanbod aan heerlijke restaurants (o.a. Paal 17, Kaap Noord en Paal 6) en vele bijzondere winkeltjes. Daarnaast is het natuurlijk een must om tijdens je vakantie Texel de vuurtoren te beklimmen, waar je bij mooi weer een uitzicht hebt tot Terschelling, Harlingen, Den Oever en Den Helder! Ook kun je Texel eigenlijk niet verlaten zonder het proeven van een Skuumkoppe of één van de andere Texelse speciaal biertjes, zoals een Bock, Noorderwiend, Stormbock of Springtij. Een ding is zeker, op Texel ga jij een heerlijke vakantie Waddeneilanden beleven! 

Waddeneilanden

Geen zin in massatoerisme? Boek een vakantie Vlieland!

Het schitterende eiland Vlieland is met haar 36 vierkante kilometer het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Ben jij een echte strandliefhebber? Dan kom je tijdens je vakantie Vlieland zeker niks te kort! Het Waddeneiland Vlieland heeft namelijk het schoonste zandstrand van alle Waddeneilanden. Ook als je van de natuur houdt kun je hier uit de voeten. Je vindt hier geen massatoerisme, het is op Vlieland heerlijk rustig en de natuur is adembenemend mooi. Zo is het ook voor toeristen niet mogelijk om auto's mee te brengen naar het eiland, wat ervoor zorgt dat de lucht op het eiland erg schoon is! Het is daarom het perfecte eiland om mooie wandel- of fietstochten te maken. Tip: bezoek het natuurgebied Vliehors, want hier vind je een enorme strandvlakte van 24 vierkante kilometer groot! 

vakantie vlieland

Ontdek het grootste natuurgebied van Nederland op Terschelling

Terschelling is na Texel het grootste eiland van de Waddeneilanden. Op dit eiland kun je tijdens je vakantie Terschelling je gemakkelijk een week vermaken, mits je een natuurliefhebber bent! Het is namelijk zo dat maar liefst 80% van het eiland bestaat uit natuurgebied, dat wordt heerlijk fietsen en wandelen! Daarnaast is het Waddeneiland bij uitstek het perfecte Nederlandse eiland voor zon, zee & strand. Terschelling heeft verschillende adembenemende breden stranden zoals Badstrand West aan Zee, Badstrand Midsland aan Zee en Badstrand Oosterend. Houd je ervan om te struinen door gezellige karakteristieke dorpjes? Breng een bezoekje aan dorpjes als West-Terschelling, West aan Zee, Formerum, Hoorn en Oosterend. Maar tijdens je vakantie Terschelling gaat je ook niks aan cultuur ontbreken. Bezoek bijvoorbeeld het bekende Oerol cultuurfestival die jaarlijks in juni plaatsvindt. Op gebied van vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings is er een groot aanbod op Terschelling. Maak tijdens je vakantie Terschelling fietstochten door de prachtige uitgestrekte duinen. Wist je bijvoorbeeld dat de duinen op Terschelling het grootste aaneengelegen natuurgebied van Nederland zijn? 

Waddeneilanden

Vakantie Ameland, let's go!

Ameland is een ander pareltje in de Noordzee met ruim 790 hectare aan duingebied en 29 kilometer strand. Het eiland is te bereiken vanaf het Friese plaatsje Holwerd in ongeveer 45 minuten. Naast lange strandwandelingen en fietstochten over zacht knisperende schelpenpaden, heeft een vakantie Ameland ook nog andere leuke activiteiten te bieden. Ga paardrijden over het strand, parachutespringen of zeehonden spotten tijdens een boottochtje over de Noordzee. Daarnaast is Ameland een kitesurfspot bij uitstek met relatief veel (en hoge) golven in de kust. Een laatste aanrader voor je vakantie Ameland is de spectaculaire demonstratie van de paardenreddingsboot. Deze demonstratie vindt zo’n vijftien keer per jaar plaats en laat zien hoe in vroegere tijden drenkelingen en schepen in nood werden geholpen. Tijdens de demonstratie trekken tien paarden met denderend geweld de oude reddingsboot over de straat, het strand en door de branding de zee in. Een must-see wat ons betreft! Vertrek ook op last minute naar Ameland

Waddeneilanden

Ultieme rust tijdens een vakantie Schiermonnikoog

Met slechts een kleine 1000 inwoners is Schiermonnikoog het kleinste, bewoonde eiland van Nederland. Net als op Vlieland zijn dan ook op dit eiland geen auto’s toegestaan voor toeristen. Daarintegen zijn auto's op dit Waddeneiland ook niet toegestaan voor bewoners! Net als Ameland is Schiermonnikoog te bereiken vanaf Holwerd in een kleine 45 minuten. Ondanks de kleine oppervlakte biedt een vakantie Schiermonnikoog een variatie aan landschappen: van uitgestrekte duinen tot aan bossen en parelwitte stranden. Het is dan ook niet voor niets dat het landschap van Schiermonnikoog uitgeroepen is tot één van de twintig nationale parken in Nederland. Naast dat je op dit eiland heerlijk tot rust kan komen en flink kan uitwaaien, heeft het gelukkig ook nog een goed aanbod aan restaurantjes. Hier kan jij tijdens je vakantie Schiermonnikoog na een lange dag wandelen of fietsen heerlijk neerploffen met een goed glas wijn!

 

Waddeneilanden

Waar boek ik een goedkope vakantie Waddeneilanden?

Ben je enthousiast geworden en wil jij zo snel mogelijk een vakantie boeken naar een van de Waddeneilanden? Bekijk dan eens deze goedkope deals of goedkope hotels en wie weet sta jij deze zomer met je voeten in de Waddenzee!

  1. Home
  2. waddeneilanden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.