Header afbeelding

Sprookjesachtig Malediven

Bezoeken met een klein budget

Azuurblauw water, hagelwitte stranden, kleurrijke zonsondergangen: welkom op de Malediven. De bekende plaatjes van luxe villa's gebouwd boven het water zijn vast ook wel eens bij jou voorbij gekomen. En zeg nou eerlijk, wie droomt er nou niet van een bezoek aan de Malediven?

Een bezoek aan deze prachtige eilanden wordt al snel gezien als luxueus en erg duur, maar in deze blog wil ik laten zien dat je de Malediven ook kunt bezoeken met een kleiner budget. Pak je bikini of zwembroek maar vast in, want de Malediven wachten op jou.

Zo veel eilanden

De Malediven is een eilandengroep, bestaande uit ongeveer 1200 eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen prachtige zandstranden en de onderwaterwereld rondom deze eilanden is fascinerend. Van al deze eilanden zijn er ongeveer 200 bewoond en op een groot deel van deze eilanden zijn resorts gebouwd waar jaarlijks veel toeristen genieten van hun vakantie.

Het eiland waar de hoofdstad van de Malediven ligt, heet Malé. Dit is ook het eiland wat verbonden is met het vliegveld. Malé heeft een kleine oppervlakte van 2 km2 en er wonen maar liefst 133.000 mensen!

De Malediven staan daarmee in de top 10 van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Dit is dan ook niet het plaatje dat in je hoofd hebt bij de Malediven en dit is ook niet het eiland waar je tijdens je bezoek aan de Malediven zult verblijven. Vanuit Malé pak je namelijk direct de boot naar een van de lokale eilanden.

Zonsondergang Malediven
Zonsondergang Malediven

Lokale eilanden

Naast de eilanden waarop resorts zijn gebouwd, zijn er ook lokale eilanden te vinden op de Malediven. Enkele namen van deze eilanden zijn Maafushi, Haa Dhaalu, Fuvahmulah, Thulusdhoo, Gan en Guraidhoo. Op deze lokale eilanden kun je veel voordeliger overnachten en verblijven dan op de resorts. In deze blog wil ik me richten op het eiland Maafushi, waar wij zelf ook verbleven tijdens ons bezoek aan de Malediven.

Maafushi

Maafushi is een eiland wat veelal bezocht wordt door reizigers met een wat kleiner budget. Het is niet het allermooiste eiland van de Malediven, maar zeker wel betaalbaar. Op dit eiland heb je keuze uit diverse hotels en kun je meegenieten van het leven van de lokale mensen. Vanuit Maafushi kun je deelnemen aan verschillende tours die je kennis laten maken met de plaatjes op Google van de Malediven. En ja, het is echt zo blauw!

Maafushi Malediven
Maafushi Malediven

Vervoer naar Maafushi

De eerste reden waarom Maafushi voordeliger is dan verblijven op een van de resorts zijn de kosten van de boot. Alle eilanden zijn bereikbaar via boot of watervliegtuig. Wanneer je er voor kiest om in een resort te verblijven, ben je al snel $150 per persoon kwijt voor een enkele reis van het vliegveld naar het resort. Naar Maafushi daarentegen kun je gebruik maken van de lokale ferry. Deze duurt ongeveer 2,5 uur en kost je $2 per persoon enkele reis. Je moet er wel rekening mee houden dat deze boot vertrekt vanuit Malé, waardoor je dus eerst met een boot van het vliegveld naar Malé moet voor $2 per persoon. Daarnaast is het erg goed om te weten dat de lokale ferry op vaste dagen en tijden vertrekt. Op zondag, dinsdag en donderdag vertrekt de ferry twee keer per dag, op maandag, woensdag en zaterdag vertrekt de ferry een keer per dag en op vrijdag gaat er geen ferry. Om deze reden hebben wij gebruik gemaakt van de service van iCom Tours. De boten van iCom tours vertrekken vaker, direct vanaf het vliegveld, varen sneller en gaan ook op vrijdag! Hierdoor zijn de kosten wel iets hoger, namelijk $25 per persoon enkele reis, maar nog steeds veel voordeliger dan het aangeboden vervoer naar de resorts. 

Verblijf op Maafushi

Op Maafushi heb je keuze uit diverse accommodaties. De prijs van deze accommodaties loopt uiteen, dus je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Tijdens ons verblijf op Maafushi was Stingray Beach Inn onze accommodatie. Hier overnachtten wij voor €38,50 per nacht voor twee personen. Stingray Beach Inn is een superfijne plek met ontzettend gastvrij personeel. Het ligt vlakbij Bikini Beach, ze zorgen voor een strandbedje, je kunt gebruik maken van een zwembad, er is lekker eten en ze bieden een divers aanbod aan tours. 

Vermaak vanuit Maafushi

Maafushi is je uitvalsbasis tijdens een bezoek aan de Malediven. Op het eiland zelf kun je een kleine fietstocht maken door het zand, want er zijn namelijk geen verharde wegen op Maafushi.

Verder kun je genieten van de zonsondergang, zwemmen en zonnen op Bikini Beach, eten bij de diverse restaurants en natuurlijk mooie plaatjes schieten. Maar naast Maafushi is er veel meer moois te zien in de omgeving, de reden waarvoor je naar de Malediven gaat.

Maafushi Malediven

Je kunt bij meerdere operators verschillende tours boeken. Wij hebben onze tours geboekt via het hotel Stringray Beach Inn, maar ook de tours van Icom Tours zagen er veelbelovend uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende snorkeltours, duiken, diverse watersporten, sunset- en vistours of een bezoek aan een van de resorts. Met veel plezier vertel ik over mijn eigen ervaringen van de tours waar wij aan deel hebben genomen. 

Bezoek aan een resort

Op onze eerste volle dag brachten wij een bezoek aan het resort Adaaran Prestige Vadoo. Om 8 uur in de ochtend werden we opgehaald en vertrokken we vanuit Maafushi naar het eiland waarop het resort gelegen is.

Voor $105 per persoon mochten we een volle dag doorbrengen op het eiland, waarbij snorkelspullen, handdoeken, gebruik van het zwembad, een lunchbuffet en de hele dag drinken (inclusief alcohol, want op een resort mag dat wel en op een lokaal eiland niet) is inbegrepen. Deze dag droeg bij aan wat ik noem het echte-Malediven-gevoel. Hutjes boven het water, eindeloos uitzicht over de blauwe zee en hele witte stranden.

We sloten het bezoek aan Adaaran Prestige Vadoo af met het voeren van haaien en andere vissen en waren om half 7 ’s avonds weer terug in Maafushi. Het is een wat prijzige tour, maar wel een aanrader. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen bezoek aan een resort te brengen en bijvoorbeeld voor een extra snorkeltour te gaan.

Adaaran Prestige Vadoo Resort Malediven
Adaaran Prestige Vadoo Resort Malediven

Snorkelen, snorkelen, snorkelen

 Een absolute must-do op de Malediven is namelijk snorkelen. Met een dagtour kom je langs de mooiste plekjes. Je stopt om dolfijnen te spotten, zwemt tussen de schildpadden, ziet duizenden zeesterren en gaat lunchen op een zandbank midden in de zee.

Tijdens deze tour blijft je mond open staan van verbazing, alles is zo indrukwekkend mooi. Het is zelfs mogelijk om met een tour te zwemmen tussen de haaien! Snorkeltours kun je al boeken vanaf $25 per persoon. Deze mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan de Malediven. 

Totale kosten op de Malediven

Wanneer je alle kosten bij elkaar op telt, kun je met een gerust hart de Malediven bezoeken als je een kleiner budget te besten hebt. Voor avondeten buiten de deur betaal je tussen de €30-50 euro met twee personen en bij de tours zit vrijwel alles inbegrepen.

Uiteraard is het op de Malediven prijziger dan in de rest van Azië, maar dan heb je ook wat! Ruim gerekend zou ik €100 per persoon per dag rekenen voor een bezoek aan de Malediven inclusief vervoer op locatie, verblijf en vermaak. En ook dit kan nog goedkoper als je slim reist!

Adaaran Prestige Vadoo Resort Malediven
Adaaran Prestige Vadoo Resort Malediven

Vliegen vanuit Sri Lanka

 Om de Malediven te bezoeken heb je natuurlijk een vliegticket nodig. Vanuit Nederland zijn deze meestal heel erg duur. Daarom raad ik aan om de Malediven te combineren met een vakantie op Sri Lanka. Vanuit Colombo in Sri Lanka vlieg je voor ca. €180 retour naar de Malediven. En vanuit Nederland, België of Duitsland vlieg je veel voordeliger naar Sri Lanka dan rechtstreeks naar de Malediven. Je hebt meteen een mooie combinatie van twee diverse bestemmingen en het is een enorme aanrader om Sri Lanka te ontdekken. In een volgende blog kun je lezen over het prachtige en afwisselende Sri Lanka.  

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de malediven bezoeken met een klein budget
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.