Genieten op de Griekse eilanden

Wist je dat Griekenland maar liefst 6.000 eilanden telt? Hiervan zijn er slechts 227 bewoond, en dan heb je ook nog eens prachtige bestemmingen op het vasteland. Één van de grootste, meest bezochte Griekse eilanden is Kreta; bekend van de gezellige haventjes en zonnige stranden. Naast Kreta is Corfu een populair Grieks eiland en een absolute must voor op jouw bucketlist! Je zal versteld staan van de groene bossen en de witte zandstranden! Die combinatie blijkt magisch te zijn. Maar laten we ook zeker Zykynthos, Santorini, Lesbos en Rhodos niet vergeten. Stuk voor stuk pareltjes met ieder hun eigen charme, maar wél allemaal met witte stranden, een blauwe zee en meer dan 300 dagen zon per jaar!

Leuk om te weten: Griekenland is twee keer zo groot als Nederland, maar toch wonen er maar elf miljoen mensen. Je begrijpt: dit wordt op een rustige manier genieten van al het moois wat het land te bieden heeft! Alhoewel de steden wat drukker kunnen zijn, ben je toch binnen no time in een klein, onontdekt baaitje of een verlaten natuurgebied. GAAF!

 Griekenland Zakynthos baai
Het Azuurblauwe water van Zakynthos

Het Griekse vasteland

Er is geen twijfel over mogelijk dat de Griekse eilanden de populairste bestemmingen van het land zijn. Toch is het zonde om het Griekse vasteland over te slaan tijdens jouw vakantie! Wij van WeFlyCheap raden je echt aan om naar Thessaloniki te gaan; een hip & upcoming stedentrip bestemming! Een gezellig oud centrum, sfeervolle tentjes, prachtige bezienswaardigheden & vriendelijke mensen… Mis het niet!

Historie Griekenland

Wie vroeger heeft opgelet tijdens de geschiedenislessen kent ongetwijfeld de Griekse goden. Tijdens een vakantie naar Griekenland is het zeker een leuk idee om diverse bezienswaardigheden van vroeger te bezoeken. Een tip is het Akropolis in Athene, de bekendste toeristische trekpleister van de stad. In het Akropolis zijn de heiligdommen van de oude Grieken verborgen. Een ander pareltje die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie Griekenland is het Epidaurus, het mooiste amfitheater van Griekenland! Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt voor theatervoorstellingen, workshops en presentaties. 

Wordt het voor jou een vakantie naar een eiland of toch naar het vasteland? Ga je voor Adults Only & All Inclusive of toch een appartement met ontbijt? Twijfel niet langer & BOEK!