Header afbeelding

Bezoek aan Singapore

5 redenen waarom!

1. De diversiteit aan bezienswaardigheden/activiteiten in Singapore

Singapore is een enorm diverse stad. Het ene moment loop je in een culturele wijk als Little India of Chinatown en het volgende moment zit je met een cocktail in een exclusieve rooftopbar. Je kunt er allerlei verschillende tempels bezoeken, een hapje eten op een foodcourt en je vergapen aan de velen wolkenkrabbers. Maar ben je even klaar met de drukte in de stad? Dan kun je een bezoek brengen aan een natuurpark of een dagje naar het strand. Ook op het gebied van attractieparken heeft Singapore een groot aanbod: het pretpark van Universal Studios, een sea-aquarium en een dierentuin zijn maar een paar voorbeelden.

Één ding is zeker… In Singapore kijk je je ogen uit en verveel je je niet snel! 

Marina Bay Sands Hotel, Singapore
Marina Bay Sands Hotel, Singapore

2. Het heerlijke lokale eten

In Singapore vind je ook een diversiteit aan eten. Breng zeker een bezoek aan een van de vele foodcourts, waar je vaak voor een klein bedrag heerlijke lokale gerechten kunt proberen. Ook is het een fijne plek om een praatje te maken met de locals. Het eten op een foodcourt is veelal Aziatisch. Heb je meer behoefte aan iets Westers? Dan kun je in Singapore ook goed uit de voeten. Door de hele stad heen vind je leuke restaurants.

3. Singapore = een shopping walhalla

Houd je van shoppen? Dan kun je in Singapore echt je hart ophalen. Je vindt hier meerdere mega grote shoppingmalls. Naast de duurdere en bekende merkwinkels, heb je er ook leuke lokale winkels en uiteraard souvenirshops. De shoppingmalls op zich zijn al een attractie. Zo kun je in de shoppingmall van Marina Bay Sands zelfs een boottochtje maken.

Marina Bay Sands shopping mall.
Maak een boottochtje door de Marina Bay Sands shopping mall.

4. Het constante klimaat

Het is altijd lekker warm in Singapore. Het is wel even wennen aan het klamme klimaat, maar je bent er in ieder geval zeker van dat je je dikke trui even kunt opbergen. Je bent hier waarschijnlijk veel buiten, en dat is natuurlijk geen straf als het zulk lekker weer is. Je kunt op een terrasje heerlijk in het zonnetje zitten, of je kunt er voor kiezen om je lunch of diner binnen op te eten waar de airco draait.

5. Singapore is de ideale stop op je reis naar Zuid-Oost-Azië of Oceanië

Singapore wordt vaak gebruikt als tussenstop of overstap op een reis naar Zuid-Oost-Azië of Oceanië. Dat komt omdat er naar en vanaf Singapore veel vluchten gaan en het dus de ideale plek is om van vlucht te wisselen. Singapore is ook een fijne tussenstop om je lange reis naar Oceanië te onderbreken. Dus heb je de tijd? Boek dan zeker een paar dagen extra in Singapore om deze levendige stad te ontdekken en zo je lange vliegreis op te breken. 

Gardens by the Bay, Singapore

Ben jij wel eens in Singapore geweest? Wat zijn jouw favoriete bezienswaardigheden?

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. blog redenen waarom singapore
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.