blog thailand chiang

Chiang Mai: Tempel Paradijs in het Noorden van Thailand

Een populaire bestemming onder backpackers is de stad Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. Als je zowel door het noorden als zuiden van Thailand reist zul je grote verschillen opmerken. Het zuiden is het zon-zee-strand-eilanden paradijs met een relaxte vibe, terwijl het noorden onwijs veel activiteiten te bieden heeft. Deze variatie zorgt er voor dat je reis door Thailand nooit saai of eentonig zal zijn. Chiang Mai ligt in het hoogste berggebied van Thailand wat zorgt voor prachtige uitzichten rondom deze levendige studentenstad.

Hoe kom je er?

Veel backpackers pakken de nachttrein vanuit Bangkok die je in ongeveer 14 uur naar Chiang Mai brengt. Een andere goede optie is vliegen; er zijn veel tickets tussen de steden van Thailand (en andere steden in Azië) die je op het laatste moment nog voor een klein bedrag kunt boeken.

De Must Do’s in Chiang Mai

Laat jezelf overdonderden door de tempels in Chiang Mai

Chiang Mai heeft meer dan 300 tempels, waarvan meer dan 100 binnen de stadsmuur. Op elke hoek van een straat kan je weer een nieuwe, totaal ander uitziende tempel tegenkomen en je volledig overdonderd voelen door de schoonheid ervan. Misschien wel één van de mooiste tempels om te bezoeken is de volledig gouden tempel Wat Phrathat Doi Suthep. Deze tempel is extra spectaculair door de locatie in de bergen waardoor je een geweldig uitzicht over de stad Chiang Mai hebt.

Sla je souvenirs in op de Chiang Mai Night Bazaar

Misschien wel de meest ideale plek om souvenirs voor jezelf, je vrienden en familie in te slaan is Chiang Mai’s markt die je elke avond kunt bezoeken. Hier vind je de beroemde backpacker’s musthave olifantenbroek, prachtige kunst en allerlei lokale producten. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte over houdt in je backpack wanneer je naar Thailand gaat, want het is bijna onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan!

Word verliefd op de geredde olifanten in een opvangcentrum

Helaas zie je nog veel toerisme rondom olifanten en worden deze prachtige dieren nog veel bereden door deze toeristen. Gelukkig zie je, vooral in het noorden van Thailand, steeds meer opvangcentrums die deze olifanten redden en ze een zo goed mogelijk leven proberen te geven. Vergeet dan ook zeker niet om één van deze centrums te bezoeken en je te verbazen over de goedheid van deze majestueuze dieren terwijl je ze voert, in de rivier wast en een wandeling met ze maakt door de jungle. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Leer authentiek Thais koken tijdens een kookcursus

Je kunt je tijd in Chiang Mai niet beter afsluiten dan het volgen van een kookcursus waar je verschillende authentieke Thaise recepten leert koken. Maak bijvoorbeeld je eigen currypasta, kook je eigen spicy tom yum, de beroemde pad Thai, krokante vers gemaakte springrolls en eindig met een heerlijk zoete mango sticky rice. Je nieuw geleerde kookkunsten zullen een gegarandeerd succes zijn wanneer je weer in Nederland bent en je deze recepten kunt maken voor vrienden en familie!

Eindig je dag met een Thais Chang biertje

De ultieme plek om andere backpackers te ontmoeten en je ervaringen te delen is de bar Zoe in Yellow. Elke avond bruist het hier van de dansende backpackers die hun reisavonturen uitwisselen.

Vervolg je reis naar backpackers walhalla Pai

Kun je ook geen genoeg krijgen van je tijd in het noorden van Thailand? Vervolg dan je reis naar het backpackers paradijs Pai, ongeveer drie uur rijden van Chiang Mai. In ‘Pai: het Backpackers Walhalla in Noord Thailand’ lees je alle must do’s in dit kleine paradijs.

Wil je meer lezen over mijn avonturen? Neem dan een kijkje op mijn pagina Bites & Boardingpasses!

Bestemmingen

Waanzinnige Thailand deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!