Header afbeelding

Casita Verde: the Green Heart of Ibiza

Wie genoeg heeft van alle drukte, de toeristen en het gefeest, kan aan de chaos ontsnappen door een rustige plek op het eiland te bezoeken. Casita Verde is een van deze plekken. Het is dé plek voor mensen die graag bewust omgaan met natuur en milieu.

 Ibiza intro

Het groene hart

Casita Verde is hét groene hart van Ibiza, gevestigd in een mooie vallei naast het dorpje San José. Deze mooie, rustgevende plek is een eco-educatief centrum dat elke zondag opengesteld wordt voor publiek. Op deze plek leven de mensen geheel zelfvoorzienend en werken ze met permacultuur. Met permacultuur kun je onder andere leren hoe je een lekkere eetbare tuin kunt ontwerpen die mooi en nuttig is voor jezelf en andere levende organismen. The Green Heart werkt met veel vrijwilligers die daar wonen, worden opgeleid en begeleid. In Casita Verde laten ze je zien hoe je duurzaam kunt wonen, alle huizen zijn zelf (van natuurlijke materialen) gebouwd. Ze verbouwen er hun eigen groente en fruit en wekken op een natuurlijke manier energie op.

IbizaIbiza 2

Zondagen bij Casita Verde

Veel mensen op Ibiza rijden met een sticker van the Green Heart op hun auto. Na er dingen over gelezen te hebben en de stickers meerdere malen gespot te hebben, zijn wij op een zondag gaan kijken bij dit interessante dorpje. Eenmaal aangekomen werden wij vriendelijk begroet door eigenaar Chris Dews. Elke zondag kun je bij Casita Verde terecht voor een heerlijke biologische en vegetarische lunch, gevolgd door een rondleiding. Het is niet mogelijk op andere dagen dan zondag binnen te lopen. Na de enige uitleg over deze casita hebben wij een lidmaatschap á €10,- afgesloten, de lunch is dan gratis. Elke volgende keer dat je Casita Verde bezoekt kost de lunch je €7,-.

zondagen bij casita verde (1)zondagen bij casita verde 2

Lunch en rondleiding

Na de inschrijving was het tijd voor de biologische, vegetarische en zelf verbouwde lunch. De lunch bestond uit sla met een soort dressing, rode kool, tomaat, couscous met groente en een plak stevig brood. Ik moet toegeven, in eerste instantie vond ik het er maar apart uitzien. Echter was de lunch echt lekker!

Na de lunch werden wij rondgeleid door het dorpje. Er wordt uitgebreid uitgelegd waarom de mensen hier zo leven en hoe zij dat doen. We hebben verschillende huisjes en ‘lokalen’ bekeken. Aan het einde van de rondleiding konden we ons insmeren met Aloë Vera bladen, de sap uit deze bladen is goed voor je (verbrande) huid. Na twee uur was ons avontuur in dit dorpje afgelopen. Het is indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier (kunnen) leven, ik doe het ze niet na!

lunch en rondleiding

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. casita verde the green heart ibiza
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.