Header afbeelding

Dé mooiste Griekse eilanden

Een bezoekje aan deze Griekse pareltjes is écht de moeite waard!

Wat zijn nou echt dé mooiste Griekse eilanden die je gezien moet hebben? Wij vertellen het je! Griekenland heeft maar liefst 6.000 eilanden waarvan er ruim 250 bewoond worden. Elk Grieks eiland heeft weer zijn eigen karakter. Combineer zon, natuur en gezelligheid in één vakantie! Of jou je nou fan bent van lekker eten, azuurblauwe, of historische cultuur, Griekenland heeft het allemaal!

Ga je voor de bekende eilanden Zakynthos of Rhodos? Of ga je toch liever voor de wat mindere bekende eilanden? Bij deze Griekse pareltjes is het een stuk rustiger en minder toeristisch. Om je een handje op weg te helpen zetten we de mooiste Griekse eilanden voor je op een rij en tippen we gelijk de leukste hotspots!

7x de mooiste eilanden van Griekenland!

  1. Zakynthos
  2. Kefalonia
  3. Skiathos
  4. Mykonos
  5. Naxos
  6. Kythira
  7. Santorini

1. Zakynthos

Zakynthos staat bekend om helder water en stranden die witter dan wit zijn. Het eiland behoort tot de Ionische Eilanden en heeft schattige dorpjes, bijzondere natuur en relaxte badplaatsen. Je kent waarschijnlijk wel het populaire kiekje van het uitzicht op de baai met het scheepswrak.

Deze adembenemende fotospot is echt een must-see. Ook is het leuk om naar de hoofdstad Zante te bezoeken. Lekker slenteren over de boulevard, cocktails drinken op het terras of ga naar de Sint Nicolaaskerk om cultuur te snuiven. Genoeg te zien en te beleven, dus!

Vakantie Zakynthos 

Zakynthos, Griekenland 

2. Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van alle Ionische eilanden en massatoerisme zul je hier niet zien! Dat betekent dat je hier in alle rust kunt genieten van een heerlijke vakantie. Als strandliefhebber ben je hier helemaal op de juiste plek!

Je vindt hier de mooiste stranden van Griekenland, ga vooral eens naar het bekende Myrtos beach en Xi-beach. Fiskardo is één van de leukste plekken van het eiland vol kleurrijke huisjes, leuke hotels en lekkere tavernes. Dit Griekse pareltje heeft enorm veel te bieden en wacht op jouw komst!

Vakantie Kafelonia

De mooiste minder bekende Griekse eilanden

Kefalonia, Griekenland 

3. Skiathos

Skiathos behoort tot de Sporaden eilandengroep en is daarvan het kleinste eiland met een oppervlakte van slechts vijftig vierkante meter. Je kunt dit eiland kennen van de Mamma Mia film, die deels is opgenomen op Skiathos.

De bewoners van het eiland laten je graag de plekken zien die in de film terug te zien zijn. Skiathos is overspoeld met schilderachtige dorpjes met witte huisjes, idyllische baaien en prachtige stranden. Skiathos-stad is de bekendste plaats van het eiland om te verblijven, je vindt hier veel hippe loungebars, tavernes en gezellig terrasjes. We love it!

Vakantie Skiathos

De mooiste minder bekende Griekse eilanden

4. Mykonos

De smalle straatjes met witte huisjes en blauwe accenten die je in overvloed tegenkomt op Mykonos laten meteen zien dat je op de Griekse Cycladen bent. Mykonos is wel echt een van de mooiste eilanden in Griekenland.

De bekende windmolens van Mykonos, die inmiddels een herkenningspunt van het eiland zijn geworden, zijn zeker een bezoekje waard. De hoofdstad Mykonos-stad is dé hotspot van het eiland! Je vindt hier veel uitstekende restaurants, winkeltjes en beachclubs. Mykonos beschikt over een bruisend nachtleven met veel strandfeesten op de bekende stranden van het eiland. Mykonos, here we come!

Vakantie Mykonos

De mooiste minder bekende Griekse eilanden

5. Naxos

Naxos is het meest vruchtbare en grootste eiland van de Cycladen. Het wat minder bekende eiland heeft een groene natuur vol met groeiende vruchten. De stranden zijn juist goudgeel van kleur en dat zorgt voor een mooi gezicht. Ook op Naxos vind je vele schitterende stranden en idyllische dorpjes met smalle straten en witte huisjes.

Eén van de populairste plekken van het eiland is Naxos-stad, ook wel Chora genoemd. Deze stad is tegen een heuvel aangebouwd en dat zorgt voor een geweldig uitzicht over Egeïsche Zee. Geniet hier van de meest betoverende zonsondergangen die je ooit hebt gezien. Naxos is zeker een bestemming die valt onder de categorie mooiste eilanden in Griekenland!

Vakantie Naxos

De mooiste minder bekende Griekse eilanden

6. Kythira

Kythira is een Grieks pareltje vol cultuur, historie en tradities. Dit eiland is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Je zult hier namelijk niet veel toeristen tegenkomen en dat is precies wat jij wilt tijdens je ontspannende vakantie.

Een natuur vol mooie stranden, watervallen en kloven is wat dit eiland zo bijzonder maakt. Kythira staat bekend om de traditionele dans- en wijnfestivals die er in de zomermaanden plaatsvinden. Veel Grieken en koppels trekken jaarlijks naar dit geliefde eiland om er vakantie te vieren.

Vakantie Kythira

De mooiste minder bekende Griekse eilanden

Kythira, Griekenland 

7. Santorini

Dit droomeiland heb je waarschijnlijk wel voorbij zien komen op social media. Prachtige foto's van de witte huisjes, waanzinnige uitzichten en schattige straatjes. Santorini heeft zijn vorm te danken aan verschillende vulkaanuitbarstingen. Kemari is hét culturele hart van het eiland. Het is hier kleurrijk, knus en er hangt een aangename sfeer!

Op het eiland zijn weinig zandstranden te vinden, maar in dit stadje vind je het grootste zandstrand waar je ultiem kunt relaxen. Proef de Griekse keuken in authentieke tentjes en geniet op het einde van de dag van een romantische zonsondergang. Tip: huur een auto en ga op pad! Zo kun nog meer unieke plekjes ontdekken van het eiland!

Vakantie Santorini

Eilandhoppen 

Vind je het moeilijk om tussen de verschillende Griekse eilanden te kiezen? Combineer ze gewoon! Eilandhoppen in Griekenland is een van de beste manieren om de verschillende landschappen op een unieke manier te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld Mykonos, Naxos en Santorini combineren of ga naar de eilanden Zakynthos en Kefalonia in één reis! Boek nu jouw vliegticket en zet je koffers vast klaar!

 

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste griekse eilanden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.