Header afbeelding

De mooiste Nationale Parken van Nederland

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Komend weekend is het Pasen! Tijd voor lekker eten en quality time met de familie. Het zonnige weer komt onze kant op en daarom wordt dit weekend perfect voor een wandeling of een fijne fietstocht. Helemaal coronaproof op pad in de natuur! Nederland telt inmiddels 21 Nationale Parken, waar alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden zijn: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Wij hebben de 5 mooiste Nationale parken voor je opgezocht. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Nationaal Park Dwingelderveld

In Drenthe vind je 3 nationale parken, waaronder Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa en is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers. Je kunt hier de mooiste wandelroutes volgen, fietsen over de slingerpaden of wilde dieren spotten! Het totaal aan wandelroutes is maar liefst 200 kilometer lang! Tip! Volg Het Plankenpad. Zoals de naam al doet vermoeden, loop je over een pad van planken. Deze wandeling is 5,5 kilometer lang en je loopt door prachtige gebieden, zoals heidevelden, veenmoerassen en heerlijk ruikende bossen. Genieten!

Nationaal Park Dwingelderveld

De Oosterschelde

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland, van maar liefst 37.000 hectare en bevindt zich in Zeeland. Dit park is een rivierarm, waar je de meest bijzondere plant- en diersoorten kunt vinden. Bewonder zeehonden, bruinvissen, bijzondere vogels Wist je dat dit ook een populaire duik- en snorkelplek is? Je kunt hier anemonen, zeesterren en zeepaarden spotten! Huur een bootje en bewonder de indrukwekkende natuur en het altijd wisselende getij. 

De Hoge Veluwe

Dit Nationale Park is één van de grootste nationale parken in Nederland. Ruim 100 jaar geleden kocht een echtpaar land voor een privéjachtterein, waar zij herten, wilde zwijnen en andere wilde diersoorten hebben uitgezet. 70 jaar geleden is dit park verkocht en is De Hoge Veluwe officieel een Nationaal Park geworden. In dit Nationaal Park is het beroemde Kröller-Müller museum te vinden! Dit is het enige Nationaal Park in Nederland waar je entree voor moet betalen, maar dat is het zeker waard. In het park zijn op verschillende plekken fietsen die je gratis  kunt gebruiken. Ideaal!

De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechts heuvelrug is een jong Nationaal Park, want dit natuurgebied ontving deze titel pas in 2003. Dit Park heeft niet alleen een prachtige natuur, maar beschikt ook over indrukwekkende kastelen en landhuizen. Dit park telt 28 kleine bergtopjes, waardoor dit gebied een ideale bestemming is voor mountainbikers en fietsliefhebbers. Tijdens de fiets- of wandeltocht heb je de mooiste uitzichten. Wil je wilde dieren spotten? Volg dan een wandelroute van De Blauwe Kamer bij Rhenen! Hier vind je loslopende runderen en paarden.

De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch vind je in het Zuiden van ons land, op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant. De Biesbosch is een veelzijdig natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa! Dit Nationaal Park is gemakkelijk te bereiken en je kunt gratis parkeren bij één van de bezoekerscentra. Door de diversiteit van dit natuurgebied kun je de prachtige natuur op allerlei manieren aanschouwen. Huur bijvoorbeeld een kano en vaar door de jungleachtige natuur! Ook voor kinderen is hier van alles te beleven, zo beschikt De Biesbosch over verschilende speelbossen!

Nationaal Park De Biesbosch

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste nationale parken van nederland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.