weflycheap 10 jaar 🥳
Header afbeelding

De ultieme reisgids voor reizen met kinderen

De beste tips voor het reizen met de kinderen!

Wat moet je allemaal meenemen op vakantie om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf en je kinderen te maken tijdens het reizen? Geen zorgen, wij snappen dat het een hele klus kan zijn om die koffer te vullen, vooral als de kleintjes meegaan! Daarom hebben wij voor jou een handige checklist samengesteld met alle must-haves voor een zorgeloze reis. Inpakken wordt zo een fluitje van een cent! 

Geef je kinderen een eigen rugzak

Voordat het grote inpakken begint, heb je natuurlijk wel iets nodig waar al die vakantie spulletjes in kunnen, vooral als de kleintjes hun hele speelgoedcollectie willen meenemen.  Geen enkele knuffel lijkt thuis te mogen blijven, toch? Maak het jezelf makkelijk en geef de kids hun eigen pleziertje door ze een eigen teddy rugzak met naam te geven voor de vakantie.  Zo is er een limiet aan het speelgoed dat meekan, én scoor jij wat extra ruimte in jouw koffer! Ideaal!  

Neem speelgoed mee

Of je nu door de lucht vliegt, over het spoor raast, of de autowegen verkent, één ding is zeker: kinderen willen vermaakt worden! Begrijpelijk, want wie vindt het nu leuk om lang stil te zitten? Daarom is het, voor een vlotte reis en blije kids, heel belangrijk om wat speelgoed in te pakken. Ook vooral voor jezelf. Maak het jezelf nóg makkelijker door te kiezen voor speelgoed zonder al te veel gedoe. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om continu tussen de stoelen te duiken omdat er weer eens een klein onderdeel is gevallen. Houten speelgoed is hier dé uitkomst! Stevig, duurzaam en zonder al die kleine prullaria die je geheid kwijt raakt. Zo wordt reizen met de kleintjes een fluitje van een cent!

TIP! Reizen betekent vaak urenlang wachten en naar de wolken kijken, wat al snel saai kan worden. Om het reizen voor de kleintjes iets sprankelender te maken, kun je in het vliegtuig tijdens het opstijgen een cadeautje geven om de verveling te verdrijven, of tijdens een lange vlucht halverwege een klein cadeautje geven! Zo'n eenvoudige verrassing kan al wonderen doen tegen verveling en ongeduld.

De kameraad voor je kleine: een knuffel 

Wat echt niet mag ontbreken tijdens het reizen is een knuffel! De kleintjes geven ons hierin vast en zeker groot gelijk. Niet alleen helpt een knuffel bij een dutje tijdens de reis, maar het is natuurlijk ook een vertrouwd vriendje op de eindbestemming. Een kleine tip tussendoor: vergeet niet die knuffel mee te nemen als je uit het vliegtuig of de trein stapt! Maar hey, wees slim en stop er gewoon eentje extra in je koffer! Zo ben je extra goed voorbereid! 

Musthave: Voorleesboekjes

Heb je al een voorleesboekje op je checklist voor de reis staan? Zo niet, dan moet je die direct toevoegen! Het is ideaal om je kind even af te leiden en de verveling uit te stellen. Met hun favoriete boekje aan boord wordt de vlucht een stukje gezelliger voor de kids!

Neem een goede luiertas mee

Een handige luiertas is zo essentieel tijdens het reizen met je kinderen. Op pad gaan met de kleintjes kan een hele uitdaging zijn, maar met een praktische luiertas maak je het jezelf een stuk makkelijker. Een tas waar je alles snel bij de hand is, is echt een must-have voor onderweg! En laten we eerlijk zijn, jezelf een beetje verwennen met een mooie luiertas mag best, toch?

TIP: Zorg dat je drinken bij je hebt in je tas! Bij het vliegen kan het drukkende gevoel in de oortjes van kinderen heel vervelend zijn. Door de kinderen wat te drinken te geven tijdens het opstijgen en landen,verminder je de druk. Zo maak je de vlucht net dat beetje comfortabeler voor de kleintjes!

Lifesaver: de opvouwbare verschoonmat

Een opvouwbare verschoonmat mag absoluut niet ontbreken op de vakantie checklist als je met een baby reist! Niet elke stop langs de weg, elk vliegtuig, toilet of openbare wc is echt babyproof, en laten we eerlijk zijn, niet overal is het even fris en fruitig. Maar wanneer de nood hoog is, dan moet je toch iets. Daarom is een opvouwbare verschoonmat echt een must! Deze lifesaver past zo in je luiertas en is daar wanneer je 'm het hardst nodig hebt. Dit is echt een onmisbaar item voor on-the-go!

Vakantie tips voor het hele gezin! 

Sta je te popelen om op gezinsvakantie te gaan? Geen zorgen, de opties zijn eindeloos! Van gezellige campings tot all-inclusives en knusse vakantiehuizen of parken, er zit altijd iets tussen dat past bij jouw gezin. Zijn de kleintjes nog niet aan de schoolbanken gebonden? Lucky you! Buiten het seizoen reizen is dé manier om lekker wat te besparen. En moeten de kids gewoon naar school? Geen paniek, wij kunnen je nog steeds helpen besparen tijdens de schoolvakanties

 

  1. Home
  2. blog
  3. de ultieme reisgids voor reizen met kinderen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.