Header afbeelding

De ULTIEME vakantiebeleving op de Malediven

Luxe verblijven op de Malediven, dat doe je hier

Graag neem ik jullie mee naar… De Malediven. Voor mij de ultieme vakantiebeleving: pure luxe en werkelijk helemaal tot rust te komen.

De reis ernaartoe

Helaas zijn er naar de Malediven op dit moment geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, maar dit is voor ons dus gelijk een goede reden om een stop-over in het Midden Oosten te maken. Wij kozen voor Dubai, maar je kunt de Malediven ook goed combineren met bijvoorbeeld een rondreis Sri Lanka. Na een vlucht van ruim zes uur landen we op de luchthaven van Dubai. Wat een bijzondere bestemming om in een paar dagen te verkennen. Tijd om deze, voor mij, onrealistische wereld te ontdekken. We nemen het pontje in de oude stad om het dagelijkse leven vanaf het water te aanschouwen en bezoeken de verschillende souks. Dit zijn Arabische marktjes. De spice souk is zeer indrukwekkend en mag niet worden overgeslagen.

Voor de niet traditionele kant van Dubai pakken we de speedboot. We varen met grote snelheid de haven bij Palm Island uit. Nu ervaren we Dubai op een heel andere wijze en kijken we naar het luxe 7 sterren hotel Burj al Arab. ’s Avonds bezoeken we het enorme winkelcentrum in het zakelijke gedeelte van de stad, bij de hoogste toren ter wereld: Burj Khalifa. We raken niet uitgekeken. Als we het winkelcentrum uitlopen genieten we van de verlichte fonteinen met bijbehorende muziek. Hier hebben we ook een mooi zicht op de verlichte Burj Khalifa. Om nog een andere kant van Dubai te ontdekken, boeken we een woestijnsafari. Met jeeps scheuren we over de zandduinen en genieten we van een barbecue maaltijd en vuur- en buikdansshow in de woestijn. Nu snel verder naar onze eindbestemming.

Malé

Bij aankomst op de Malé International Airport, worden we opgewacht door een hele vriendelijke medewerker van ons vakantieresort Meeru. Eenmaal buiten de luchthaven zien we echt dat we in een andere wereld zijn beland. Ons vervoer naar het eiland waar het vakantieresort zich bevindt ligt al klaar in het azuurblauwe water. Op dat moment voel je je als Floortje Dessing naar het einde van de wereld tijdens de 1 uur durende boottocht naar 'paradise'.

Aankomst op Meeru

Opeens zien we in de verte het mooie, witte zandstrand en de bijbehorende palmen van Meeru. Bij aankomst gaan de schoenen uit en deze bergen we gelijk voor tien dagen op. Op het eiland lopen en zitten we alleen met onze blote voetjes in het zand. Na uitgebreid uitleg over het eiland en een lekkere tropische cocktail worden we naar onze villa gebracht. Direct aan het strand! Als we ’s ochtends de gordijnen opendoen staart de zee ons aan. Wat willen we nog meer…

Strand van Meeru

Strand van Meeru

Dagprogramma

Veel mensen vragen zich af; wat moeten we de hele dag op zo’n klein eiland. Even een korte inkijk hoe onze dagen eruitzien:

We slenteren op het gemak over het strand naar ons adults only restaurant. Hier staat ober Tao ons al op te wachten. Gedurende ons gehele verblijf worden we door hem in de watten gelegd in het restaurant tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. We worden op ieder moment van de dag begroet met een hartelijke glimlach. We hebben een tafeltje op het strand en een zeer uitgebreid vers ontbijtbuffet staat voor ons klaar. Na het ontbijt - we zijn dan inmiddels meestal 1 ½ uur verder - lopen we op het gemak naar de andere kant van het eiland en gaan we op de driving range een balletje slaan. Ze hebben zelfs een kleine oefenbaan. We rusten daarna even uit in de hangmat en dan is het alweer tijd voor de lunch. In de middag kiezen we een leuke excursie, spelen een potje (tafel)tennis of we gaan lekker in de ligstoel met een boek op het strand zitten en natuurlijk niet te vergeten, volop snorkelen om de meest bijzondere vissen & schildpadden te bewonderen. Hiervoor hoef je alleen maar het water in te lopen. Veel te snel is het alweer tijd voor het diner. Alleen maar heerlijke verse producten en zo ontzettend veel keus! Veel producten worden op het eiland zelf geproduceerd. Gedurende de avond zijn er verschillende loungeplekken waar een gezellig bandje speelt of soms zelfs de discolampen aangaan. Natuurlijk genieten we daarvan met een heerlijke cocktail in de hand. De dag is weer veel te snel voorbij...

Cocktail Meeru

Genieten van een cocktail met prachtig uitzicht

Meeru

Natuurlijk is het leuk om ook wat praktische informatie over het resort en het eiland mee te geven. Het eiland heet Meeru is 1200 meter lang en 350 meter breed. Op de Malediven is dit één van de grotere eilanden. In totaal heeft het resort op Meeru ruim 280 villa’s. Je kunt kiezen uit een strandvilla, bubbelbad strandvilla of 1 van de bijzondere watervilla’s waar de tropische vissen onder de villa doorzwemmen.

Het resort heeft twee 'all you can eat' restaurants. Alle gerechten worden hier in buffetvorm aangeboden. In deze restaurants staat ook het ontbijt en de lunch dagelijks klaar. In één van deze restaurants zijn kinderen van harte welkom, het andere restaurant is adults only. Naast deze buffetrestaurants zijn er twee specialiteitenrestaurants. In de eerste plaats restaurant Asian Wok. Gespecialiseerd in de Aziatische keuken en Teppanyaki. Daarnaast is er het specialiteitenrestaurant Hot Rock. Hier kan je terecht voor heerlijke gerechten welke aan tafel worden bereid op de vulkanische 'hot rocks'. Let op: voor de a-la-carte restaurants dient er een toeslag betaald te worden indien er op basis van all inclusive is geboekt. Wil je echt iets bijzonders? Boek dan een keer een 'Dinner on the beach'. Een ideale setting voor een romantische avond samen.

Het personeel heeft een eigen leefgemeenschap op het eiland. Zij voelen zich hier helemaal thuis. Zij hebben centraal gelegen op het eiland hun eigen faciliteiten. Hier organiseren ze bijvoorbeeld regelmatig hun eigen voetbaltoernooi. Leuk om even een kijkje te nemen.

Sporten is volop mogelijk: golfen, tennissen, badmintonnen, tafeltennis, fitnessen. De watersporten mogen natuurlijk niet ontbreken, even een opsomming van de mogelijkheden: stand up paddling, jetskiën, fun tubing, wakeboarding, waterskiën, windsurfen.

Op het eiland is een duikcentrum aanwezig. Het is mogelijk hier in warm water en omgeven door een zeer bijzondere onderwaterwereld je PADI-brevet te halen. Ook worden er verschillende vervolgcursussen aangeboden. Voor de ervaren duikers zijn er iedere dag volop mogelijkheden om naar een andere bijzondere duikplek te gaan. Je raakt hier niet uitgekeken.

Ook aan de kinderen is gedacht, voldoende faciliteiten en amusement. Geniet van een moment voor jezelf terwijl de kinderen de kinderen zich prima vermaken. Dit doe je bijvoorbeeld in de Duniye spa. Hier worden verschillende behandelingen aangeboden om alle, nog aanwezige, vermoeidheid en spanning, van je af te laten glijden. Even bestaat er geen ‘tijd’. Tijdens een massage geniet je tegelijkertijd bijvoorbeeld van de vissen die onder je door zwemmen.

Tip: boek je verblijf op basis van all inclusive. Vooraf is alles betaald en hoef je je ter plaatse nergens meer druk over te maken. Daarnaast liggen de prijzen van drankjes vrij hoog.

Strand van Meeru

Witte zandstrand

Eigenlijk wil je het eiland niet verlaten, maar er wordt een aantal leuke excursies aangeboden:

  • Snorkeltrip naar het huisrif

Op ongeveer 10 minuten varen per Dhoni bevindt zicht het huisrif. Ook al is er vanaf het strand op het eiland al van alles te zien, hier word je helemaal verrast.

  • 'Love Boat' zeilcruise

Geniet van een heerlijke dag op een klassiek zeilschip. Zonnen, snorkelen, vissen en als je geluk hebt, kun je een mooie foto maken van een groep dolfijnen en zwemmen met Manta’s.

  • Sunset cruise inclusief dolfijnen spotten

Aan het eind van de dag vaar je met de Dhoni richting de zonsondergang. Als je geluk hebt, spot je de dolfijnen. Die kans is trouwens wel heel groot. Tijdens de trip worden we verrast met een speciale Punch.

  • Robinson Cruise excursie; je eigen eiland voor 1 dag

De ultieme 'Romantic Getaway' met je geliefde. Gedurende een halve dag verblijf je samen op een zandbank helemaal voor jullie alleen. Eten & drinken krijg je erbij. Vergeet niet je zonnecrème mee te nemen.

  • Vissen / Big Game fishing

Aan vissen geen gebrek. Onder begeleiding ga je proberen de mooiste vissen te vangen.

  • Schildpaddentour

Ook aan schildpadden geen gebrek. Het blijft een bijzondere ervaring deze met eigen ogen in het water rond te zien zwemmen.

  • Bezoek het naastgelegen eiland

Op ongeveer 10 minuten varen vanaf het eiland ligt het eiland Dhiffushi. In tegenstelling tot het eiland Meeru bestaat het eiland niet alleen uit een resort. Naast een aantal kleine eenvoudige hotels, wonen hier ook locals. We lopen langs een school, een aantal winkeltjes & de kleine haven. Wist je trouwens dat het nuttigen van alcohol niet is toegestaan op de bewoonde eilanden? Ook in de daargelegen kleinere hotels is alcoholgebruik niet toegestaan.

Op basis van all-inclusive is de snorkeltrip naar het huisrif, de sunsetcruise en een bezoek aan het naastgelegen eiland inbegrepen.

Weer

De temperatuur op de Malediven is altijd goed! Daar hoef je niet bang voor te zijn. Houd er wel rekening mee dat er een flinke tropische bui kan vallen. Over het algemeen duurt dit een klein uurtje en kun je daarna weer lekker naar buiten. Bij een verblijf tussen mei en oktober is de kans wel aanzienlijk groter dat er per dag meerdere buien vallen. Lange mouwen en -broeken hoeven niet in de koffer meegenomen te worden.

Wandelen op Meeru

Wandelen over het strand

Met het schrijven van dit verhaal was ik weer even terug op de Malediven. Heerlijk, want als ik vervolgens naar buiten kijk naar de donkere wolken kan ik niet wachten om weer terug te gaan. Dit moet je echt een keer ervaren. En vervelen… dat doe je er zeker niet!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de ultieme vakantiebeleving
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.