Header afbeelding

Op naar Dubai!

Eén van mijn favoriete bestemmingen

Ik ga jullie meenemen naar één van mijn favoriete bestemmingen, zijn jullie benieuwd?

Dag 1: vlucht naar Dubai

Op 7 maart 2019 ging ik met mijn ouders naar Dubai! Wij vlogen vanaf Schiphol met Emirates. Het was de eerste keer dat ik met Emirates vloog en ik kreeg al gelijk kriebels in mijn buik! Toen we binnen liepen in het vliegtuig, zei ik tegen mijn ouders, wow wat mooi! Heerlijke stoelen, veel beenruimte en uiteraard wifi #Belangrijk! De vlucht duurde in totaal zeven uur en ik heb bijna de hele vlucht film gekeken en muziek geluisterd. In het vliegtuig hadden ze veel nieuwe films erg fijn als dat zo up to date blijft! Het personeel aan boord was vriendelijk en erg behulpzaam. Dit maakt de vlucht van zeven uur een stuk prettigerWij werden met een shuttlebus naar het hotel gebracht. Het hotel heet Savoy Central, tevens is het hotel gelegen in een rustige omgeving in het oude gedeelte van Dubai. De rit ernaar toe was al prachtig, want wij kwamen overdag aan hierdoor kon je alle prachtige en hoge gebouwen goed zien. Het eerste wat ik zei tegen mijn moeder was,  het lijkt wel New York! Toen wij alle spullen hadden uitgeladen in onze kamer, besloten wij daarna een hapje te gaan eten.

Dubai verkennen

Aangezien mijn vader erg houdt van Chinees eten en er in dezelfde straat een Chinees restaurant was, gingen wij daar eten! Het was een all you can eat restaurant. Het eten was niet top, maar het was wel prima. Na het eten gingen wij naar een bekende Indiase straat en dat heet: Meena Bazaar. We hebben daar nog allerlei leuke spullen gekocht. Eenmaal klaar met shoppen gingen wij met de taxi naar de bekende Dubai Mall! En nee.. niet om weer te gaan shoppen, maar om naar het bekende aquarium te gaan. Een ticket kost ongeveer €20,00 per persoon. In het aquarium zwommen allemaal visjes, het leek alsof je in het water liep. Zeker een leuke ervaring om heen te gaan, als je ooit naar Dubai gaat. Toen wij de Dubai Mall uitliepen kwamen we gelijk aan bij de bekende Burj Khalifa en wat is nou leuker dan dertig selfies maken (met een selfiestick)  bij de Burj Khalifa #hoogstegebouw. Na de lange vlucht en het vele wandelen waren we toe aan een heerlijk drankje, uiteraard wel alcoholvrij! Zoals jullie misschien wel weten is er altijd een grote en prachtige watershow bij de Burj Khalifa! Maar.. wat is nou beter dan het meemaken op een boot. Ja, daar zaten we dan hoor na onze  lange vlucht, geshopt en gewandeld, ook nog eens op een boot bij de watershow.  Aangezien wij erg veel op één dag hadden gedaan, besloten wij na de show lekker naar het hotel te gaan. Het was een geweldige eerste dag en als ik eraan terug denk, krijg ik nog steeds kriebels in mijn buik!

Dag 2: stranddag in Dubai

Op de eerste dag hadden wij al erg veel gezien en gedaan, hierdoor besloten wij om op dag twee lekker te relaxen op het strand. Het strand heet Jumeirah Beach. Vanaf het hotel gingen wij met een bus naar het strand. Wat was het water prachtig, mooi en helder blauw! Er waren ook allemaal grote rotsen aan de zijkant, waar je jammer genoeg niet op mocht.

Hop on hop off bus

Vlakbij het strand zagen wij toevallig een hop on hop off bus en vervolgens besloten wij om dat ook te gaan doen! Je kan dan direct alles zien van Dubai en aangezien ik al goede ervaringen hadmet deze bus, was ik al direct enthousiast. Na een aantal ritten zagen wel het El Arab hotel, wat gelegen was aan het strand. El Arab is een luxe vijf sterren hotel en het stond op mijn bucketlist om naar binnen te gaan. Het was jammer genoeg niet gratis om naar binnen te gaan. Het was ongeveer €150,00 voor drie personen. Toen ik binnen kwam kon ik mijn ogen niet geloven, want was het mooi van binnen! Alles was zo chique en luxe, precies wat je verwacht van Dubai. In het hotel hadden wij drie cocktails gedronken en we werden bediend als bekende mensen. Het komt er op neer dat ik mij in het hotel, als een echte prinses heb gevoeld!

Burj El Arab Dubai
Burj El Arab Dubai

We gingen weer verder met de hop on hop off bus. Het was erg fijn om te rijden met zo'n bus, want buiten was het erg warm. Later op de middag zijn wij uitgestapt bij een andere bekend hotel genaamd: Atlantic, dit is een erg toeristisch hotel wat ook erg modern is. We hebben daar heerlijke pasta gegeten en we hadden nog een live DJ ook.

Dag 3: Safaritour in de woestijn bij Dubai

Toen we opstonden besloten we een heerlijke duik te nemen in het zwembad, op het dakterras!

Safaritour Dubai

Na het zwemmen, werden wij opgehaald bij het hotel want we gingen een safaritour doen! We hebben ongeveer 4 uur in de auto gezeten. Toen wij in de woestijn aankwamen begon onze chauffeur te stunten met de auto, nou jullie willen niet weten hoe hard ik gegild heb.. Maar het was wel gaaf! Het leek net alsof de auto op zijn kop ging, maar gelukkig wist hij zijn stuur goed vasthouden. Ik zal het maar niet op de snelweg proberen. Toen we stil stonden, hadden wij nog een aantal foto's gemaakt in het woestijn. Het was de eerste keer dat ik in een woestijn was geweest. Het is denk ik één van de mooiste dingen die ik heb gezien! Ik heb zelfs op een quad gereden samen met mijn vader! In het begin vond ik het best eng, maar daarna had ik gelukkig door hoe het moest. #Fastandfurious. Een stukje rijden op een kameel.. ja dat hoort er ook bij. Een paar uur later gingen wij met een hele groep barbecueën in het woestijn. Er was een groot buffet waar we gebruik van konden maken! Ik had een bord vol met rijst, saté en salades. Tijdens de barbecue waren er ook shows aanwezig! Een man die een geweldige show gaf met vuur, het was alleen wel eenbeetje eng en spannend. Er was ook een buikdanseres aanwezig. Tip: Als je naar een woestijn gaat, neem dan een jas mee. Het is er erg koud in de avond!

Woestijn Dubai
Woestijn Dubai

Dag 4: Ferrari World in Abu Dhabi

We gingen naar de hoofdstad genaamd Abu Dhabi. We werden bij het hotel opgehaald en gingen met een bus daarheen. Je kon kiezen tussen twee activiteiten: shoppen in Abu Dhabi of Ferrari World. Op mijn vader zijn bucketlist stond Ferrari World, dus lieten wij zijn wens in vervulling gaan! Tijdens de reis richting Abu Dhabi zagen wij ook allerlei bekende dingen! Het paleis van de koning, maar we mochten toen jammer genoeg niet naar binnen. We zijn er alleen langs gereden. We zijn nog naar een moskee geweest, waar we bedekt naar binnen moesten. Mijn moeder en ik hadden geen sjaal bij ons, maar gelukkig hadden ze deze wel in de bus. Mijn moeder en ik hadden een hoofddoek op en ook een lange jurk aan. Het was een grote en mooie moskee welke enkel bestemd is voor toeristen. Na een lange rit door Abu Dhabi, waren we uiteindelijk aangekomen in Ferrari World! De tickets voor Ferrari World kosten €70,00 p.p. Het was groter dan verwacht en het was ook erg rustig. We zagen zoveel prachtige auto's. Een proefritje in een Ferarri kostte bijna €200,00 en dit voor 2 minuten rijden. We wilden eigenlijk een proefritje doen naar Nederland, maar dat waardeerden ze helaas niet, viel te proberen. We zijn nog in 6 achtbanen geweest, waarvan 1 achtbaan de snelste achtbaan was ter wereld!

Dag 5: Burj Dubai

Weten jullie wat erop de tweede plaats stond van mijn bucketlist? Naar binnen in de Burj Khalifa tot aan de top! De kaartjes kosten rond de €30,00 p.p. en deze hadden wij online besteld, want dan is het goedkoper. We gingen met ongeveer 15 personen tegelijk in een lift, het was erg krap! Je zag op de lift de etages, dus zo kon je zien op welke verdieping je je bevond. Toen wij steeds hoger gingen, merkten wij dat onze oren dicht gingen. Ja hoor daar waren we na 2 minuten op verdieping nummer 124! Wat een uitzicht hadden wij vanaf de top, ik kon wel uren staren naar alle hoge gebouwen. Het was er alleen heel erg druk, want natuurlijk iedereen wilt foto's maken en genieten van het uitzicht.In de avonduren gingen wij naar de Dubai World of Fame, dit was maar vijf minuten rijden vanaf ons hotel. In het hoge gebouw zag je aan de linker kant het oude gedeelte van Dubai en aan de rechterkant het nieuwe gedeelte van Dubai. Het was erg bijzonder om te zien! Je moest ook in de Dubai World of Fame met de lift naar boven. Het was daar gelukkig wat rustiger dan bij de Burj Khalifa, wat ik persoonlijk wel wat fijner vond! De tickets hiervoor waren ongeveer €5,00 p.p.Nadat we hadden genoten van het prachtige uitzicht in de World of Fame, gingen wij nog naar de bekende Garden Glow. Dit was zo prachtig, allemaal lichtjes met bloemen en standbeelden! We gingen zelfs naar een apart gedeelte met allemaal ijsstandbeelden erin van dieren! We moesten een heel pak aan, omdat we anders zouden bevriezen. #Koud

Dubai skyline
Dubai skyline

Dag 6: Dubai helaas weer verlaten...

Na een hele leuke vakantie gehad te hebben, moesten wij helaas weer terug vliegen naar huis!  Dit was een vakantie om nooit te vergeten.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. dubai een van mijn favoriete bestemmingen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.