dubai stad uitersten

Dubai; de stad van uitersten

Dubai; de stad van uitersten

Eind april zijn wij een aantal dagen naar Dubai geweest. Je hoort altijd zoveel verhalen over Dubai, daar wilden wij altijd al een keer heen. In eerste instantie met een stop-over maar omdat je dan toch wat minder dagen hebt én wij graag wilden duiken hebben we er voor gekozen om er een soort stedentrip van te maken. Dubai ligt op ongeveer 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Je kunt er direct op vliegen of via een overstap. In de zomertijd scheelt het maar 2 uur dus last van een jetlag heb je niet. Ideaal om een paar dagen te vertoeven.

Burj Khalifa

Wanneer je het over Dubai hebt weten veel mensen dat daar het hoogste gebouw ter wereld staat, genaamd de Burj Khalifa. Oorspronkelijk zou het gebouw de Burj Dubai gaan heetten, helaas raakte de economische crisis ook Dubai en heeft Sheik Khalifa de kosten op zich genomen en is het gebouw uiteraard naar hem vernoemd. De Burj Khalifa heeft maar liefst een hoogte van 828 meter (ter illustratie, de One World in New York is 542 meter).

Met de lift ga je in één minuut naar het observatiedesk op 400 meter en heb je een adembenemend 360° zicht over de stad. Dit maakt het echter nog bizarder, want je ziet een duidelijke grens tussen bouw en woestijn.

Dubai1

Dubai Mall

Direct aan de Burj Khalifa zit de Dubai Mall, een winkelcentrum zoals je ze niet vaak ziet. Wat zeg ik niet vaak, eigenlijk nergens anders zo ziet. Midden in het winkelcentrum is een heus aquarium waar je u tegen zegt. In het aquarium zwemmen haaien, roggen en heel veel andere tropische vissen. Het is zo groot dat je er zelfs in kunt duiken. Daarnaast is er een ijshockeyveld en de nodige winkels en restaurants. Mocht je van winkelen houden dan kun je hier je hart ophalen en er zo vele dagen spenderen.

Dubai2

Desert Safari

Omdat Dubai uiteraard midden in het woestijn ligt kan een tour door de safari eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je meerdere dagen hebt. Wij hebben een tour online geboekt, je wordt dan rond 15.00-15.30 uur opgehaald bij je hotel en gaat dan richting de woestijn. Houd er rekening mee dat je in de 4x4 wel alle kanten op gegooid wordt. Mocht je snel last van reisziekte krijgen dan is een reisziektepilletje (primatour) geen overbodige luxe. Maar wat een ervaring! Halverwege stapten we uit om foto’s te maken en ons te vergapen aan het uitzicht. Zand, zand en nog eens zand, wat een oneindig uitzicht!

Dubai4

 

Dubai Diving: (ook al hebben we niet in Dubai gedoken)

Zoals in de intro al aangegeven wilde wij graag duiken. Na wat duikscholen te hebben vergeleken hebben we uiteindelijk gekozen voor Al Boom Diving, wat een school in Dubai heeft, maar ook in Fujairah. Deze plaatst ligt aan de oostkant van de UAE aan de Golf van Oman. In Dubai zijn we ingestapt in een busje van de duikschool en hadden we een ruim 2 uur durende rit voor de boeg. Aangezien het vroeg was nog even de oogjes toe gedaan! De duikervaring daar maakte echter de lange rit meer dan goed. In twee duiken van 45 minuten hebben wij mooie (boze) vissen gezien. Een aanrader!

 

Dubai3

 

Oud Dubai:

Er is niet heel veel over van het oude Dubai maar je hebt aan de andere kant van de rivier (De Dubai Creek) nog wel een gedeelte waarin je je wat meer in het midden oosten waant. Je treft hier onder andere de Spice Souk en Gold Souk aan. Je kunt een traditioneel bootje (Abra) nemen voor omgerekend €0,25 om de rivier over te steken en uit te komen bij de Spice Souk. Zoals de naam al doet vernoemen gaat het hier om een kruidenmarkt. Stapels kruiden staan hier heel mooi opgesteld. Helaas is het toch vrij toeristisch want het merendeel van de mensen die hier rondloopt zijn toeristen, heel veel locals zie je niet. Toch is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen en je te laten informeren door één van de vele verkopers. Pak de Abra weer terug de rivier over en breng een bezoekje aan het Dubai Museum, je kunt hier voor €0,75 naar binnen en leest en ziet het ontstaan van het huidige Dubai. Hoe leefden de mensen pakweg 40 jaar geleden en hoe is de stad Dubai zo onwijs snel en heftig veranderd.

Wat wij hadden verwacht van Dubai werd ook werkelijkheid, of eigenlijk beter gezegd, onwerkelijkheid. Het is bizar dat er zulke grote verschillen zijn tussen arm & rijk, stad & woestijn en man & vrouw. De stad Dubai is een must see, en als je niet gaat duiken, plan dan een 2 of 3 daagse stop-over om dit mee te maken.

 

Bestemmingen

Waanzinnige Dubai deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!