Header afbeelding

5x filmlocaties in Malta

Uit o.a. Game of Thrones en Gladiator

Malta, een klein landje in de Middellandse Zee, is beroemd om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en kristalheldere wateren. Maar wist je dat Malta ook een prominente rol heeft gespeeld in de wereld van film en televisie?

Door de jaren heen heeft dit pittoreske eiland gediend als achtergrond voor diverse beroemde films. Laten we een kijkje nemen bij enkele van de meest iconische filmlocaties op Malta en ontdekken hoe je deze zelf kunt ervaren.

1. Mdina - King's Landing in "Game of Thrones" (2011)

Mdina, de oude hoofdstad van Malta, is misschien wel een van de meest betoverende filmlocaties van het eiland. Fans van "Game of Thrones" zullen deze historische stad herkennen als King's Landing uit het eerste seizoen van de serie, opgenomen in 2011.

De Mdina Gate diende als de hoofdingang tot de fictieve stad en scenes bij Mesquita Square zijn onvergetelijk. Bezoekers kunnen rondwandelen door de smalle straatjes en zich even onderdeel voelen van de Seven Kingdoms.

2. Fort Ricasoli - Gladiator en Napoleon (2004 en 2023)

Fort Ricasoli, gebouwd in 1670, heeft gediend als een filmlocatie voor zowel "Gladiator" als "Napoleon". Deze indrukwekkende vesting vond zijn plek in de filmwereld toen het de arena van Rome voorstelde in "Gladiator" (2004) en later als decor van de film "Napoleon" (2023).

Het fort is niet altijd open voor publiek, maar georganiseerde tours bieden soms de mogelijkheid om dit monumentale bouwwerk van dichtbij te bekijken.

Fort Ricasoli in Malta uit de films Troy en Gladiator

3. Valletta - Murder on the Orient Express (2017)

De historische straten van Valletta, de hoofdstad van Malta, speelden een sleutelrol in de film "Murder on the Orient Express" uit 2017. De film, gebaseerd op het boek van Agatha Christie, maakte gebruik van de sfeervolle en historisch rijke omgeving van Valletta om de setting van de jaren 1930 te herscheppen.

Wandel langs de Waterfront, waar belangrijke scenes zijn opgenomen, en geniet van de architectonische pracht die deze stad te bieden heeft.

4. Popeye Village - Popeye (1980)

Misschien wel een van de meest unieke filmlocaties in Malta is Popeye Village. Oorspronkelijk gebouwd als de filmset voor de musical "Popeye" uit 1980, starring Robin Williams, is dit kleurrijke dorpje nu een populaire toeristische attractie.

Gelegen bij Anchor Bay, kunnen bezoekers het dorp verkennen, boottochtjes maken en zelfs deelnemen aan verschillende filmgerelateerde activiteiten. Het is een perfecte locatie voor families en biedt een charmante blik op de filmgeschiedenis van Malta.

Popeye Village in Malta

5. Floriana Lines en Vittoriosa - Jurassic World Dominion (2022)

In 2022 diende Malta opnieuw als het pittoreske decor voor een groot Hollywood-project: "Jurassic World: Dominion". Verschillende locaties op Malta transformeerden in prehistorische landschappen voor deze dinosaurusepos.

De schilderachtige Floriana Lines, met zijn imposante bastions en oude muren, werd omgetoverd tot een drukke marktscène waar dinosaurussen en mensen interactie hadden.

Ook de historische stad Vittoriosa, met zijn nauwe straatjes en authentieke Maltese architectuur, bood de perfecte achtergrond voor spannende achtervolgingen.

Als bezoeker verken je deze unieke locaties en baan je je een weg door de fictieve wereld van "Jurassic World" terwijl je geniet van de echte schoonheid van Malta’s rijke geschiedenis en cultuur.

Malta's rol in de filmindustrie is indrukwekkend en divers. Van epische historische drama's tot fantasierijke televisieseries, de eilanden bieden een scala aan locaties die elke filmfan zal waarderen. Voor de reizigers onder ons die een liefde voor film combineren met de lust om te ontdekken, biedt Malta een unieke kans om door de voetstappen van beroemde acteurs en actrices te lopen. Boek je reis naar Malta en ervaar zelf de magie van deze filmische bestemming!

Alle vakanties naar Malta

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. filmlocaties malta
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.