Header afbeelding

Waarom je geen selfie mag nemen met welpjes!

Waarom je geen selfie mag nemen met welpjes

Ieder jaar reizen duizenden toeristen naar Zuid-Afrika om dit prachtige land te ontdekken. Een van de hoogtepunten is het zien van de iconische leeuw. Om die reden bieden heel veel toeristische plaatsen de mogelijkheid aan om welpjes te knuffelen of om te wandelen met leeuwen. Wat veel mensen niet weten is de gruwelijke industrie die hierachter schuilt.

welpjes

Canned lion hunting

Canned hunting kan letterlijk vertaald worden als ingeblikt jagen.  De jacht wordt op zo’n manier uitgevoerd dat de leeuw geen schijn van kans heeft om te overleven. In de meeste gevallen wordt er achteraf geposeerd met de leeuw als ‘trofee’. Er zijn ongeveer 8000 leeuwen in gevangenschap die gefokt worden voor deze industrie. Dit is nog steeds legaal in Zuid-Afrika.

Als we 50 jaar teruggaan in het verleden leefden er ongeveer 200,000 leeuwen in de Afrikaanse Savanne. Ondertussen zijn dit er nog slechts 20,000 waarvan minder dan 3000 in Zuid-Afrika. Deze sterke daling heeft te maken met stroperij, mens-dier conflict, verlies van habitat en de trofeeënjacht. Hoewel de trofeeënjacht gedaald is vanwege een ban van de luchtvaartmaatschappijen, is er een toenemende vraag vanuit Azië naar leeuwenbotten. Deze worden namelijk verwerkt in de traditionele farmacie wat de leeuw nog kwetsbaarder maakt. [adsense] 

Welpjes

Knuffelfarms

Helaas houden toeristen deze industrie in stand door “knuffelfarms” te bezoeken. Deze farms bieden toeristen de kans om te interageren met welpjes. Je kan bijvoorbeeld met ze op de foto of als vrijwilliger voor hen zorgen. Het feit dat toeristen in nauw contact kunnen staan met zulke jonge dieren is een enorme trekpleister wat vervolgens enorm veel geld oplevert. Wat velen niet weten, is dat zodra deze welpjes ouder zijn ze bestemd zijn voor de kogel. Knuffelfarms houden niet enkel dit gruwelijk dierenleed in stand, er worden ook mensenrechten geschonken. Leeuwen dragen ziektes die gemakkelijk overgedragen kunnen worden aan mensen.

Eenmaal de leeuwen niet meer knuffelbaar zijn of te gevaarlijk om mee te wandelen, worden ze teruggestuurd naar de canned hunting farm. Doordat deze leeuwen mensen gewoon zijn, zijn ze gemakkelijk benaderbaar en bijgevolg ook gemakkelijk te doden.

Welpjes

Wat kan jij doen?

Ik snap volledig dat de verleiding groot is om met welpjes te knuffelen of om met leeuwen te wandelen, maar onthoud dat je op die manier bijdraagt aan deze industrie. Wij zijn de hoop van deze dieren. Als wij zulke plaatsen niet meer bezoeken, zullen er automatisch minder dieren gefokt worden.

Plan je een reis naar Zuid-Afrika? Wil je graag leeuwen zien? Bezoek een van de nationale parken of één van de ethische plaatsen zoals Drakenberg Lion park en Lionsrock. 

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de volgende websites:

www.ten-daji.com

www.knuffelfarms.nl

www.cannedlion.org

www.bloodlions.org

[adsense]

  1. Home
  2. blog
  3. geen selfie met welpjes
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.