Header afbeelding

Healthy food hotspots op Ibiza

Deze restaurantjes moet je bezoeken!

Healthy food is een ware hype. Veel mensen vinden het belangrijk om tijdens hun vakantie verantwoord te blijven eten. Op Ibiza vind je genoeg van deze hotspots. Of je nu in het rustige noorden of het feestgedruis van Playa d’en Bossa bent, er is altijd wel een gezonde maaltijd te vinden. Hieronder delen wij de lekkerste en leukste tentjes met je! Tip: ga je op vakantie in het hoogseizoen? Dan kun je het beste een paar dagen van te voren al reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Passion Café

Deze healthy food hotspot vind je op meerdere locaties. Passion Café bestaat al ruim 10 jaar en ze serveren sapjes, groene smoothies, ontbijtjes, taarten, muffins, goed gevulde salades, verschillende soorten (vegetarische) burgers, sandwiches, pasta’s, wraps en nog veel meer. Er is een uitgebreide kaart en alles wordt zelf gemaakt. Het maken van een keuze tussen al dat lekkere eten wordt je zo zekker niet gemakkelijk gemaakt. Het restaurant is geschikt voor vegetariërs, veganisten en ook met glutenallergie wordt rekening gehouden.

Jockey Club Ibiza

De Jockey Club Ibiza vind je op het strand van Salinas. Wat staat er op het menu? Verschillende ontbijtjes, zoals yoghurt, croissants, belegde broodjes en sappen. Als lunch en diner vind je er verschillende vis- en vleesgerechten, salades, broodsoorten en nog veel meer. De gerechten zien er allemaal super kleurrijk, feestelijk en lekker uit. Dat wordt smullen!

La Paloma

A place to eat, to talk and to feel love. La Paloma is een super romantisch openlucht restaurant met allemaal kleine gekleurde tafeltjes, lampionnen, kaarsjes en een heerlijke Ibiza vibe. In de tuin zijn allemaal kleine knusse hoekjes gecreëerd. Er hangt een relaxte sfeer van slippertjes en zomerjurkjes, deze kun je ook bij het restaurant aanschaffen in het kleine winkeltje. Alles klopt hier gewoon. Bij La Paloma kun je biologisch en gezond eten, het restaurant staat bekend om hun hummus, ook de goedgevulde salades zijn erg lekker en voor de vlees liefhebber staat er een hamburger op het menu. Kom je in de periode van mei tot en met oktober, maak dan zeker een reservering.

Giri Café

The Giri Café is een verstopt pareltje, waar veel locals komen eten. Als je de voorkant van het restaurantje ziet, verwacht je niet wat voor een prachtig restaurant er achter de grote deuren schuilt. Het restaurant heeft een oosters sfeertje en al het interieur wordt ook in oosterse landen ingekocht. Bij The Giri kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. De kaart is uitgebreid en je vindt gerechten voor ieder wat wils. Heb je zin in cocktails? Dan is The Giri leuk om een avondje te borrelen. 

Aubergine

Je vindt Aubergine tussen de citroenbomen, ergens op een stukje platteland van Ibiza. Onder de rieten overkapping staan mintgroene stoeltjes, de kleuren binnen Aubergine zijn vrolijk, puur en rustgevend. Aubergine Ibiza serveert alleen organic food, food dat naar meer smaakt. Alles wat hier op tafel wordt gezet komt van het land. De kaart wisselt elke dag, aangezien ze moeten inspelen op het aanbod van het land. De kaart is heel gevarieerd; yoghurt, brood, salades, vleesgerechten, eiergerechten en desserts. Na het eten nog even naar het winkeltje, in dit winkeltje kun je bijvoorbeeld quinoa en andere etenswaren kopen. Ook vind je er heerlijk ruikende zeep. Ook alles wat in het winkeltje wordt verkocht is organic.

Bondi Ibiza

Bondi Ibiza vind je bij Port de Sant Antoni en is gespecialiseerd in gezond, vers en natuurlijk eten. Het restaurant opent vroeg in de ochtend, zodat je er terecht kunt voor een uitgebreid ontbijt. De rest van het menu wordt geserveerd van 13.00 tot laat in de avond. Bondi heeft sappen, broodjes, sandwiches, salades, burgers, toetjes en zelfs tapas! Heb je een gluten- of melk allergie? Ook dan kun je hier terecht, Bondi heeft opties genoeg.

  1. Home
  2. blog
  3. healthy food hotspots op ibiza
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.