Header afbeelding

Thailand

How to prepare?

Al van jongs af aan hield ik van reizen! Voordat ik naar Zuidoost-Azië ging had ik al heel veel reizen gemaakt door Europa. Toen ik klein was had ik namelijk al het reisvirus te pakken. Met het gezin gingen we er meerdere malen per jaar op uit. Italië is mijn favoriete land in Europa. Een aantal jaren geleden is de FlixBus opgericht en begon ik gebruik te maken van hun diensten. Vervolgens heb ik zomaar een keer een mailtje verstuurd naar internationale busmaatschappij FlixBus...Plots werd ik blogger voor hen! Nadat ik een groot gedeelte van Europa had gezien wilde ik meer van de wereld zien. Ik ga heel eerlijk zijn, in eerste instantie was ik geïnteresseerd om Zuid-Amerika te ontdekken. Maar ik zou met mijn zus reizen en als twee dames...al gauw ging ik mij meer verdiepen in Azië en ik kwam prachtige kiekjes tegen, dus ik dacht prima laten we maar een aantal maanden naar Azië gaan!

Voorbereidingen


Voordat ik naar Azië ging had ik een aantal afleveringen gekeken van 'opgelicht in het buitenland'. Je hoort allemaal verhalen en wilt alles zo goed mogelijk aanpakken. 
Verder heb ik contact opgenomen met de GGD en gevraagd welke inentingen ik nodig had. De benodigde inentingen heb ik gekregen en daarna ben ik op reis gegaan! Dit is erg belangrijk, omdat sommige ziekenhuizen in Azië minder goed zijn dan in Nederland. 
Tip: zorg ervoor dat je een goede zorg- en reisverzekering hebt, voordat je op reis gaat.

inentingen regelen bangkok thailand


Van internet had ik een checklist geplukt en vervolgens ging ik de checklist met benodigdheden afstrepen.  Ik ben normaal gesproken echt een planner, maar iedereen zei tegen mij niks plannen. Ik heb dan ook naar het advies geluisterd :).  Heel veel vrienden vonden het gaaf dat ik een aantal maanden lekker op de bonnefooi zou gaan backpacken. Helaas heb ik ook minder fijne reacties gehad. Sommige zeiden: oh is het niet gevaarlijk? Je wordt dan wel bang gemaakt. Scheelt dat ik niet snel bang te krijgen ben :).  Qua voorbereidingen heb ik dus niet heel veel gedaan. Ik heb me wel ingelezen over de cultuur en bepaalde regels. Wist je dat je bijvoorbeeld dat je als vrouw zijnde geen monniken mag aanraken?

Tip: op Facebook heb je verschillende groepen waar veel andere reizigers op zitten. Een voorbeeld van een leuke Facebookgroep is Azië backpackers. Ik heb hier destijds veel aan gehad. Ook is het handig om de App Grabb te downloaden. Via de App Grabb kun je een taxi (motor of auto) bestellen. Van te voren staat de prijs aangegeven, dus dan weet je zeker dat je niet te veel betaald. Als je zelf kunt bepalen hoelang je weggaat raad ik het aan om een enkeltje te boeken. Ik had ook een enkeltje gekocht en ben langer gebleven dan eigenlijk de bedoeling was.

Bangkok

Bangkok thailand.

Ik wist van te voren al dat Thailand geweldig zou zijn. Het was dan ook één maand lang ultiem genieten. Vanuit Amsterdam vloog ik met Etihad airways naar de hoofdstad, Bangkok. Je krijgt gratis een visum voor 30 dagen! Eenmaal aangekomen op het vliegveld ging ik meteen naar de kelder om bij Superrich wisselkantoor mijn euro's om te wisselen in de Thaise Baht. Het feest kon beginnen! Meteen stapten mijn zus en ik de taxi in om vervolgens naar Khao San Road te gaan. Khao San Road is dé plek waar je moet zijn als je in Bangkok bent. Je komt hier de gekste dingen tegen. Je kunt allemaal rare beestjes eten. Ik heb het overgeslagen, maar voor de echte waaghals een must! Thailand heeft verrukkelijke streetfood. Zo was ik fan van de Pad Thai, mango sticky rice, bananenpannenkoekjes de springrolls en de smoothies! De eerste paar dagen hadden wij last van een jetlag! Logisch ook, want je bevindt je in een compleet ander land met een andere tijdszone. De eerste paar dagen hebben wij dan ook rustig aan gedaan en veel tempels bezocht.

 

Kanchanaburi

Heb je ooit gehoord van de Erawan watervallen? Als het antwoord nee is en je bent van plan om Thailand te bezoeken dan raad ik je aan om de Erawan watervallen op je lijstje te zetten. Tijdens mijn reis door Thailand zijn de Erawan watervallen een highlight geweest. Waarom? De watervallen hebben zeven levels en je beklimt ze allemaal zelf. Het hangt af van je conditie hoelang je erover doet. De eerste drie levels zijn goed te doen. Maar level vier, vijf en zes is best pittig! Toen ik level zeven had bereikt was ik echt blij. Ik vond het namelijk nog best een klus om de top te bereiken. En... je moet ook nog weer terug! Onderweg kom je ook apen tegen! Let hier goed voor op en zorg ervoor dat je alles hebt opgeborgen in je tas.

Tip: neem een drybag mee! Tijdens het beklimmen van de watervallen kun je nat worden en dan is het zonde als je camera later niet meer te gebruiken is.  Alles bij elkaar waren we een hele dag kwijt aan de watervallen, maar het was het allemaal waard. Kanchanaburi zelf is een leuke stad om in te verblijven. De stad is namelijk nog niet echt ontdekt door toeristen. Het is er ook goedkoper dan in Bangkok!

Erawan watervallen Kanchanaburi thailand
Erawan watervallen.

Chiang Mai

Nadat we de watervallen in Kanchanaburi hadden gezien, zijn we vertrokken naar Chiang Mai. We vertrokken met een VIP bus. Deze bus raad ik zeker aan. In de VIP bus werden we verwend met ruime comfort en hapjes en drankjes. Heel veel toeristen zeiden dat er een chille vibe was in Chiang Mai. Wij verbleven in Iris hostel (aanrader). Je kon er gratis drinkwater tappen en kreeg elke ochtend vers fruit. Daarnaast waren de kamers ruim, was het personeel heel vriendelijk en hielpen ze ons bij het boeken van excursies.
Het hostel was centraal gelegen. In Chiang Mai is er een gezellige nightmarket! 
In de avond kun je lekker terrasjes pakken en velen gaan naar Zoë in Yellow en Spice. 
In Thailand heb je veel tempels! De Doi Suthep is een belangrijke en mooie tempel in Chiang Mai die je niet mag missen. Houd er rekening mee dat je je in tempels moet bedekken. 
Dus neem altijd voor de zekerheid een sjaal mee!

Tip: de meeste toeristen vervolgen hun weg naar Pai nadat ze Chiang Mai hebben bezocht. Zelf heb ik Pai niet bezocht, maar ik heb gehoord dat er echt een chille vibe hangt.

Eilandhoppen in Thailand

Thailand heeft heel veel eilanden en daarom was het voor ons keuzes maken. Als ik alle eilanden van Thailand wil zien, dan mag ik er zeker wel een jaar voor uittrekken.
Als je naar de plaatjes op Google kijkt zie je dat de eilanden er allemaal prachtig uit zien. Maar waar ga je naar toe? Wij hebben besloten om te gaan vliegen naar Krabi. Toen we in Krabi waren kwamen we er achter dat er in de buurt van Ao Nang meer te doen was.
Bij Krabi heb je een gave Tiger cave en een gezellige nightmarket. Na één dag in Krabi te hebben doorgebracht zijn we vertrokken naar het drukkere Ao Nang. Als je mij vraagt hoe ik Ao Nang in één woord zou omschrijven is het antwoord 'gezellig'. Vanuit Ao Nang kun je verschillende uitstapjes maken. Wij zijn geweest naar Railay Beach. Helaas voelde ik mij op dat moment niet heel goed, omdat ik een voedselvergiftiging had. Daardoor kon ik niet optimaal genieten van Railay Beach.

Phi Phi island

Vanuit Ao Nang kun je ook naar het wereldberoemde Phi Phi eiland. Dat eiland is beroemd geworden door de film 'the Beach' waar Leonardo Di Caprio de hoofdrol had.
Phi Phi staat bekend als een feesteiland! Wij verbleven in een appartement genaamd Film House. Dit appartement had ruime kamers en als we onze kamer uitstapten waren we al op het strand! Daarnaast kon je ook gratis waterflesjes pakken! En geloof me, in de hitte moet je veel drinken dus dat was ideaal. In Phi Phi wordt er gefeest op het strand! Laat de flipflops maar staan, want het zand is hartstikke fijn. Do I need to say more? Pak je feestmuts en feest er op los.

Koh Lanta

Na Phi Phi eiland kozen we ervoor om naar Koh Lanta te gaan. Koh Lanta is een stuk groter dan Phi Phi eiland. Wil je bijkomen en even helemaal niks doen dan is dit eiland zeer geschikt voor je. Ik vond Koh Lanta zelf iets te rustig en ben dan ook na twee dagen vertrokken naar het drukke Phuket.

Phuket

Phuket was het laatste eiland dat we hadden bezocht in Thailand. Mijn eerste reactie was dat Phuket super groot is! Omdat het zo groot is zaten wij er een volle week. 
Khao San Road in Bangkok is vergeleken met Bangla Road in niks! De Bangla Road in Phuket wordt ook wel de walkingstreet genoemd. Het is er één grote gekkenhuis. You love it or you hate it. Ik vond het in ieder geval spectaculair.Zoiets kom je niet snel ergens anders tegen. Illuzion is een gave club midden op de Bangla Road. Entree is gratis! 
Tip: Big Buddha is een must see. Huur een disco tuk tuk. Het duurt namelijk ongeveer 30 tot 40 minuten om bij de Big Buddga te komen en dan wil je je natuurlijk onderweg wel vermaken. Phuket is wel echt vele malen duurder dan de rest van Thailand! 
Vooral met het eten. Het is vergeleken met Nederland alsnog goedkoop hoor. 
Maar als je eenmaal de prijzen bent gewend om voor een Pad Thai 70 Baht te betalen, dan schrik je wel even dat het in Phuket 150 Baht is.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. how to prepare
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.