Header afbeelding

Koh Phayam en Koh Chang

Twee onbekende bounty eilanden in Thailand

Thailand is een van de populairste landen van Zuid-Oost Azie! Het land trekt elk jaar enorm veel toeristen en backpackers, dit zorgt ervoor dat Bangkok, Chiang Mai en de eilanden Koh Phanga, Koh Samui en het schiereiland Phuket enorm drukbezocht zijn. Met alle voor- en nadelen hiervan.

Maar gelukkig zijn er in Thailand ook nog steeds onontdekte pareltjes. Eilanden waar er niet zo veel toerisme is! Dit betekent niet automatisch dat de eilanden minder mooi zijn. Integendeel, doordat er weinig toerisme is laat de schoonheid zich veel beter zien. En ander voordeel is dat de prijzen hier nog lager zijn, de bevolking nog net wat vriendelijker, en de bounty stranden helemaal voor jezelf. Mijn vriendin en ik zijn in maart 2019 naar deze 2 eilanden geweest.

We vlogen met Swiss Air van Amsterdam naar Phuket. Phuket is het ideale startpunt om naar Koh Payam en Koh Chang te gaan. Swiss Air is een van de weinige airlines die naar Phuket vliegen zonder dat je naar Bangkok hoeft te gaan. Vanuit Phuket neem je eenvoudig een taxi of bus naar Ranong vanwaar je met de ferry naar deze twee eilanden kan gaan.

Koh Phayam

Dit eiland kenmerkt zich door mooie, maar nog rustige, resorts, prachtige langgerekte stranden en een heel relaxte vibe! De toeristen die hier komen zijn veelal backpackers op zoek naar een rustige plek. Het is hier ideaal om een scootertje te huren en lekker te gaan touren over het eiland. Je vindt op verschillende plekken afslagen naar verlaten strandjes en kleine eettentjes. Wij verbleven op Himmapan Resort. Een unieke accommodatie met luxe omgebouwde containers. Heel gaaf! En met ons scootertje waren we binnen 5 minuten aan het strand! 

Himmanan Resort Koh Phayam
De omgebouwde container van het Himmapan Resort in Koh Phayam
  
Koh Phayam baai
Koh Phayam baai
 
Koh Phayam strand
Koh Phayam strand
  
Zonsondergang Koh Phayam
Zonsondergang Koh Phayam

TIP: er zijn wel (enkele) pinautomaten in Koh Phayam (er is er sowieso een bij de pier waar je aankomt), maar niet in Koh Chang. Pin dus geld voordat je de ferry neemt naar Koh Chang.

Duiken in Koh Phayam

Vanaf Koh Phayam hebben we een duiktrip gemaakt naar Richelieu rock, wat misschien we de beste dive-spot van Thailand is. Het staat sowieso in de top-3 spots! Het is niet per se dichtbij Koh Phayam, want we waren met de speedboot nog 2 uur onderweg. Richelieu Rock is een rots in de zee waar je helemaal omheen kan duiken. Er is hier zoveel leven en het zicht zo helder dat het lijkt alsof je in een aquarium aan het duiken bent. 

  
  
Nudie Branch Koh Phayam

Koh Chang 

Hierna bezochten we Koh Chang, eenvoudig te bereiken met de ferry dienst die tussen Koh Chang en Koh Phayam vaart. Niet te verwarren met zijn gelijknamige grote broer in Oost-Thailand dichtbij de grens met Cambodja. Koh Chang heeft veel minder accommodaties, veel minder restaurantjes en geen gemotoriseerd verkeer behalve wat scooters. Veel van de accommodaties werken met generatoren waardoor je niet de hele dag elektriciteit hebt, en ‘s avonds gaat de generator uit. Toen wij een heerlijke bananenshake bestelden werd de generator speciaal aangezet. We kunnen van harte aanbevelen om te logeren bij Rattana Bungalow. De eenvoudige bungalows liggen op een heuvel waardoor je over de zee uitkijkt, een prachtig gezicht! Je verblijft daar al voor €10 per nacht! De eigenaren Ped en San zijn super vriendelijk en doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Zo mag je de kano lenen, maakt San de lekkerste gerechten en is Ped geregeld te zien aan het werk in de tuin. Waanzinnig hoe veel verschillende gerechten San weet te maken met de beperkte middelen die er zijn!

Het heerlijke eten wat San klaarmaakt. Hier eten we morning glory, Tom Yam soep en gefrituurde garnalen. Met een Chang uiteraard!

Er is geen Wifi in dit resort, maar dit hebben wij juist als super relaxt ervaren. Even geen contact met het thuisfront, en geen afleiding van het nieuws of de mensen thuis. Echt helemaal in het moment leven lukt hier perfect. Met een boek in je hand in de hangmat kijkend over de oceaan hebben we onze iPhone ook echt niet gemist. Dit is echt de ideale plek om even goed tot rust te komen. Ook gaaf is dat je hier, gewoon bij het resort zelf, de beroemde neushoornvogel (Hornbill) kan tegenkomen. 

Een van de mooiste momenten beleefden wij toen we vanuit onze hangmat in onze bungalow een aapje zagen stoeien om een noot te kraken. Het deed ons nogal denken aan Scrat van Ice Age die er alles voor over heeft om de noot te kraken, maar het niet voor elkaar kreeg. Hij was inmiddels al een uur bezig om de noot te kraken op de rotsen op de branding. Na een uur, nadat het vloed was geworden, zat hij ongemerkt op een eilandje met alleen maar water om hem heen. Na zorgvuldig afwegen zagen we hem de sprong maken naar het veilige droge. 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. koh chang uitzicht vanaf rattana resort
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.