Header afbeelding

De leukste bezienswaardigheden van Malta

Deze hoogtepunten moet je ooit gezien hebben!

Verrassend, historisch, uniek, georganiseerd en divers... Malta is het allemaal! Maar waar moet je nou écht naartoe tijdens je zonvakantie in Malta? Malta biedt ontzettend veel leuke bezienswaardigheden: van leuke steden tot de mooiste plekken met helderblauw water. Wij hebben de gaafste bezienswaardigheden van Malta voor je op een rijtje gezet! Zo weet jij precies wat je allemaal kunt doen als je naar Malta gaat én wat je dus zeker niet mag missen. 

1. Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta, is een prachtige stad met veel uitzichtpunten, talloze kerken en kathedralen en de indrukwekkende Sint John's Co-Kathedraal. De Sint John's Co-Kathedraal is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Malta. Verder vind je in Valletta het Nationaal Museum voor Schone Kunsten met bijzondere kunstcollecties. Vanaf de tuinen van Barrakka heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt hier heel mooi wandelen en relaxen. Loop of fiets door de schattige straatjes van Valletta en bezoek alle hoogtepunten van deze prachtige stad, die zelfs een plekje heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst.   

Top 10 to do in Malta

2. Blue Lagoon bij Comino

De Blue Lagoon van Malta ligt naast het eiland Comino. De Blue Lagoon is een bijzonder, natuurlijk fenomeen met een parelwit strand en kristalhelder water. Waarschijnlijk heb je nog nooit zulk helder water gezien, het is hier blauwer dan blauw! De Blue Lagoon is daarom ook de perfecte plek voor zwemliefhebbers en snorkelaars. Comino is het eiland met de minste inwoners van Malta, maar trekt jaarlijks toch ontzettend veel toeristen aan. Door de indrukwekkende natuur, vele vogelsoorten en de geweldige hotspots als de Blue Lagoon en de Crystal Lagoon wil je hier écht naartoe tijdens je vakantie in Malta. 

Top 10 leukste bezienswaardigheden Malta

3. Mdina

Mdina, oftewel 'de stille stad', is de oude hoofdstad van Malta en is volledig ommuurd. De stad telt ontzettend veel gebouwen uit de Middeleeuwen. Je kunt deze bijzondere stad al vanaf een afstandje zien liggen door de hoge ligging van zo'n 220 meter! In Mdina ervaar je een tijdloze sfeer en kun je vele culturele en religieuze wonderen bekijken. Neem je fotocamera mee en schiet de mooiste plaatjes terwijl je door de smalle straatjes van Mdina wandelt. Ga vervolgens door naar de nabijgelegen stad Rabat, waar je het authentieke Malta beleeft!

Top 10 leukste bezienswaardigheden Malta

4. Gozo

Het eiland Gozo wordt ook wel het zusje van Malta genoemd en is hoe dan ook een bezoekje waard! Gozo ligt ten noorden van het hoofeiland Malta en telt ruim 30.000 inwoners. Ga naar Gozo voor de rust, de pittoreske dorpjes met leuke hotspots en de prachtige natuur. Je kunt het eiland gemakkelijk met de ferry bereiken die vanuit de haven van Ċirkewwa naar de haven van Mġarr op Gozo vaart in slechts 20 minuten. Victoria is de hoofdstad van Gozo en biedt verschillende musea en andere mooie plekken om te bewonderen. Natuur-, duik- en snorkelliefhebbers zullen het geweldig vinden op Gozo dankzij de vele natuurwonderen, zoals de Inland Sea en de schitterende baai van Xlendi.

Top 10 leukste bezienswaardigheden Malta

5. De Megalithische tempels

Malta is dé plek voor mensen die van historie houden, je vindt hier namelijk genoeg historische monumenten! De Megalithische tempels hebben een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn ontzettend populair bij toeristen. Je vindt op de eilanden Malta en Gozo verschillende Megalithische tempels. Zo vind je op Gozo de Megalithische tempels van Ġgantija, die je zeker moet bezoeken als je naar Gozo gaat! Op het eiland Malta staan onder andere de tempels van Ħagar Qim en Mnajdra. Het is heel indrukwekkend om deze bijzondere tempels te bezoeken! 

Top 10 leukste bezienswaardigheden Malta

6. De Dingli kliffen

De Dingli kliffen zijn te vinden bij het plaatsje Dingli in het zuidwesten van Malta. De 12 kilometer lange, schilderachtige kliffen bieden een fenomenaal uitzicht op de azuurblauwe zee. De kliffen liggen ruim 250 meter boven de zeespiegel en daarmee is het het hoogste punt van het eiland. Geniet hier ‘s avonds van de meest betoverende zonsondergangen. Een wandeling over de Dingli kliffen is zeker de moeite waard! 

7. Mooiste stranden van Malta

Malta beschikt over prachtige stranden en bijzondere plekken om te zwemmen, duiken en snorkelen. Zo staat Ramla Bay bekend als het beste strand van Gozo. Het is één van de weinige zandstranden die je in Malta kunt vinden en dat maakt het een populair strand bij veel toeristen. Bezoek ook de Tal-Mixta grot, dit lijkt op een groot, natuurlijk raam waar je een adembenemend uitzicht hebt op Ramla Bay. Verder behoren Golden Bay, Paradise Bay, Mellieha Bay en Ghajn Tufieha Bay tot de mooiste stranden van Malta. Blue Grotto en Blue Hole zijn échte pareltjes voor duikliefhebbers. Duikers van over de hele wereld komen naar deze bijzondere plekken om te duiken! 

Leukste bezienswaardigheden van Malta

8. Marsaxlokk

Marsaxlokk is een authentiek vissersdorpje in het zuiden van het eiland Malta en behoort tot de meest iconische plekken van Malta. De kleurrijke bootjes zorgen voor een gekleurde haven en dat levert schitterende plaatjes op. Bezoek op zondag de markt in Marsaxlokk, deze markt behoort tot de populairste markt van Malta. Verder vind je hier ook veel visrestaurants waar je de lekkerste, verse vis kunt proeven.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. leukste bezienswaardigheden malta
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.