Header afbeelding

Leukste musea Berlijn

Van historie tot kunst, check de leukste musea!

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฝ‍๐Ÿ’ป Geschreven door Esmée

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is lekker dichtbij en zit vol met leuke musea. Of je nu een echte liefhebber bent van kunst of juist meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Duitsland. Voor iedereen is er wel een leuk museum.

Ook tijdens je gezinsvakantie kun je een fantastisch museum bezoeken, er zijn genoeg interactieve musea voor kinderen! Vertrek voor een weekendje weg naar Berlijn en laat je verwonderen door de stad en de leuke bezienswaardigheden. Tijd om je koffers te pakken en naar Berlijn te vertrekken!

Vind de leukste hotels in Berlijn hier!

Museuminsel (Museum island) 

Dit is echt een walhalla voor museumliefhebbers. Gelegen op het Spree-eiland liggen vijf bekende musea bij elkaar.

Je vindt er de Alte Nationalgalerie over kunst uit de negentiende eeuw, het Altes Museum over archeologie, het Bode-Museum met beeldhouwwerken, het Neues Museum met veel oude Egyptische kunst en het Pergamonmuseum met archeologische kunst. 

Op dit eiland kom je ogen te kort, er is zoveel moois te zien! Je bent hier wel een tijdje zoet tijdens je stedentrip. Elk museum is uniek en heeft een variërende collectie. Als je van cultuur en musea houdt, mag je dit eiland absoluut niet overslaan. Wat een must see!

Museuminsel Berlijn

Museuminsel Berlijn

Topografie des Terrors  

Dit indrukwekkende museum is voor iedereen die wil leren over de minder leuke kant van de Duitse geschiedenis. De Tweede Wereldoorlog is een periode die niet vergeten mag worden. Met documenten en foto’s vertelt het museum het verhaal uit die tijd.

Naast het museum is ook nog een stukje van de Berlijnse muur te zien. Het Topografie des Terrors museum is misschien niet het leukste museum in Berlijn, maar wel het meest leerzame. Daarom behoort dit museum ook zeker op het lijstje.

Little Big City Berlin

Dit museum is leuk voor jong en oud! Little Big City Berlin is een interactief miniatuur museum dat je meeneemt in een reis door de tijd. Ontdek Berlijn van vroeger tot nu door middel van 3D-miniaturen en leuke tentoonstellingen. Deze unieke ervaring wil je niet missen! Ontdek Berlijn op een hele andere manier en waan je in de wereld van miniatuur. 

Bekijk tickets naar Little Big City Berlin

DDR Museum

Het DDR Museum in Berlijn is een interactief museum dat een levendig beeld schetst van hoe het leven er in Oost-Duitsland tijdens de Koude Oorlog uitzag.

Dit museum laat je een duik nemen in het dagelijks leven van een bijzonder tijdperk. Van een typisch DDR-appartement tot vintage Trabant-auto's, er is van alles te zien en je mag ook van alles aanraken en uitproberen! Hoe leuk is dat! 

Check tickets voor het DDR Museum

Berlijn skyline

Skyline Berlijn

Museum für Naturkunde

Bezoek het Museum für Naturkunde wanneer je alles te weten wilt komen over fossielen, de oerknal, dinosaurusskeletten, het zonnestelsel en meer! Dit museum huist meer dan 30 miljoen objecten (!) Leer van alles over de aarde en laat je verwonderen door alle objecten die je in het museum kunt bekijken. Hier kun je uren ronddwalen zonder je te vervelen! 

Vind hier tickets voor Museum für Naturkunde

C/O Berlin

Ook wanneer je van fotografie houdt, zit je in Berlijn goed! Er zijn meerdere musea over fotografie te vinden waaronder het C/O Berlin. Dit museum, gevestigd in het Amerikahaus, biedt meerdere exposities tegelijk die geregeld wisselen.

Van bekende fotografen tot nieuwkomers, er is een wijde variatie aan fotografie. Duik in de wereld van fotografie en geniet van de mooiste exposities! 

Check hier tickets voor C/O Berlin

Berlijn Branderburger Tor

Brandenburger Tor Berlijn

Hotels @ Berlijn

Wanneer je voor je weekendje weg in Duitsland bent, wil je natuurlijk in een fijn en centraal gelegen hotel verblijven in Berlijn zodat je gemakkelijk alle leuke musea kunt ontdekken. Hier staan enkele tips voor fijne hotels in Berlijn. 

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof ****

Dit moderne hotel is gelegen in de bekende wijk Mitte waar je ook de Brandenburger Tor en de Rijksdag kan vinden. Je zit dus echt midden in het centrum! Het hotel heeft een moderne inrichting. Na een dagje musea bezoeken, kun je een drankje drinken aan de bar of een hapje eten in het restaurant. 

RIU Plaza Berlin ****

Dit luxe hotel is een fijne uitvalsbasis voor je stedentrip naar Berlijn. Geniet van de fitnessfaciliteiten, ga een hapje eten in het à-la-carterestaurant en verblijf in een prachtige hotelkamer. Tijd om Berlijn te verkennen! 

Hotel Eurostars Berlin *****

Een 5* hotel is genieten! Gelegen in het hart van de wijk Mitte vind je dit hotel. Stijlvol ingerichte kamers, een binnenzwembad, fitness faciliteiten, restaurant & meer! Dit hotel heeft het allemaal. Bruisend Berlijn wacht op jouw komst! 

Rijksdag Berlijn

Rijksdag Berlijn

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. leukste musea berlijn
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.