Header afbeelding

Leukste waterparken

Ontdek de leukste waterparken ter wereld!

Zin in een spetterend avontuur? Ontdek de leukste waterparken ter wereld, waar je ultieme waterpret beleeft terwijl je alle glijbanen in het park uitprobeert. Wij hebben een top 10 leukste waterparken voor je opgesteld.  Pak je zwemspullen maar vast in, want deze waterparken wil je écht niet missen.

Bekijk hier leuke uitjes naar waterparken!

1. Aquaventure Waterpark, Dubai

Het grootste waterpark ter wereld staat natuurlijk bovenaan ons lijstje! Aquaventure Waterpark in Dubai is geweldig! Durf je het aan om van de ‘Leap of Faith’ af te gaan? Deze vrije val is wel 20 meter hoog! Ontdek de onderwaterwereld in de Ambassador lagoon en geniet van alle waterpret! 

Aquaventure the Palm Atlantis Dubai

Aquaventure Waterpark, Dubai

2. Siam Park, Tenerife

Dit waterpark gelegen aan de Costa Adeje op Tenerife is het grootste waterpark van Europa! Het park is ingericht in Thaise stijl. Het hoogtepunt van dit waterpark is de Tower of Power. Met een snelheid van 80 km/u raas je naar beneden door een aquarium vol haaien! Chillen doe je op Siam Beach of dobber rond in de Mai Thai River. Met weflycheap vind je altijd de beste deals naar Tenerife, dus Siam Park ligt binnen handbereik!

3. Waterbom,  Bali

Bali staat bekend om zijn adembenemende natuur, maar op het eiland is ook een super leuk waterpark te vinden. Dit tropische aquapark heeft veel glijbanen zoals de Climax, waar je in een razendsnelle capsule wordt gelanceerd. Daarnaast biedt het park heerlijke eetgelegenheden en ontspanningsmogelijkheden zoals de Fish Spa. Beleef een spetterende dag bij Waterbom!

4. Typhoon Lagoon Walt Disney World, Florida

Een trip naar Walt Disney World in Florida is niet compleet zonder een bezoek aan Typhoon Lagoon! Dit waterpark is geïnspireerd op een tropisch eiland en biedt fantastische waterattracties zoals de Crush 'n' Gusher. Ga surfen op de gigantische golven in het Surf Pool en relax op het zandstrand. Dat wordt een magische tijd in Walt Disney World.

5. Beach Park, Brazilië

Het grootste waterpark van Latijns-Amerika, Beach Park in Brazilië, mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. Trotseer de Insano, deze waterglijbaan is wel 41 meter hoog! Chill in het rustige kalme water van de Acqua Circo, perfect voor gezinnen met jonge kinderen of ontdek de skybox, een transparante capsule van 25 meter hoog . Boek je reis naar Brazilië met weflycheap en dompel je onder in de wereld van Beach Park.

Glijbanen waterpark

Glijbanen waterpark

6. Therme Erding, Duitsland

Dichter bij ons land vind je Therme Erding, gelegen in Duitsland. Dit waterpark zorgt sowieso voor spetterend plezier met een enorme hoeveelheid glijbanen, zwembaden en zelfs een golfslagbad! Dit waterparadijs biedt plezier voor jong en oud. Ontdek de virtual reality glijbanen of ontspan in de thermale baden en sauna's van het park. Maak een onvergetelijke tripje naar Therme Erding!

7. Yas Waterworld, Abu Dhabi 

In Abu Dhabi vind je Yas Waterworld, een spectaculair waterpark op het eiland Yas. Met meer dan 40 attracties, waaronder de wereldberoemde Dawwama, de grootste tornado-waterglijbaan ter wereld! Geniet van een adembenemend uitzicht op het park vanaf de Falcon's Falaj, een spannende achtbaan die over het water raast. Ervaar Yas Waterworld!

8. Aqualandia, Italië

Aqualandia, gelegen aan de Adriatische kust van Italië, is een fantastische bestemming voor liefhebbers van waterparken. Durf jij de Captain Spacemaker aan, een van de hoogste en snelste waterglijbanen van Europa? Of verken de Adventure Golf en Pirate Adventure Island voor een droog avontuur. In Aqualandia beleef je een onvergetelijke ervaring!

9. Raging Waters, Australië

Reis af naar het mooie Australië en bezoek Raging Waters. Dit enorme waterpark heeft meer dan 30 waterattracties, waaronder de H2GO Racers, waar je met je vrienden kunt racen op rubberen matten. Voor de adrenalinejunkies is er de 360 Rush, een duizelingwekkende glijbaan waarin je een vrije val maakt voordat je in een enorme trechter belandt. Beleef een dag vol waterpret in Raging Waters!

10. Rulantica, Duitsland

In Rulantica in Duitsland ervaar je een fantastische dag vol waterplezier. Dit waterpark is geïnspireerd op de Noordse mythologie en is het perfecte uitje voor het hele gezin. Van snelle glijbanen tot de ontspannende lazy river, er is voor ieder wat wils. Ontdek ook de avontuurlijke waterattracties in het overdekte gedeelte. Geniet van een spectaculaire dag in dit unieke waterpark!

Overview waterpark met toffe glijbanen

Overview Aquapark met toffe glijbanen

Bonus Tips voor een dagje waterpret! 

Wanneer je naar een van deze geweldige waterparken vertrekt, wil je natuurlijk een zorgeloos dagje vol plezier beleven. Daarom hebben wij een checklist voor je samengesteld. Deze dingen mag je absoluut niet vergeten! 

Zonnebrand

Terwijl je alle glijbanen uitprobeert en het water in en uit gaat is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Blijf vooral ook goed bijsmeren! Je wilt natuurlijk niet volledig verbrand zijn na een dagje vol pret. 

Zwemkleding & handdoek

Dit klinkt hartstikke logisch, maar voor je het weet sta je in het waterpark zonder handdoek of zwemkleding. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Vergeet deze spullen dus niet alvast klaar te leggen of als je slim bent trek je je zwemkleding alvast aan. Scheelt ook weer omkleden! 

Waterfles

Van een dagje vol actie en avontuur krijg je dorst. Je kunt waarschijnlijk gemakkelijk bij het waterpark ook drinken halen. Toch is het altijd handig om een fles water mee te nemen! Dat scheelt geld en je kunt wat drinken wanneer je wilt. Tip: probeer de waterfles wel uit de zon te houden of neem een koelbox mee. Warm water is lang niet zo lekker als koud water.

  1. Home
  2. blog
  3. leukste waterparken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.