Header afbeelding

Ibiza, daar kan je wel aan wennen!

Met Corendon naar Ibiza

We're going to Ibiza! 

Ibiza, iedereen heeft er wel een beeld bij. Jong, oud, als je er geweest bent maar ook als je er juist niet geweest bent. Het staat bekend als party eiland, als hippiegemeenschap en als getaway voor bekende Nederlanders. En het klopt, op dit eiland kun je dit inderdaad allemaal vinden. Maar wat ons betreft is het vooral een eiland waar je kan vinden wat jij zoekt. Wij werden uitgenodigd door Corendon om het Marble Stella Maris resort op Ibiza te bezoeken. Een uitnodiging waar we natuurlijk geen nee tegen konden zeggen.

Het is alsof het eiland zich aanpast aan de bezoeker, iedereen lijkt zich hier op zijn plek te voelen. Zelf zijn we hier een aantal jaren geleden geweest om de festival- en feestsfeer te proeven. Maar onze buurman is met zijn zoon van 11 geweest en ook zij hebben zich uitstekend vermaakt. Onze laatste trip was er eentje om het eiland en de natuur te verkennen, en ook dat stelde niet teleur.

De stranden van Ibiza

Ibiza kent veel verschillende baaien en stranden. Er is veel variatie voor een eiland. Zo zijn er grote stranden, kleine stranden, drukke stranden, bijna verlaten stranden (ja, zelfs in het hoogseizoen), makkelijk én moeilijk te bereiken stranden.

Kort gezegd zijn de stranden in het westen (vlak bij de Sant Antoni) en het oosten (vlakbij Ibiza-stad) het drukst. Ook de stranden in het zuiden zijn vrij druk. De stranden in het noorden vonden wij het mooist, met de mooiste en hoogste uitzichtpunten over zee. Nadeel is wel dat de rit tot wel een uur kan duren, bijvoorbeeld als je accommodatie in Sant Antoni ligt. Toch is dit zeker de moeite waard, omdat de tocht zelf, vooral als je de route door de binnenlanden neemt, een feestje op zich is.

De mooiste stranden van Ibiza

Er zijn zoveel stranden die de moeite waard zijn, dus beperk je zeker niet tot onze lijst. Maar de mooiste stranden die wij hebben gevonden zijn de volgende.

Cala de Sant Vicent

Cala de Sant Vicent is een prachtig uitgestrekt strand in een baai, omsloten door aan beide zijden hoge rotsen en bergen. Dit zorgt voor een rustige baai met het meest azuurblauwe water van het eiland. Ook zijn er meerdere goede restaurants te vinden, zoals The Boat House, dat geweldig aangekleed is. Ook is het een aanrader om de bergen in te rijden met je auto of scooter, waar je beloond zult worden met de mooiste uitzichten.

Benirras

Benirras is een mooi strand met veel locals (en ook veel toeristen overigens). De zonsondergang is hier fantastisch, en de beachclub Elements is de hele dag een heerlijke plek voor goede muziek, waanzinnige cocktails en lekker eten.

Ses ​Salina

Ses Salina is niet het mooiste strand, sterker nog, het is een van de mindere stranden. Maar, er is hier wel vaak live-muziek door DJ’s bij o.a. strandtent Sa Trinxa, en dat maakt veel goed. Op een goede dag wordt er vanaf de middag gedanst tot in de late avonduren.

Uit eten op Ibiza

Uit eten doe je zoals gezegd bij Elements. Ook kun je erg goed eten bij El Chiringuito. Dit is wel wat aan de prijzige kant. Als je uit eten gaat vergeet dan niet paella te bestellen en een sangria met perzik. Heerlijk!

Marble Stella Maris - perfecte uitvalsbasis

Zoek jij een goede uitvalsbasis om Ibiza te verkennen? Dan kunnen wij van harte Marble Stella Maris aanbevelen. De accommodatie is ruim, recentelijk gerenoveerd, op een ideale locatie en de all inclusive formule super compleet! Bovendien is een complete vakantie inclusief vlucht zeker weten goedkoper dan zelf los boeken.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. met corendon naar ibiza
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.