Header afbeelding

Amsterdam

Musea in onze eigen hoofdstad

Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Velen zijn er al eens geweest en jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar onze hoofdstad om Amsterdam te ontdekken. Tsja, geef nou eerlijk toe, waarom ook niet? In Amsterdam is er genoeg te doen voor iedereen. 
Voor mij voelt Amsterdam altijd weer als thuiskomen. Ook al kom ik uit het oosten (ja, ik heb een Twents accent) Amsterdam is my second home! Ik verveel mij nooit in deze stad. Houd je van cultuur? Dan zit je in Amsterdam goed! Ben je meer iemand die van shoppen houdt, ook dan is Amsterdam the place to be. En zelfs voor natuur hoef je maar een klein stukje met de trein, et voila...een stukje groen in de buurt van een grote stad.
In deze blog vertel ik wat je allemaal in Amsterdam kunt doen en geef ik je een aantal tips om je verblijf in Amsterdam nog leuker te maken!

Grachten van Amsterdam
Amsterdamse grachten.

Musea

Zei iemand museum? Als je van musea houdt dan zit je in Amsterdam goed! Kunst, cultuur en geschiedenis komen in de hoofdstad bijeen en voor ieder is er wat wils! Tip: ben je van plan om meerdere musea te bezoeken in Nederland? Schaf dan een museumkaart aan. 
Zelf heb ik een tijdje een museumjaarkaart gehad en daardoor had ik gratis toegang tot veel musea, waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh museum, het stedelijk museum en het Anne Frank huis. Je hebt met de museumjaarkaart toegang tot meer dan 400 musea! Oftewel genoeg keus. Een museumjaarkaart kost iets minder dan € 65. Voor kinderen en jongeren geldt er een lager tarief. Als je je bedenkt dat een gemiddeld bezoekje aan een museum je rond de € 20 kost, dan ben je met de museumkaart al snel voordelig uit. 

Anne Frank huis

Zelf vind ik het Anne Frank huis een aanrader. Iedereen heeft weleens van het trieste verhaal van Anne Frank gehoord. Op school moest ik haar boek 'het achterhuis' lezen. Haar boek heb ik vol interesse gelezen en voor mij als echte geschiedenisfanaat werd het tijd om een keer het huis van Anne Frank te bezoeken.
Ik heb het Anne Frank huis twee keer bezocht. De eerste keer was het super druk en ging ik er heel snel doorheen. Hierdoor neem je de informatie minder goed op. De tweede keer heb ik er echt de tijd voor genomen en was het ook minder druk. Goed om te weten is dat je de kaartjes via het internet kunt bemachtigen. Het is vaak druk bij het Anne Frank huis en ze werken met timeslots, dus be on time...wanneer je de tickets koopt. 
Het Anne Frank huis heeft ruime openingstijden. Ze zijn elke dag geopend van 9:00 uur tot en met 19:00 uur. Op zaterdag en zondag is het Anne Frank huis geopend tot 22:00 uur. Entree voor het Anne Frank huis is op het moment van schrijven € 10. Tip: één van mijn favoriete musea in Amsterdam is het Moco museum. Bij het Moco museum vind je moderne kunst en streetart. Toen ik er was, was er een tentoonstelling van de beroemde anonieme kunstenaar Banksy. De museumjaarkaart geldt helaas niet bij het Moco museum. Entree voor het museum bedraagt op het moment van schrijven € 11. Tip: soms kun je op diverse websites kortingen vinden voor musea!

Het Van Gogh museum

Het Van Gogh museum is speciaal gewijd aan natuurlijk niemand minder dan Vincent van Gogh. Deze kunstschilder is helaas op jonge leeftijd gestorven. Gelukkig heeft hij wel prachtige kunst gemaakt. Vroeger wist ik helemaal niet veel over Vincent van Gogh. Ik wist alleen dat hij zijn oor eraf had gesneden. Pas toen ik naar het museum ging kreeg ik een heel ander beeld van Vincent van Gogh. In het museum kun je een tijdlijn zien van het leven van de kunstschilder. Het was erg indrukwekkend. Wist je dat, toen Vincent van Gogh leefde er maar twee schilderijen van hem waren verkocht? Erg bizar als je ziet hoe populair hij nu is. Jaarlijks wordt het museum door mensen uit diverse landen bezocht. Je kunt in het museum ook paraplu's kopen van Vincent van Gogh en zelf t-shirts en andere souvenirs. Entree voor het museum bedraagt op het moment van schrijven € 19. Let op, kinderen onder de 18 zijn gratis. 
Ook de museumkaart is hier geldig. Tickets kunnen altijd online gereserveerd worden.

Amsterdamse Free walking tour

Heb je niet heel veel tijd te besteden in Amsterdam, maar wil je wel een impressie van deze wereldstad? Dan raad ik je een free walking tour aan. Een vriendin uit Chili kwam mij een keer opzoeken. Ik ging samen met haar Amsterdam verkennen. Wij hadden alleen niet heel veel tijd. Mijn Chileense vriendin was twee maanden aan het reizen door Europa dus elke cent was belangrijk. Gelukkig worden er in meerdere steden free walking tours georganiseerd. Met een gids ga je dan samen met andere toeristen op stap en verken je de stad. Aan het einde van de tour geef jij de gids wat jij de tour waard vond. Dat kan verschillen van helemaal niks tot aan € 20. Persoonlijk vind ik het niet kunnen als je helemaal niks geeft. De gids geeft je natuurlijk niet gratis de informatie en hij staat er wel. Er was een koppel dat helemaal niks gaf en ze gaven als reden dat ze kosten wilden besparen. Ik stond helemaal perplex. Gelukkig was er wel een andere toerist die een briefje van € 20 gaf dus dat compenseerde wel. De gidsen voor de free walking tours staan op bepaalde tijdstippen op de dam en zijn te herkennen aan een gekleurde paraplu. Raadpleeg het internet voor de juiste tijden. 

Duiven op de Dam, Amsterdam
De Dam van Amsterdam.

Lekker eten in Amsterdam

In Amsterdam kun je lekker eten. Als je met de trein naar Amsterdam gaat dan ruik je bij aankomst op het station al die overheerlijke patat! De beste patat eet je bij Manneken Pis. Niet voor niets staat er dan ook meestal een lange rij. Voor een lekker stukje gebak ga je naar de drie Graefjes. De drie Graefjes heeft een ideale ligging, namelijk bij de Dam! 
Goede porties tegen betaalbare prijzen en je kunt er ook highteaën met vrienden. Mijn favoriet is de red velvet cake! Voor een stevige lunch ga je naar Simit Sarayi. Simit Sarayi is oorspronkelijk Turks en heeft voor zover ik weet twee vestigingen in Amsterdam. 
Echt freaking delicious zijn de belegde broodjes! Omdat het Amsterdam is betaal je iets meer voor een broodje, maar het is het echt waard. Eet je lekker Hollands ga dan naar 't Pakhuys. Ik had een tijdje dat ik gewoon elke week naar Amsterdam ging en bij 't Pakhuys ging eten. Gewoon lekker normaal een portie friet met een vegaburger. Gewoon normaal, maar heerlijk! De sfeer is er chill en alles bij elkaar vind ik 't Pakhuys gewoon helemaal TOP! 
Bij het Leidseplein is er altijd vermaak! Meestal is er een straatartiest of een breakdance show en je kunt bij het Leidseplein ook nog eens lekker eten. Er komen heel veel toeristen bij het Leidseplein. Wil je Italiaans eten? Argentijns, Grieks of Engels? Bij het Leidseplein kan het allemaal. Ben je vegan? Dan kun je terecht bij Maoz Vegan. Tip: de falafel smaakt heerlijk. Bij de Vegan Junk Food bar kun je ook heerlijk vegan eten en je kunt er ook mooie kiekjes maken! Dus pak die camera tevoorschijn!

De welbekende grachtenpanden.

Feesten tot in de vroege uurtjes 

Party, tsja als je in de hoofdstad bent mag een feestje niet ontbreken! In Amsterdam kun je goed uitgaan, duhh, het is de hoofdstad. Aanrader is Club Smokeys bij het Rembrandtplein. Hoewel de club je misschien doet vermoeden dat je hier mag 'smoken' is dat gelukkig niet het geval :). Deze club is elke dag geopend tot in de vroege uurtjes. Zowel toeristen als lokale mensen komen hier. De top 40 liedjes worden hier gedraaid en als je hier naartoe gaat zul je gegarandeerd een leuke avond hebben. Tip: vergeet je id niet, want hier wordt bij de entree naar gevraagd. Een andere leuke tent in Amsterdam is Club Candela. Deze tent bevindt zich bij het Leidseplein. Bij club Candela wordt vooral R & B, Rock en Latino muziek gedraaid. 

Uitstapjes in de buurt van Amsterdam

Als je dan toch in Amsterdam bent en tijd over hebt raad ik je aan om naar de Zaanse Schans te gaan. Onwerkelijk eigenlijk hoe er in de buurt van een grote stad zo'n mooie natuur is. 
Op ongeveer 15 minuten afstand met je trein bevind je je bij de Zaanse Schans. Het is hier één en al genieten. Wel moet ik zeggen dat het hier erg toeristisch is. Jaarlijks komen hier dan ook honderduizenden toeristen of misschien wel miljoenen toeristen. Ik heb voornamelijk veel toeristen uit Azië gezien die hier komen met hun grote camera's. Wel heel grappig moet ik zeggen, want sommige Aziaten wilden ook met mij op de foto! En laat ik nu eens van de spotlights houden, dus ik zei zeker geen nee. 

De Zaanse Schans bij Amsterdam
Zaanse Schans.

Shop till you drop 

Window shoppen doe ik bij de P.C. Hooftstraat! Niet omdat ik het niet kan betalen, maar ik vind het gewoon zonde om zoveel geld uit te geven aan kleding! Echt shoppen doe ik dan ook gewoon bij de meer betaalbare shops. Deze shops kun je voornamelijk vinden bij de Kalverstraat. Vroeger was hier de Forever 21, maar helaas is deze winkel er niet meer. Ach, gelukkig zijn er nog zat andere winkels. Zo heb je de bekende shops als de H&M, Zara, Mango, Pull & Bear, maar ook zijn er leuke boetiekjes. Een leuke winkel waar interessante dingen te koop zijn is Urban Outfitters! 

 

Zin in een weekendje Amsterdam? Dit zijn onze favoriete hotel:

  1. Hotel TWENTY EIGHT. In Dit designer hotel kijk je ogen uit, ook leuk als het een dagje (of het hele weekend) regent. Daarnaast heeft het ook een TOP locatie.
  2. SIR ADAM HOTEL. Dit gloednieuwe hotel zit gevestigd in de A'dam toren en biedt een ongelofelijk uitzicht over het IJ.
  3. CityHub Amsterdam. Hoeft al die luxe niet per se? Probeer dan eens een privé slaapcabine met kingsize bed en regendouche. Dit is trouwens ook dé ideale plek om andere reizigers te ontmoeten.

 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. musea amsterdam
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.