Header afbeelding

De leukste stedentrips in Europa

Top 10 must-see steden in Europa!

Ben jij op zoek naar een betaalbare vakantie over de grens? Maak dan een stedentrip naar een van deze Europese steden! Om je alvast op weg te helpen, hebben wij de 10 leukste Europese steden opgezocht met de mooiste bezienswaardigheden en fijnste hotels. 

Top 10 must-see steden in Europa!

  1. Zon, zee en strand in Valencia
  2. Bezoek authentieke Brugge
  3. Kijk je ogen uit in Boedapest
  4. Wandel door het kleurrijke Lissabon
  5. Geschiedenis en cultuur in Krakau
  6. Londen moet je echt eens gezien hebben
  7. Het oh zo romantische Parijs
  8. Alle wegen leiden naar Rome
  9. Geniet van het mooie weer in Barcelona
  10. Ontdek het historische Praag

1. Zon, zee en strand in Valencia

De afgelopen jaren is Valencia uitgegroeid tot een enorm populaire stedentrip-bestemming en dat is natuurlijk niet voor niets! Valencia heeft een prachtige historische binnenstad, de stranden zijn er voor het zon-zee-strand gevoel, je vindt er vele indrukwekkende bezienswaardigheden en er zijn een aantal bijzondere hoogstandjes wat betreft architectuur. Een diverse stad, perfect voor een stedentrip in Europa!

Highlights van Valencia

  • Wandel door Jardín del Turia
    Wandel door Jardín del Turia, een uitgestrekt park dat ooit de bedding van de rivier de Turia was. Hier vind je prachtige tuinen, speeltuinen, sportvelden en fietspaden. Het is de perfecte plek om te genieten van de groene omgeving en te ontspannen te midden van de natuur.
  • Proef de Spaanse cultuur in Mercado Central
    Breng een bezoek aan Mercado Central en dompel jezelf onder in de levendige Spaanse cultuur. Dit historische marktgebouw is gevuld met kraampjes vol verse producten, lokale lekkernijen en ambachtelijke waren. Proef de smaken van Valencia en maak kennis met de rijke culinaire tradities van de regio.
  • Geniet van de zon op het stadsstrand Las Arenas & Malvarrosa
    Geniet van de warme zonnestralen op het stadsstrand Las Arenas & Malvarrosa. Dit uitgestrekte strandgebied biedt gouden zandstranden, helderblauw water en een bruisende sfeer. Ontspan op het strand, neem een verfrissende duik in de zee of geniet van heerlijke cocktails bij een van de strandbars.

Bekijk leuke hotels in Valencia hier!

Must see Valencia

2. Bezoek authentieke Brugge

Brugge: een stad lekker dichtbij huis, maar rijk aan historie en bijzondere highlights! Wist je dat Brugge op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat? In de historische binnenstad verzamelen zich kronkelende steegjes, middeleeuwse straten en gotische gebouwen. Ben jij gek op chocolade? Brugge is een chocolade walhalla, waar je meer dan 50 chocolatiers kunt vinden. Brugge, here I come!

Highlights van Brugge

  • Huur een fiets en ontdek de historische binnenstad
    Brugge, ook wel het "Venetië van het Noorden" genoemd, is een betoverende stad die wacht om ontdekt te worden. Huur een fiets en verken de historische binnenstad op je eigen tempo. Fiets langs de schilderachtige grachten, middeleeuwse gebouwen en charmante steegjes terwijl je de unieke sfeer van Brugge opsnuift.
  • Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk
    Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Brugge. Deze majestueuze kerk is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad en herbergt het beroemde marmeren beeld van Madonna met Kind van Michelangelo. Bewonder de prachtige architectuur en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van deze historische plek.
  • Wandel naar het Jan van Eyckplein
    Wandel vervolgens naar het Jan van Eyckplein, een pittoresk plein vernoemd naar de beroemde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Hier vind je charmante cafés, gezellige terrassen en prachtige oude gebouwen. Neem plaats op een terras, geniet van een verfrissend drankje en laat de levendige sfeer van dit historische plein op je inwerken.

Bekijk leuke hotels in Brugge hier!

Must see Brugge

3. Kijk je ogen uit in Boedapest

Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije en een citytrip hiernaartoe is zeker de moeite waard! Deze bijzondere stad telt een aantal prachtige bezienswaardigheden, maar is dankzij zijn lage prijzen ook een heerlijke 'shopbestemming'! De rivier De Donau deelt de stad in tweeën, waardoor Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever ligt. Beide delen van de stad zijn een bezoekje waard!

Highlights Boedapest

  • Bezoek een van de vele badhuizen, zoals de de Széchenyi warmwaterbaden
    Boedapest, de prachtige hoofdstad van Hongarije, heeft zoveel te bieden voor reizigers. Begin je avontuur met een ontspannend bezoek aan een van de vele badhuizen, zoals de Széchenyi warmwaterbaden. Laat je onderdompelen in het warme thermaalwater en geniet van de rustgevende sfeer.
  • Beklim de Gellértberg voor een indrukwekkend uitzicht over de stad
    Vervolg je ontdekkingstocht door Boedapest door de Gellértberg te beklimmen. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Donau. Het is een uitdagende maar lonende wandeling die je niet mag missen tijdens je verblijf in Boedapest.
  • Bezoek het koninklijk paleis Burchtheuvel
    Last but not least, breng een bezoek aan het koninklijk paleis op de Burchtheuvel. Deze historische plek is een symbool van de rijke geschiedenis van Hongarije en biedt een fascinerend inzicht in het koninklijke verleden van het land. Verken de prachtige paleistuinen en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Bekijk leuke hotels in Boedapest hier!

Must see Boedapest

4. Wandel door het kleurrijke Lissabon

Het aangename klimaat, de statige panden en de kleurrijke gevels versierd met azulejos zijn slechts een aantal redenen om de Portugese hoofdstad te bezoeken. Lissabon kent een gemoedelijke sfeer, waar je je helemaal ontspannen en op je gemak zult voelen. 

Highlights Lissabon

  • Maak een ritje in tram 28
    Lissabon, de betoverende hoofdstad van Portugal, biedt een scala aan activiteiten voor reizigers. Stap aan boord van tram 28 voor een nostalgische rit door de smalle straatjes en steile heuvels van de stad. Het is een geweldige manier om de sfeer van Lissabon te ervaren en langs vele bezienswaardigheden te komen.
  • Geniet van de Portugese temperaturen in Cascais
    Op slechts een korte treinrit van Lissabon ligt Cascais, een charmante kustplaats met prachtige stranden en een ontspannen sfeer. Geniet van de Portugese temperaturen terwijl je langs de kustlijn wandelt, een duik neemt in de verfrissende zee of gewoon ontspant op het zand.
  • Slenter door Alfama
    Verken de oudste wijk van Lissabon, Alfama, waar smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige pleinen op elke hoek te vinden zijn. Slenter door de kronkelende steegjes, ontdek verborgen plekjes en geniet van de authentieke sfeer van deze historische buurt.

Bekijk leuke hotels in Lissabon hier!

Must see Lissabon

5. Geschiedenis en cultuur in Krakau

Eén grote mix tussen rijke geschiedenis en cultuur, dat is Krakau! De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk grotendeels intact gebleven, waardoor er veel rijke architectuur bewaard is gebleven. Wist je dat Krakau op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Deze bijzondere stad wordt gezien als één van de belangrijkste historische steden ter wereld Deze authentieke bestemming heeft zoveel moois te bieden! 

Highlights Krakau

  • Bezoek het bijzondere Wawel Kasteel in het centrum van Krakau
    Ontdek de rijke geschiedenis van Krakau door een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Wawel Kasteel, gelegen in het hart van de stad. Verken de majestueuze gebouwen, wandel door de prachtige tuinen en bewonder het adembenemende uitzicht over de stad vanaf de kasteelmuren.
  • Wandel over De Grote Markt.
    Wandel over De Grote Markt, het bruisende centrale plein van Krakau en tevens het grootste middeleeuwse stadsplein van Europa. Geniet van de levendige sfeer, bewonder de prachtige architectuur van de historische gebouwen en laat je betoveren door de straatartiesten en marktkramen.
  • Bezoek de Mariakerk
    Breng een bezoek aan de iconische Mariakerk, een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Krakau. Bewonder het prachtige interieur, waaronder het beroemde altaarstuk van Veit Stoss, en leer meer over de eeuwenoude geschiedenis en tradities van deze historische kerk.

Bekijk leuke hotels in Krakau hier!

Must see Krakau

6. Londen moet je echt eens gezien hebben

Ontdek het bruisende Londen, een stad die nooit slaapt en barst van de energie! Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, iconische bezienswaardigheden, levendige cultuur en eindeloze mogelijkheden voor verkenning en avontuur. Van majestueuze paleizen tot bruisende markten, er is voor elk wat wils in deze dynamische metropool.

Highlights Londen

  • Wandeling langs de Theems
    Begin je avontuur in Londen met een wandeling langs de levendige oevers van de rivier de Theems. Geniet van het adembenemende uitzicht op de iconische bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de London Eye en het imposante parlementsgebouw.
  • Het beroemde Borough Market
    Breng een bezoek aan de beroemde Borough Market, een van de oudste en meest levendige markten van Londen. Laat je betoveren door de geuren, kleuren en smaken terwijl je langs kraampjes vol heerlijke gerechten en lokale lekkernijen struint.
  • De historische straten van de wijk Westminster
    Verken de fascinerende geschiedenis van Londen door een rondleiding te maken door de historische straten van de wijk Westminster. Bewonder de prachtige architectuur van de Westminster Abbey, wandel langs de statige rijen van het Buckingham Palace en geniet van de levendige sfeer van Trafalgar Square.

Bekijk leuke hotels in Londen hier!

Must see londen

7. Het oh zo romantische Parijs

De stad van liefde, mode en gastronomie: Parijs! Deze betoverende metropool, gelegen aan de oevers van de Seine, is een eindeloze bron van inspiratie en verwondering. Met zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en het Louvre, ademt Parijs geschiedenis en cultuur. Maar de stad heeft ook een moderne, levendige kant met trendy boetieks, bruisende markten en gezellige cafés. Laat je betoveren door de romantische sfeer en ontdek de vele facetten van deze prachtige stad!

Highlights Parijs

  • Wandel langs de Seine
    Begin je avontuur in Parijs met een ontspannen wandeling langs de oevers van de Seine. Geniet van het schilderachtige uitzicht op de beroemde monumenten zoals de Eiffeltoren terwijl je langs charmante boekenstalletjes en gezellige terrasjes loopt.
  • De levendige wijk Montemarte
    Breng een bezoek aan de levendige wijk Montmartre, bekend om zijn artistieke erfgoed en bohemien sfeer. Beklim de heuvel naar de Sacré-Cœur basiliek en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Slenter vervolgens door de smalle straatjes en ontdek de vele kunstgalerijen, boetieks en gezellige cafés.
  • Verken de bruisende markten
    Verken de bruisende markten van Parijs, zoals de Marché des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van de stad. Laat je verrassen door de kleurrijke kraampjes vol verse producten, lokale lekkernijen en exotische gerechten. Proef van heerlijke kazen, versgebakken brood en ambachtelijke delicatessen terwijl je geniet van de levendige sfeer van de markt.

Bekijk leuke hotels in Parijs hier!

Must see Parijs

8. Alle wegen leiden naar Rome

Rome, de stad die al eeuwen bestaat! Deze historische metropool, doordrenkt van cultuur en geschiedenis, laat elke bezoeker betoverd achter. Met zijn indrukwekkende monumenten, prachtige pleinen en levendige straatjes is Rome een ware traktatie voor de zintuigen. Laat je meeslepen door de unieke charme en de tijdloze schoonheid van deze fascinerende stad!

Highlights Rome

  • Het iconische Colosseum
    Begin je ontdekkingstocht in Rome met een bezoek aan het iconische Colosseum. Betreed de arena waar eens gladiatorengevechten plaatsvonden en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je de grandeur van dit eeuwenoude amfitheater ervaart.
  • De schilderachtige straatjes van Trastevere
    Wandel vervolgens door de schilderachtige straatjes van de wijk Trastevere, bekend om zijn charmante steegjes, kleurrijke huizen en levendige sfeer. Verken de kronkelende steegjes en ontdek verborgen juweeltjes zoals lokale trattoria's, ambachtelijke winkels en gezellige cafés.
  • Het adembenemende Pantheon
    Sluit je dag af met een bezoek aan het adembenemende Pantheon, een van de best bewaarde antieke gebouwen ter wereld. Bewonder de indrukwekkende koepel en de majestueuze zuilen terwijl je geniet van de serene sfeer van dit eeuwenoude monument.

Bekijk leuke hotels in Rome hier!

Must see Rome

9. Geniet van het mooie weer in Barcelona

Barcelona, de bruisende hoofdstad van Catalonië, is een stad die altijd in beweging is. Met zijn adembenemende architectuur, levendige straatleven en eindeloze culinaire mogelijkheden trekt deze mediterrane metropool reizigers van over de hele wereld aan. Laat je betoveren door de unieke mix van oud en nieuw, en ontdek de vele schatten die deze stad te bieden heeft!

Highlights Barcelona

  • Het iconische Sagrada Familia
    Bezoek de iconische Sagrada Familia, het meesterwerk van de beroemde architect Antoni Gaudí. Bewonder de fascinerende gevels, de kleurrijke glas-in-loodramen en de imposante torens van deze adembenemende basiliek.
  • De levendige boulevard La Rambla
    Vervolg je ontdekkingstocht door de stad met een wandeling over de levendige boulevard La Rambla. Geniet van de bruisende sfeer terwijl je langs straatartiesten, bloemenstalletjes en gezellige terrasjes loopt. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt La Boqueria, waar je lokale delicatessen en verse producten kunt proeven.
  • Het sfeervolle Park Güell
    Sluit je dag af met een ontspannen wandeling door het sfeervolle Park Güell, een ander meesterwerk van Gaudí. Geniet van het panoramische uitzicht over de stad, de kleurrijke mozaïeken en de weelderige tuinen terwijl je je onderdompelt in de creatieve en levendige sfeer van dit unieke stadspark.

Bekijk leuke hotels in Barcelona hier!

Must see Barcelona

10. Ontdek het historische Praag

Welkom in Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië! Deze stad, ook wel bekend als de "Gouden Stad" of de "Stad van de Honderd Torens", biedt een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende energie. Van kronkelende straatjes tot culturele bezienswaardigheden, Praag heeft voor elk wat wils.

Highlights Praag

  • Bezoek de Karelsbrug
    Begin je avontuur in Praag met een bezoek aan de Karelsbrug, een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Wandel over deze eeuwenoude brug, bewonder de prachtige standbeelden en geniet van het schitterende uitzicht op de rivier de Moldau en de omliggende historische gebouwen.
  • De beroemde Praagse Brucht
    Ook mag je een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht niet vergeten, een van de grootste kastelen ter wereld. Ontdek de geheimen van dit indrukwekkende complex, waaronder de gotische Sint-Vituskathedraal, de oude koninklijke paleizen en de schilderachtige Gouden Straatjes.
  • De charmante wijk Malá Strana
    Maak een wandeling door de levendige wijk Malá Strana, ook bekend als de "Kleine Zijde". Verken de charmante straatjes, ontdek verborgen binnenplaatsen en geniet van de gezellige cafés en restaurants waar je kunt proeven van lokale lekkernijen en een verfrissend Tsjechisch biertje kunt drinken.

Bekijk leuke hotels in Praag hier!

Must see Praag

  1. Home
  2. blog
  3. must see steden europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.